in

Apex had beste lanceringsmaand van free-to-play-games


Dat Apex een groot succes is, is al een tijdje bekend. Zo had de game in de eerste drie dagen na lancering zo’n 10 miljoen spelers.

Het succes van Apex is waarschijnlijk te danken aan het feit dat de game free-to-play is en aan Respawn Entertainments onconventionele marketingstrategie. Zo werd Apex Legends uit het niets gelanceerd en heeft de ontwikkelaar geld betaald aan bekende streamers, zodat de game de eerste dagen niet te ontwijken was. Zo kreeg Ninja 1 miljoen dollar om de game te spelen.

Apex Legends

Onlangs werd Octane toegevoegd. Octane, voluit Octavio Silva, heeft zijn benen eraf geblazen tijdens een Gauntled speed run en is nu op zoek naar een nieuwe uitdaging. Zijn adrenaline junkie-vaardigheid maakt het mogelijk om gezondheid in te ruilen voor snelheid. Bovendien laat zijn Launch Pad Ultimate-vaardigheid hem zelf en het team met gemak door de lucht vliegen. Octane is te verkrijgen door middel van de battle pass.

Verder is Respawn Entertainment nog lang niet klaar met de game. Zo is het eerste seizoen recent begonnen en krijgen spelers meer beloningen door te spelen als je de battle pass aanschaft. De reacties op wat spelers voor deze pass krijgen was vrij negatief. Sommigen vinden dat ze er te weinig voor terug kregen.

Anthem

Opvallend is dat Anthem 100 miljoen dollar aan digitale verkopen heeft verdiend ondanks tegenvallende recensies. Hiermee passeert BioWare’s loot shooter Apex Legends, GTA 5 en Super Smash Bros. Ultimate op consoles. Enkel Fifa 19 en Fortnite verdienden in februari meer.

Bekijk hieronder de best verdienende games van februari, met ook de top 10 best verdienende games op pc en mobiel.

superdata

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

The Division 2 review – Super Massive

Streamer speelt SoulsBorne-games uit zonder geraakt te worden