in

Assassin’s Creed Valhalla-regisseur stopt na claims over vreemdgaan


Ashraf Ismail – tevens de regisseur van Assassin’s Creed Origins en Black Flag – liet dat gisteren op social media weten. “Ik ga mij fatsoenlijk richten op de persoonlijke problemen in mijn leven.” De afgelopen dagen werd Ismail beschuldigd van vreemdgaan op Twitter. Het lijkt waarschijnlijk dat Ismail nu hier op doelt.

“Er zijn honderden getalenteerde, gepassioneerde mensen die een ervaring voor jullie bouwen en het niet verdienen om hiermee geassocieerd te worden”, vervolgt hij. “Ik wens hen het allerbeste.” De tweet waarin Ismail dit meldt is niet meer te vinden, omdat hij zijn account offline heeft gehaald of heeft verwijderd.

De laatste weken delen diverse mensen ervaringen van ontwikkelaars en andere mensen werkzaam in de game-industrie die zich op wat voor manier dan ook onfatsoenlijk hebben gedragen – vaak is seksueel misbruik hier onderdeel van. Zo werd schrijver Chris Avellone gisterenvan Dying Light 2 afgehaald nadat bleek dat hij zich seksueel had opgedrongen.

Assassin’s Creed Valhalla moet eind dit jaar verschijnen op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X en pc. Het is niet bekend of het vertrek van Ismail invloed heeft op de nog onaangekondigde releasedatum.In een statement naar Eurogamer laat Ubisoft weten dat de rest van het team er op gebrand is een geweldige game te maken.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Blacksad: Under the Skin

Animal Crossing: New Horizons-update voegt zwemmen toe