in

Alles wat je moet weten over Fortnite: Battle Royale Season 4


Map-update

Met het vierde seizoen van Fortnite: Battle Royale kunnen spelers aan de slag met een gerenoveerd eiland.

Dusty Divot

Om te beginnen is de mysterieuze komeet die tegen het einde van Season 3 enige tijd boven de Battle Royale-map gesignaleerd werd dan eindelijk toegeslagen. De komeet heeft een enorme krater achter gelaten op de plaats waar voorheen de loodsen van Dusty Depot te vinden waren. In de update is de locatie vernoemd tot Dusty Divot. Daar zijn nog twee verwoeste loodsen te vinden en een onderzoekscentrum omringt door zogenoemde Hop Rocks waardoor spelers hoger kunnen springen.

Fortnite Dusty Divot

Risky Reels

Verder is de nieuwe point-of-interest Risky Reels toegevoegd aan de Battle Royale-map. Deze locatie is te vinden ten noorden van Wailing Woods en bevat een aantal kleine gebouwen en een krater waar loot te vinden is.

Fortnite Riskey Reels

Villain Lair

Naast de nieuwe locaties met naam, heeft Epic ook een aantal nieuwe point-of-interests geplaatst in de map zonder naam. Zo is er op de bergen nabij Snobby Shores een heuse schurken-schuilplaats te vinden.

Fortnite Villain Lair

Moisty Mire Movie Set

Bij het moeras van Moisy Mire is een filmset geplaatst. Spelers kunnen hierbij zelf aan de slag met het greenscreen wat er te vinden is.

Fortnite Moisty Mire Movie Set

Underground bunker

In het stadje Salty Springs is in het blauwe huis boven de letter T nu een ondergrondse bunker te vinden.

Fortnite Bunker Salty Springs

Yonder Yard Disco

Bij de opslagplaats dat in de volksmond Yonder Yard wordt genoemd is dankzij de map-update een discotheek te vinden, waarin spelers hun nieuwe emotes kunnen laten zien.

Fortnite Yonder Yard Disco

Superhero Mansion

Tot slot hebben ook de superhelden waar het vierde seizoen van Fortnite om draait hun eigen plek gevonden. Tussen de racebaan en Lonely Lodge hebben zij hun eigen schuilplaats gekregen.

Fortnite Superhero Mansion

Kraters

Naast de gloednieuwe bovenstaande locaties heeft de komeet niet alleen Dusty Depot weten te raken, maar verspreidt over de map zijn verschillende kraters te vinden.

Zo kom je ze bijvoorbeeld tegen in de gevangenis en in Tilted Towers.

Fortntie Crater

Season 4 Battle Pass

Met het nieuwe seizoen van Fortnite heeft ook de Battle Pass in de Battle Royale-modus gloednieuwe uitdagingen gekregen waarmee spelers speciale outfits, gliders, emotes en meer kunnen vrijspelen. Voor 950 V-Bucks kan deze aangeschaft worden, spelers die in Season 3 hun best hebben gedaan kunnen deze gemakkelijk vrijspelen.

Nieuw in dit seizoen zijn de Sprays die spelers in-game kunnen aanschaffen. Dit is een soort emote waarmee spelers een kunstwerkje kunnen achterlaten rondom de map.

Verder zijn er ook dit seizoen wederom uitdagingen waarmee spelers XP en meer kunnen vrijspelen door ze te voltooien. Dit seizoen zijn er naast de dagelijkse- en wekelijkse uitdagingen ook de zogenoemde Blockbuster Challenges. Hiermee kunnen spelers in zeven verschillende weken een legendarische personage vrijspelen.

Bekijk hieronder alle honderd in-game items die vrij te spelen zijn gedurende Season 4.

Orange Justice

Een van deze items is de emote Orange Justice op tier 26. Dit is er eentje waar de Fortnite-community om heeft geroepen. Tijdens het #Boogiedown-evenement dat ontwikkelaar Epic Games in het leven had geroepen om Fortnite-spelers hun eigen emote te laten creëren voor in de Battle Royale-modus.

Tijdens dit evenement sprong er een persoon uit; ‘Orange Shirt Kid’ die in zijn slaapkamer zich aan een dans waagde voor een emote in Fortnite: Battle Royale. De jongen ging al snel viraal op het internet en spelers schreeuwde om de jongen uit te roepen tot winnaar van #Boogiedown. Helaas was dit niet het geval, maar Epic heeft de dans van de jongen toch toegevoegd met seizoen 4 als Orange Justice.

Season 4-update

De eerste update in Season 4 heeft een aantal aanpassingen verricht aan Fortnite: Battle Royale. Zo kunnen spelers nu ook op het begin eiland dingen slopen, eerst was niet namelijk nog niet mogelijk.

Als spelers nu hun tegenstander om het leven brengen door middel van fall-damage, door bijvoorbeeld de ondergrond te vernietigen, laat het berichtenscherm zien van wat voor hoogte het gebeurd is.

Verder heeft Epic besloten om de Crossbow, die met het Valentijnsdag-evenement naar Battle Royale kwam, te verwijderen uit de spelmodus.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

NPO komt met tv-uitzending over bevrijdingsdag met gamers

Beroemde Pokémon Pikachu niet gebaseerd op een muis