in

Alles wat je moet weten over V-Bucks in Fortnite: Battle Royale


V-Bucks

V-Bucks zijn de in-game valuta van Fortnite: Battle Royale. Deze munten kunnen gebruikt worden voor het aanschaffen van cosmetische in-game items en de Battle Pass. Een van de manieren waarop spelers aan V-Bucks kunnen komen is door ze simpelweg te kopen via de store van hun platform. Dit kan voor 10 euro, 1000 V-Bucks, 25 euro, 2800 V-Bucks, 60 euro, 7500 V-Bucks, en 100 euro, 13500 V-Bucks, maar de munten krijg je ook door het spel te spelen. Spelers die naast de Battle Royale-modus binnen Fortnite ook de Save the World-modus bezitten kunnen zij ook hier V-Bucks verdienen.

Zo verdien je V-Bucks door de Battle Pass-uitdagingen in de Battle Royale-modus te volbrengen. Bij bijvoorbeeld het vrijspelen van tiers 4, 11, 18, 19, 27, 34, 35, 43, 51, 59, 67, 75, 83, 91 en 98 van Season 4 in Fortnite: Battle Royale, krijgen spelers als beloning 100 V-Bucks.

Voor het vorige seizoen, Season 3, maakte Epic Games het voor het eerst mogelijk dat spelers de Battle Pass konden aanschaffen met V-Bucks. Daarvoor hadden spelers alleen de mogelijkheid om een Battle Pass te kopen met echt geld.

Item Shop

De itemshop binnen Fortnite: Battle Royale komt dagelijks met een aantal in-game items die spelers kunnen aanschaffen met hun V-Bucks. Deze bestaan meestal uit twee featured- en zes daily items. De eerstgenoemde zijn vaak twee voorwerpen die iets met elkaar gemeen hebben en zijn voor één dag beschikbaar, net als de daily items. Deze bestaan uit zes willekeurige spullen, skins, pickaxes, gliders en emotes, van verschillende zeldzaamheden, Uncommon, Rare, Epic en Legendary, die aangeven voor hoeveel het object aan te schaffen is.

De voorwerpen in de Fortnite Item Shop worden regelmatig veranderd en spelers hebben geen zekerheid dat een voorwerp ooit terugkeert in de winkel. Zo zijn er al een aantal speciale skins uitgekomen in de winkel die niet tot nu toe nog niet zijn teruggekeerd. Naast de bovenstaande items biedt Epic Games af en toe ook kortingen op Battle Pass Tiers en V-Bucks aan.

Alle in-game items binnen Fortnite: Battle Royale zijn alleen cosmetisch en hebben geen enkel effect tijdens het spelen van de spelmodus.

Manipulatie

Doordat veelal jongere spelers actief zijn in Fortnite: Battle Royale, maken onbetrouwbare partijen hier gretig gebruik van. Met apps, websites of weggeefacties op YouTube proberen zij spelers te manipuleren met zogenaamd gratis V-Bucks. Veel spelers trappen hier in en raken zo hun Fortnite-account of echt geld kwijt.

In maart van dit jaar liet ontwikkelaar Epic Games al weten hiervan op de hoogte te zijn en gaf het aan dat V-Bucks alleen aan te schaffen zijn via de officiële Fortnite-website. Ook wij van InsideGamer willen spelers graag adviseren om nooit je accountgegevens zomaar aan derde partijen te geven en erop wijzen dat V-Bucks alleen via Epic Games betrouwbaar aan te schaffen zijn.

Speel je nou Fortnite: Battle Royale op pc, PlayStation 4 of Xbox One, en wil graag met je vrienden van het andere platform gamen? Bekijk dan snel de special van onze collega’s van Gamer.nl waarin alles duidelijk staat uitgelegd.

En wil je weten wat je het beste kan doen tijdens het spelen van Fortnite: Battle Royale? Check dan ons tips-artikel om de Victory Royale-titel binnen te halen.

Benieuwd hoe Fortnite eigenlijk tot stand is gekomen en wat voor obstakels Epic Games allemaal heeft moeten overkomen? Bekijk dan de special over de geschiedenis van Fortnite.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4/5 volgens 51 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

eSport-update: Ajax pakt kampioenschap E-Divisie

Fans kunnen bieden op echte props uit de Warcraft-film