in

Alles over Season 5 in Fortnite: Battle Royale


Season 5 Battle Pass

In Season 5 is er een compleet nieuwe Battle Pass uitgebracht. Hiermee kunnen spelers wederom door te spelen en uitdagingen te voltooien speciale outfits, gliders, emotes en meer vrijspelen. De Battle Pass kost 950 V-Bucks, de in-game valuta van Fortnite. Spelers die in Season 4 hun best hebben gedaan, kunnen de gloednieuwe pas gemakkelijk aanschaffen.

De Battle Pass brengt onder meer een aantal gloednieuwe personages naar Battle Royale. Zo zijn Drift, Huntress, Redline, Sun Strider, Seldgehammer, Rook en Ragnarok vrij te spelen. Naast de outfits, banners, emotes, loading screens, sprays, back blings, harvesting tools, contrails en gliders, zijn er in dit seizoen ook zogenoemde toys vrij te spelen en aan te schaffen. Hiermee kunnen spelers een soort emote doen als basketballen en golfen. Bekijk hier hoe dat precies in zijn werking gaat.

Bekijk hieronder alle honderd in-game items die vrij te spelen zijn gedurende Season 5.

Map-update

Epic Games heeft de Battle Royale-map in Season 5 op z’n kop gezet. Een aantal bekende locaties hebben plaats moeten maken voor nieuwe.

Season 5 map Fortnite

Lazy Links

Om te beginnen heeft de boerderij van Anarchy Acres plaats moeten maken voor het kalmerende Lazy Links. In het resort zijn een aantal gebouwen te vinden, omringt door een golf en tennisbaan, meertjes, treurwilgen en een zwembad met duikplanken. Deze werken hetzelfde als de banden in het spel. Door daar op te springen lanceren spelers zich een meter de lucht in.

Lazy Links Fortnite Season 5

Paradise Palms

Door de komst van de nieuwe plaats Paradise Palms hebben we afscheid moeten nemen van een paar point-of-interests. Moisty Mire, Prison en de Racetrack hebben namelijk plaats moeten maken voor Paradise Palms. In het nieuwe woestijnachtige gebied bevindt zich naast de stad met luxe villa’s, flatgebouwen en zwembaden ook nog een ander klein dorpje en een vernieuwde versie van de Racetrack.

Dusty Divot v2

In Season 4 maakte Fortnite-spelers voor het eerst kennis met Dusty Divot De mysterieuze komeet die tegen het einde van Season 3 enige tijd boven de Battle Royale-map gesignaleerd werd had eindelijk toegeslagen. Dusty Depot, de voorganger van Divot, was compleet verwoest en vervangen door een enorme krater met een onderzoekscentrum en er waren nog maar twee van de drie loodsen te zien. Tegen het einde van het vorige seizoen was al te zien dat er weer leven kwam in Dusty Divot. In de krater verschenen er namelijk al wat bomen.

Nu in Season 5 is de grond van de grond weer vruchtbaar geworden en is het dichtgegroeid door bomen, gras en meertjes. Tevens is het onderzoekscentrum nog steeds te bezoeken in Dusty Divot.

Dusty Divot Season 5 Fortnite

Viking Village

Op de berg tussen Snobby Shores en Greasy Grove, B6 in coördinaten, heeft zich een nieuwe point-of-interest genesteld. Bovenop de berg is namelijk een soort middeleeuws dorpje te vinden in de stijl van de Vikingen. In Viking Village staan een aantal middeleeuwse huisjes en is in een meertje dat uitkomt tot een waterval een heus Vikingschip te vinden. Door de hoogte van de berg is het dorpje bedekt onder een laagje sneeuw.

Viking Village Fortnite Season 5

Durr Burger

De beruchte Durr Burger, die aan het einde van Season 4 vanuit de Battle Royale-wereld naar een woestijn Californië teleporteerde, is in het nieuwe seizoen weer terug te vinden. Zoals al in de announce trailer van Epic Games was te belande de burger op de top van een berg. Dit is de berg op coördinaten D3 nabij Pleasant Park.

Durr Burger Season 5 Fortnite

Football stadium

Het voetbalstadion dat ter eren van het Wereldkampioenschap in Rusland van dit jaar was geplaatst, is in Season 5 verwijderd uit de map. Het WK-voetbal is met twee wedstrijden te spelen bijna af en Epic vond dit het juiste moment om afscheid te nemen van de locatie.

Benieuwd naar wat voor andere veranderingen Season 5 naar Fortnite: Battle Royale heeft gebracht? Bekijk dan het overzichtsartikel van de nieuwe patchnotes. Waar onder meer de gloednieuwe All Terrain Kart en Rifts worden onthuld.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Octopath Traveler review – Nostalgie op z’n best

Behaal alle challenges van Fortnite seizoen 5 – Week 1