in

Anti-cheat software Denuvo komt naar PlayStation 5


De anti-cheat software maakt nu deel uit van de diverse tools en middleware die beschikbaar zijn voor ontwikkelaars en uitgevers op PlayStation 5. Op deze manier moeten mensen die in games cheaten en zo een oneerlijk voordeel hebben ten opzichte van andere spelers – of het spelplezier van anderen op wat voor manier dan ook vergallen – tegengehouden worden.

Volgens Reinhard Blaukovisch kunnen cheaters een desastreus effect hebben op games. “Dit kan tot minder spelers leiden en dus ook de omzet voor uitgevers laten krimpen. We zijn trots dat we de meest getalenteerde ontwikkelaars van de wereld kunnen helpen om betere ervaringen voor PS5-gamers te leveren.”

Denuvo staat vooral bekend om hun DRM-technologie waarmee de illegale distributie van games tegen wordt gegaan – dit staat los van hun anti-cheat software. De DRM-technologie is bij gamers onder vuur komen te liggen doordat het sommige spellen slechter zou laten lopen, al claimt het bedrijf zelf dat dit niet klopt. In 2019 begon het bedrijf ook met het maken van anti-cheat software.

Denuvo

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘EA-werknemers verkopen illegaal Fifa 21 Ultimate Team-kaarten’

The Outer Worlds-uitbreiding Murder on Eridanos kort getoond