in

Anime review – Dragon Ball: Red Ribbon Army Saga


Zoals jullie kunnen zien heb ik er voor gekozen om toch weer een review in te sturen voor de member content van Insidegamer.nl. als het “koppig k*t kind” dat ik ben heb ik er voor gekozen om het op mijn manier te doen. Dus hierbij waarschuwing het is echt weer een typische Meta_Coola review, dus als je daar geen zin hebt nu heb je nog de kans om weg te klikken om er vervolgens nooit meer naar om te kijken. Als deze zaken je niet storen lees dan gerust verder

En dan nu de review

intro

Het is alweer tijd voor de review van de derde saga van Dragon Ball genaamd Red Ribbon Army Saga. Of dat deze saga net zo leuk en goed is als z’n voorgangers ga je in deze review achterkomen.

Dragon Ball

Goku’s nieuwe avontuur

De world martial arts tournament is afgelopen en Goku wil gelijk aan zijn nieuwe avontuur beginnen en dat avontuur houd dit keer in de Four Star Dragon Ball vinden ( oftewel de dragon ball die hij ooit van z’n grootvader heeft gekregen). Maar Goku is niet de enige die opzoek is naar de dragon balls want ook oud gediende, Emperor Pilaf (en zijn handlangers Mai en Shu) wil de dragon balls weer vinden. Maar Goku’s grootste gevaar is toch wel de Red Ribbon Army, dit leger zoekt op meedogenloze manier naar de dragon balls en dood iedereen die hun weg staan. Nu is Goku nog steeds niet instaat om gevaar etc. echt te herkennen en dit levert een aantal humoristische afleveringen op.

Een stap richting een meer serieuzere toon

Deze saga pakt het net allemaal wat anders aan dan de twee voorgaande sagas. Waarbij die twee laatstgenoemde een redelijke luchtige toon hadden ( al had de tweede saga ook een wat serieuzere toon in de latere helft), is deze saga een heel stuk serieuzer en vallen er dit keer ook daadwerkelijk doden in de serie. Maar wees niet getreurd er zit nog genoeg humor in deze saga in de vorm van Goku’s wereld vreemdheid, de verbazing van R&R soldaten dat Goku zo sterk is ( zo word Goku bijvoorbeeld overhoop geknald terwijl op de wc zit en uiteindelijk iets zegt in de trant van ” that stings” ) en Pilaf z’n doen en laten. Ze weten deze serieuze toon meestal goed te variëren met de humor

Dragon Ball

niet alles is perfect

Dat het allemaal een stuk serieuzer is geworden neemt wel een aantal problemen met zich mee, vooral als ze de serieuze en humoristische scènes met elkaar willen laten opvolgen. Goku geeft bijvoorbeeld één van de soldaten een klap in de buik en de soldaat valt dood neer maar een scène later geeft Goku een soldaat een mega harde schop tegen z’n neus, iets wat in de realiteit dodelijk kan zijn maar hier is de soldaat in het ergste geval knock out ( je kan het merken wanneer ze dood zijn of het overleven, bij laatst genoemde geval hoor je ze kreunen). Dit is iets wat voor mij op sommige momenten een redelijke stoor factor was. Maar daartegenover staat wel weer een goed gevoel van avontuur, iets wat toch wel ontbrak in de vorige saga.

Dragon Ball

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

Puyo Puyo Champions review

Adidas komt met Pokémon-schoenen