in

Bevrijd City 17 in Half-Life: Alyx


Geruchten over het spel deden al jaren de ronde en op 18 november maakte Valve eindelijk bekend dat de vr-game op 21 november onthuld zou worden. Half-Life: Alyx is volgens Valve de eerste titel in een reeks ‘flagship vr-games’ die speciaal voor SteamVR worden ontwikkeld.

Het verhaal van Half-Life: Alyx vindt plaats tussen de gebeurtenissen van het origineel en Half-Life 2 en plaatst spelers in de schoenen van Alyx Vance. Alyx werd geïntroduceerd in Half-Life 2 als de rechterhand van protagonist Gordon Freeman.

In Half-Life: Alyx staat Alyx samen met haar vader, Eli Vance, aan de basis van het verzet tegen de Combine, een buitenaardse ras, die de aarde heeft bezet. Alyx en Eli hebben in het geheim hun wetenschappelijke activiteiten voortgezet en hebben zo een ontdekking gedaan waarmee ze City 17 willen bevrijden uit de handen van de Combine.

Volgens Valve is Half-Life: Alyx volledig met virtual reality in het achterhoofd gemaakt en maakt de gameplay daar optimaal gebruik van. Bovendien werkt het spel met diverse vr-headsets, waaronder Rift, Vive en Windows Mixed Reality.

Een exacte lanceringsdatum ontbreekt nog, maar Half-Life: Alyx is in elk geval vanaf maart 2020 verkrijgbaar en is vooruit te bestellen op Steam.

De trailer is hieronder te bekijken.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerucht: Amazons streamingdienst gaat met Twitch werken

RDR2-mod verandert je in kleine of gigantische cowboy