in

Assassin’s Creed Odyssey laat de speler vechten tegen Medusa


In een uitgebrachte gameplay-video laat de uitgever zien hoe de speler optioneel kan kiezen om op zoek te gaan naar Medusa. Medusa is een belangrijk figuur in Griekse mythologie die slangen als haar heeft en mensen in steen kan veranderen zodra ze haar aankijken. Bekijk hieronder de gameplay-video met Medusa.

De bewuste keuze van Ubisoft om meer aandacht te geven aan het mythologische aspect van het verhaal kwam al naar voren in dlc voor Assassin’s Creed Origins. Zo kreeg de speler de kans om als Bayek te vechten tegen Egyptische goden.

De ontmoetingen met deze mythologische figuren worden gerechtvaardigd met bijbehorende lore. In de video wordt uitgelegd dat achtergelaten artefacten door de hyper-geavanceerde mensheid van vroeger bovennatuurlijke problemen veroorzaken. In dit geval zou Medusa opgesloten hebben gezeten in een ruïne door de zogenoemde First Civilization.

Deze First Civilization bestond onder andere uit de figuren Minerva, Jupiter en Juno die verantwoordelijk waren voor het creëren van de mensen, met de mogelijkheid dat Medusa (samen met andere mythologische figuren) ook gecreëerd werd. Of dit expres of per ongeluk is gedaan is niet bekend. Wat wel bekend wordt in de video is dat Medusa is achtergelaten door de First Civilization en nu door de speler verslagen moet worden.

Assassin’s Creed Odyssey verschijnt op 5 oktober 2018 voor pc, Xbox One en PS4.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Insomniac maakt speelduur bekend voor nieuwe Spider-Man-game

Epic Games koppelt spelers in Fortnite met toetsenbord en muis aan elkaar