in

Animegames waar we naar uitkijken


Sword Art Online: Alicization Lycoris

pc, PlayStation 4 & Xbox One

Releasedatum: 22 mei

Sword Art Online: Alicization Lycoris is de nieuwste rpg in de SAO-franchise. De game is gebaseerd op seizoen drie van de anime – dat weer is gebaseerd op lightnovel dertien tot en met zeventien van auteur Reki Kawahara – maar houdt zich niet volledig aan de originele arc. In SAO: Alicization Lycoris beleeft de speler het avontuur van Kirito, de protagonist van de franchise die een manier zoekt om de inwoners van Underworld te redden van de wezens uit The Dark Territory. Sterven de inwoners van deze virtuele wereld namelijk, dan sterven ze voorgoed. De game volgt een groot deel van het originele verhaal, zo blijkt uit de trailers, maar Alicization Lycoris voegt ook een hoop toe. Zo wordt er bijvoorbeeld een nieuw personage geïntroduceerd, genaamd Medina en bevat de game nieuwe verhaallijnen en missies.

De gameplay bestaat voornamelijk uit hack ’n slash-gevechten waarin speciale swordskills kunnen worden geactiveerd met behulp van knopcombinaties. Voorwerpen kunnen daarnaast de statistieken van Kirito boosten en ieder personage heeft zijn of haar eigen eigenschappen en gevechtstechnieken. Vooralsnog lijkt de wereld van de game open te zijn met een variatie aan nieuwe regio’s die in de anime en lightnovels niet voorkwamen. Het ontwerp van die wereld, en de toevoegingen en de gameplay van Sword Art Online: Alicization Lycoris van lijken in ieder geval een verademing voor fans van de serie te worden.

Fairy Tail

PlayStation 4 & Nintendo Switch

Releasedatum: 20 maart

Fairy Tail is een rpg die een deel van het verhaal van de gelijknamige anime en manga volgt. De game behandelt in ieder geval de Grand Magic Games- en Tartaros-arc, zo blijkt uit de overview trailer. Voor degenen die niet bekend zijn met de anime of manga, dat is ongeveer halverwege de anime. Fairy Tail volgt echter niet alleen de originele verhaallijn, maar vertelt ook een origineel verhaal, zodat ook fans een nieuwe ervaring krijgen. Qua design lijkt de game op de Naruto Ultimate Ninja-games en soortgelijken. Zo is de game driedimensionaal vormgegeven, en voorzien van een lekker helder kleurenpalet en vloeiende animaties om de personages en de omgeving tot leven te wekken.

De spelwereld van Fairy Tail is onderverdeeld in regio’s met duidelijke grenzen. De speler kan deze regio’s ontdekken, missies voltooien en nieuwe vijanden te lijf gaan. De speler heeft ook de mogelijkheid om de controle te nemen over veel verschillende bekende personages, zoals Erza Scarlet, Natsu Dragneel, Juvia Lockser, Sherria Blendy en nog veel meer bekende koppen. Ieder personage heeft natuurlijk ook zijn of haar eigen vaardigheden die wederom afkomstig zijn uit de originele manga en anime.

Gevechten zijn beurtelings vinden plaats op een grid, waarbij iedere aanval effect heeft op een bepaald aantal tegels. De speler moet dus goed rekening houden met de positionering van vijanden. Spelers kunnen gebruik maken van Unison Raid, Dragon Force, Mode Change en nog veel meer om vijanden te verslaan en uiteindelijk de beste gilde van allemaal te worden. Dankzij het driedimensionale uiterlijk en de spetterende effecten kunnen fans van de franchise zich helemaal onderdompelen in de wereld van Fairy Tail.

One Punch Man: A Hero Nobody Knows

pc, PlayStation 4 en Xbox One

Releasedatum: 28 februari, 2020

One Punch Man is een anime die draait rondom Saitama, een kale jongen die iedere vijand kan verslaan met één goede klap. Toen de game One Punch Man: A Hero Nobody Knows werd aangekondigd was onze eerste vraag dan ook: “Hoe wordt dit gebalanceerd?” Het is immers niet zo leuk als je zo door de game heen racet omdat je alle vijanden met één stoot verslaat. Bandai Namco komt met een simpele oplossing: Saitama is gewoon altijd laat. Het is aan de speler om het zo lang mogelijk vol te houden tegen de vijand, in ieder geval tot Saitama arriveert.

