in

Apex Legends vraagt minstens 178 euro voor cosmetisch item


Het gaat hier om twaalf nieuwe epic-items, twaalf legendary-items, een nieuwe valuta en een nieuwe winkel waar deze valuta gespendeerd kan worden. Daarnaast zijn er nieuwe lootboxen en uitdagingen toegevoegd aan het battle royale-spel. Alle nieuwe items zijn middenin het tweede seizoen toegevoegd en aangezien de battlepass van seizoen 2 al erg groot is, lijken deze toevoegingen een beetje veel van het goede.

Het ultieme item dat verkregen kan worden tijdens het Iron Crown-evenement is de Raven’s Bite Tomahawk. Deze kleine bijl vervangt het melee-wapen van het Bloodhound-personage en is van Heirloom-kwaliteit. Heirloom-kwaliteit is de zeldzaamste vorm van loot,zeldzamer nog dan Legendary loot. Dit soort loot was voorheen niet te koop, maar nu wel. De vraag is nu, hoe kom je in het bezit van dit luxe melee-wapen? Het antwoord is simpel: betalen.

Voordat je überhaupt kan gaan denken aan dit prachtige kleine bijltje, moet je eerst in namelijk bezit zijn van alle Iron Crown-items. De enige manier om de Iron Crown-items te verkrijgen is door middel van het openen van Iron Crown Packs, of te wel, lootboxen. Één Iron Crown Pack kost 700 Apex munten, wat gelijk staat aan zeven euro. Om alle items te verkrijgen moeten er 24 Apex Packs gekocht worden, dat brengt ons op een totaal van 168 euro. Voor dat bedrag ben je in het bezit van alle items die nodig zijn om het ultieme wapen te kunnen krijgen. Nu verwacht je misschien dat voor dit geld de Ravan’s Bite Tomahawk van jou is? Maar nee, nu mag je hem pas kopen, voor tien euro. Al met al kost het spelers dus maar liefst 178 euro om het melee-wapen van Bloodhound een visuele upgrade te geven.

Ontwikkelaar Respawn is eigendom van uitgever EA en deze gigantische uitgever staat erom bekend dat het graag gebruik maakt van microtransacties. Tot nog toe leek het erop dat deze EA-‘norm’ niet toegepast zou worden op andere Apex Legends en Titanfall, maar blijkbaar kon de uitgever het toch niet laten.

Apex Pack

Eerder werden er al speciale Heirbloom-items aan de normale Apex Packs toegevoegd. Normale Apex Packs kosten ruwweg één euro per stuk en de kans op een Heirbloom-itemset is minder dan één procent. Respawn heeft echter wel de garantie gegeven dat spelers sowieso één Heirbloom-itemset per 500 Apex Packs ontvangen.

Apex Legends

Veel bekende streamers, zoals Dr. Disrespect en Shroud, hebben zich al uitgelaten over deze absurd hoge prijzen. Het is nog maar de vraag of EA en Respawn zich hier iets van aan gaan trekken.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Esmee in Cosplay – Xena: Warrior Princess: Deel 1

Alles over New Game Plus in Fire Emblem: Three Houses