in

Update: Verwijderde gamedata ligt aan de Nintendo Switch OS


Het probleem blijkt dus uiteindelijk niet te hebben gelegen aan het spel. Maar spelers bij wie het gebeurd is zijn dus wel de dupe, als CTCaer gelijk heeft dan zijn de verloren bestanden niet meer terug te vinden.

Alcremie

Origineel:Meerdere spelers rapporteren dat de net uitgebrachte Pokémon Sword en Pokémon Shield op één of andere manier de data van andere games aantast.

sEen Japanse speler deelt een video van het incident waarbij hij een melding in-game krijgt. In het bericht staat dat er een fout is ontstaan en dat de software wordt afgesloten. Wanneer hij terugkeert op het thuisscherm van de Switch krijgt hij een volgende melding die zegt dat er beschadigde data gevonden is.

Dit brengt hem naar de gamedata van Pokémon Sword and Shield. Wanneer hij het probleem probeert te fixen, komt er nog een notificatie naar boven met hetzelfde bericht. Waarna hij de software volledig moet verwijderen en opnieuw installeren. Wanneer hij dit probeert te doen krijgt hij echter de melding dat er geen ruimte is, terwijl de game eerder al geïnstalleerd was.

Om te kijken waar het probleem kan liggen gaat hij naar zijn softwarelijst waar blijkt dat bijna alle savefiles van zijn games weg zijn. Niet alleen van Pokémon Sword and Shield, maar ook van andere games.

Hij is niet de enige speler die hier problemen mee lijkt te hebben. Ook Twitter-gebruikers Pmang_V en DeathChaos25 melden problemen te hebben met hun gamedata. Death Chaos laat het bewijs in het Engels zien, wat makkelijker te begrijpen is dan Japans natuurlijk.

Bepaalde spelers dachten dat het wellicht lag aan de micro SD-kaart die iemand gebruikt, maar savefiles worden opgeslagen op het systeem van de console. Het is op dit moment nog niet duidelijk wat deze problemen veroorzaakt, behalve dat alle spelers die dit hebben, middenin Pokémon Sword of Pokémon Shield zaten.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Werkende ‘RIP-tire’ van Junkrat gecreëerd door Britse uitvinder

Life is Strange 2 is een stille GOTY-kanshebber – Column