Voor zoveel bekend is volgt deze game niet de verhaallijn van de anime. Qua gameplay is het zeer goed vergelijkbaar met (wederom) de Naruto Ultimate Ninja Storm-games en My Hero’s One Justice: een driedimensionale vechtgame. In de eerste games uit die franchises ging het voornamelijk om vechten en minder om het verhaal, en dat lijkt wederom zo te zijn.

Deze game is daarom waarschijnlijk meer voor de spelers onder ons die minder waarde hechten aan het verhaal en gewoon lekker klappen willen uitdelen. Wederom voegen vloeiende animaties, het 3D-uiterlijk en het vrolijke kleurenpalet wat karakter toe. One Punch Man: A Hero Nobody Knows wordt waarschijnlijk op en top fan-service, waarbij spelers in de schoenen stappen van hun favoriete personages stappen, en dat is helemaal prima.

One Piece: Pirate Warriors 4

pc, PlayStation 4, Nintendo Switch & Xbox One

Releasedatum: 27 maart, 2020

One Piece: Pirate Warriors 4 is een actie-avonturengame en het is de vierde Pirate Warriors-game in de franchise. De originele One Piece-manga gaat over een jongen genaamd Monkey D. Luffy, die de volgende King of the Pirates wil worden door de titulaire schat genaamd One Piece te vinden. De manga is later uitgegroeid tot een zeer populaire animeserie en gamefranchise. De Pirate Warriors-serie is hiervan veruit het populairst en valt in het musou-genre, waarbij spelers zich een weg rammen door zeer grote groepen vijanden.

Pirate Warriors 4 biedt verschillende arcs uit de anime, zoals de Alabasta, Enies Lobby en Whole Cake Island Arc. Het bevat daarnaast ook een origineel verhaal: de Lang of Wano Arc. Desondanks lijkt de game zich meer te focussen op de gevechten dan het verhaal, zoals – komt ie weer – bij de Naruto Ultimate Ninja Storm-games. Verder zijn er zo’n veertig speelbare personages, zoals Luffy, Nami, Sanji en Tashigi. Pirate Warriors 4 bevat ook vier nieuwe multiplayermodi en de nieuwe Titan Mode, die de focus legt op strategische gameplay. Wat die laatste inhoudt is echter nog niet bekend.

In hoeverre de game zich gaat onderscheiden van eerdere delen blijft dan ook even afwachten. Uiteraard ziet One Piece Pirate Warriors 4 er weer zeer gelikt uit en zijn fans van hack ’n slash-gameplay waarschijnlijk urenlang zoet.

My Hero One’s Justice 2 – pc, PlayStation 4, Switch, Xbox One

pc, PlayStation 4, Nintendo Switch & Xbox One

Releasedatum: 13 maart 2020

Het is nog geen twee jaar geleden sinds de eerste My Hero One’s Justice-game uitkwam, maar de volgende is al onderweg. My Hero One’s Justice 2 gaat verder waar zijn voorganger is geëindigd en volgt de avonturen van de geliefde studenten van UA Academy. UA Academy is een school voor onder andere helden, kinderen met speciale krachten die een superheld willen worden. Spelers volgen het verhaal van Midorya Izuku en zijn klasgenoten terwijl zij strijden voor gerechtigheid.

De originele game startte met twintig speelbare personages (dlc en pre-order bonus niet meegeteld) en het tweede deel start met maar liefst veertig helden. Bekende scènes uit de geliefde manga- en animeserie worden herleefd in de game, zoals de Overhaul-arc. De gameplay bestaat wederom voornamelijk uit ‘arenagevechten’ – net zoals… je weet wel – en toont tussendoor net zoals het eerste deel geanimeerde scenes uit de manga en anime.

My Hero One’s Justice 2 is waarschijnlijk de perfecte game voor iemand die heeft genoten van de voorganger en de anime arc die momenteel loopt wil herleven. Zoals onderstaande trailer toont benadrukken de animaties en kleurrijke effecten de epische superheldengevechten en het verhaal, al blijft dat laatste waarschijnlijk op de achtergrond.

Dit zijn de meest interessante animegames die in 2020 verschijnen. Welke game kijk jij naar uit?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Review: Alan Wake

Activision daagt Reddit voor de rechter vanwege Call of Duty-lek