in

Apple: ‘Epic vroeg om speciale deal’


De populaire game Fortnite is uit de App Store verwijderd nadat de game een betalingsoptie aanbood die Apple’s winkel omzeilde. Epic diende vervolgens een rechtszaak in om de rechter te vragen het verwijderen van de game ongedaan te maken en te voorkomen dat ontwikkelaarsaccounts werden stopgezet. Apple heeft nu op die aanklacht gereageerd met stukken die zijn ingediend bij de rechter.

Een van de bewijsstukken die Apple aanvoert, is een brief van Epics CEO Tim Sweeney van 30 juni. In de brief vraagt Sweeney om Epic twee specifieke opties te geven op iOS-apparaten. “Concurrerende betalingsopties anders dan die van Apple, zonder Apples kosten, in Fortnite en andere software van Epic Games” en “een concurrerende Epic Games Store-app die verkrijgbaar is via de iOS App Store en directe installatie.” Apple reageerde afwijzend op deze vragen, waardoor de ruzie uiteindelijk escaleerde.

Het is opvallend dat Epic om een eigen deal heeft gevraagd, omdat Epic zegt de strijd te zijn begonnen om de monopolie van Apple af te breken. Tim Sweeney noemt de beschrijving van Apple ‘misleidend’ en wijst op een van de zinnen in zijn brief: “We hopen dat Apple deze opties ook beschikbaar maakt voor alle iOS-ontwikkelaars om de verkoop en verspreiding van software op het iOS-platform zo open en concurrerend te maken als op pc.”

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gotham Knights onthuld, komt volgend jaar uit

Call of Duty Black Ops: Cold War krijgt volgens gelekte info een bèta