in , ,

Alle aankondigingen van de Xbox Gamescom-presentatie

Dying Light 2 gameplay uitgebreid getoond

De presentatie werd afgetrapt met nieuwe Dying Light beelden. De game werd voor onbepaalde tijd uitgesteld en het bleef lang stil rondom de game. In de nieuwe video hoor je een personage ingesproken door Troy baker praten over het leven na de uitbraak in de stad.

De video laat onder andere het verhaal gedeeltelijk zien, maar focust vooral op de gameplay.  Zo zijn er nieuwe manieren om te freerunnen, waaronder een grijphaak, om als een soort Spider-Man rond te verplaatsen, en een parachute om van hoge gebouwen veilig te springen. Ontwikkelaar Techland liet weten dat het aantal freerun-moves verdubbeld zijn ten opzichte van het eerste deel.

Dying Light 2 komt 7 december uit voor PS4, PS5, Xbox One, Series X en S, en PC.

Microsoft Flight Simulator krijgt racevliegtuigen

Microsoft Flight Simulator krijgt een DLC met nieuwe, snelle vliegtuigen. Dat kondigde het bedrijf aan tijdens de Gamescom presentatie. Later komt er ook een competitieve multiplayer modus waarin spelers tegen elkaar kunnen racen.

Verder komt er ook een speciale helikopter genaamd de Volocopter en komt er een update voor de landen Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Hiermee worden veel steden en natuurgebieden gedetailleerder. 

Deze indie games van Humble komen naar Game Pass

Humble Games brengt een aantal indies naar Game Pass. Dat werd aangekondigd middels een trailer. De volgende games komen op lancering naar de service:

Archvale
Bushiden
Chinatown Detective Agency
Dodgeball Academia
Flynn: Son of Crimson
Midnight Flight Express
Signalis
Unpacking
Unsighted

Rogue-like shooter Into the Pitt aangekondigd

Into the Pitt mag dan wel wat verouderde graphics hebben, de shooter lijkt in ieder geval een snel tempo te hebben. Als jager moet je in een vervloekt dorp terwijl je dorpelingen redt tegen demonische wezens vechten.

Into the Pitt komt 19 oktober uit voor Xbox One en PC inclusief Game Pass.

Age of Empires IV laat geen gameplay maar een trebuchet-video zien

Age of Empires IV was aanwezig tijdens de presentatie. In plaats van gameplay te tonen werd een video van een trebuchet getoond met een presentator. De video kan je hier onder bekijken.

Age of Empires IV komt 28 oktober uit voor PC inclusief Game Pass.

Microsoft brengt Cloud Gaming deze feestdagen naar Xbox Consoles

Rond de feestdagen zal Cloud Gaming beschikbaar worden gemaakt voor Xbox One en Series X en S. Meer dan 100 games uit de Game Pass-bibliotheek kunnen dan in 1080p en 60 frames per seconden gestreamd worden vanaf de consoles. De optie is alleen beschikbaar voor Game Pass Ultimate-eigenaren.

Een precieze releasedatum werd niet gegeven.

Wasteland 3’s tweede uitbreiding heet Cult of the Holy Detonation

De tweede uitbreiding van Wasteland 3, genaamd Cult of the Holy Detonation, draait om de titulaire cult. In het nieuwe Cheyenne-gebergte gaan spelers nieuwe personages en vijanden tegenkomen. In een grote militaire basis zullen ze ‘radiation’ cultist moeten verslaan terwijl ze bepaalde doelen moeten voltooien. 

State of Decay 2: Homecoming voegt nieuw gebied toe uit eerste deel

State of Decay 2: Homecoming is een update die het speelbare gebied uit de eerste State of Decay toevoegt aan de game. De uitbreiding is alleen beschikbaar voor eigenaren van Juggernaut Edition van de game. De uitbreiding voegt nieuwe verhaallijnen, wapens en missies toe. Ook kunnen spelers nieuwe outfits vrijspelen.

De State of Decay 2: Homecoming-update komt 1 september uit voor Xbox One. De Juggernaut Edition is ook beschikbaar op Game Pass.

Stray Blade aangekondigd

De game wordt ontwikkeld door 505 Games en Point blank games en is een action-rpg. De combat is volgens de ontwikkelaar erg responsief en biedt de game een omgeving die constant verandert om de uitdaging fris te houden. 

Stray Blade komt in 2022 uit voor Xbox Series X en S.

Crusader Kings III komt naar Xbox Series X en S.

De game kwam vorig jaar op 1 september uit voor PC en zal nu een console-debuut maken op Xbox Series X en S. Volgens de ontwikkelaar zal de port gebruik maken van de snelle SSD’s en de kracht van de Xbox-consoles, waaronder snelle laadtijden. Ook zullen de menu’s geoptimaliseerd worden voor controllers. 

Een precieze datum werd niet onthuld.

Bekijk de Psychonauts 2 launch trailer

Psychonauts 2 komt morgen uit voor PS4, Xbox One, Series X en S, en PC. Om de lancering te vieren werd er een launch trailer getoond tijdens de presentatie. Psychonauts komt ook beschikbaar op Game Pass.

The Gunk gameplay getoond

Nieuwe gameplay van de Xbox-game The Gunk is getoond tijdens de Gamescom-presentatie. In de game ontdekken spelers een buitenaardse planeet vol met wezens en puzzels. Ook laat de trailer een soort zuiginteractie zien om paden vrij te maken en items te craften. 

The Gunk komt in december uit voor Xbox One, Series X en S, en PC, inclusief Game Pass.

Dit zijn de eerste 8 minuten van Forza Horizon 5

Forza 5’s aankomende release werd uitbundig gevierd tijdens de Gamescom-presentatie. Zo komt er een speciale Xbox controller uit en werd de cover van de game onthuld middels een trailer.

Verder werd ook de eerste tien minuten van de game laten zien in een gameplay video. De game opent met een sprong vanuit een vliegtuig terwijl je soepeltjes op de grond land en je eerste rit begint. Verder liet de gameplay ook andere omgevingen zien uit de game.

Forza Horizon 5 komt 5 november uit voor Xbox One, Series X en S, en PC, inclusief Game Pass. 

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4.3/5 volgens 6 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
SamuraiPizzaCat
2 jaren geleden

Wie dacht er bij die video van Age of Empires ook aan deze video? 😀

https://youtu.be/8cfeTZNcA3g?t=23

Review: Mayhem Brawler (Switch) hanteert het ‘middelbare schoolprincipe’

Review: Zoo Resort 3D