in

Astral Chain staat garant voor bombastische actie


Het hoofd van Neuron legt de protagonist meteen een zware last op de schouders door haar op te schepen met de redding van de mensheid. Gelukkig draagt onze heldin deze last niet alleen en wordt ze gedurende de game regelmatig bijgestaan door haar tweelingbroer. Desalniettemin is de meest betekenisvolle lotgenoot van de protagonist geen bloedverwant. Al vrij vroeg in de game worden we geïntroduceerd aan onze Legion, een speciaal wapen dat het redden van de mensheid niet alleen een stuk makkelijker maakt, maar vooral ook leuker.

Astral Chain

Legion

De Legion is je belangrijkste compagnon gedurende de game en is eigenlijk het meest toonaangevende figuur in Astral Chain. Dit levende wapen dat eruit ziet als een machtige krijger is in tal van situaties de sleutel voor een succesvolle missie. Niet in de laatste plaats om zijn verwoestende slagkracht en vrij uitgebreide vechtstijl, die gedurende de game nog verder ontwikkeld kan worden. De tutorial in het begin van de game toont bijvoorbeeld al diverse moves die van de Legion een essentiële kompaan maken in dit avontuur.

Zo kan de Legion door een rondje te draaien om vijanden deze tijdelijk vastzetten, raast hij met een druk op de knop richting vijanden of werpt hij met behulp van de Astral Chain – een ketting die de Legion verbindt met de protagonist – vijanden omver. Gezien de uitdagende moeilijkheidsgraad is het belangrijk om tactisch om te gaan met dit superwapen. Het wapen is namelijk maar beperkt beschikbaar en moet na verloop van tijd weer herladen worden. Het belang van de Legion mag dus niet onderschat worden. Maar ook tijdens het speurwerk waar je veelvuldig mee te maken krijgt in Astral Chain is de Legion onmisbaar. Het speurwerk brengt tevens een broodnodige afwisseling in het tempo van het spel.

Astral Chain

Chaos

Gevechten ogen door diverse visuele effecten namelijk redelijk chaotisch en kunnen spelers vooral tijdens gevechten met meerdere vijanden een beetje overdonderen. Aangezien we in de schoenen kruipen van een speciale politieagent, zijn we ook genoodzaakt om speurwerk te verrichten om zo missies te volbrengen.

De naadloze overgang van gevechten naar rustigere gameplay waarbij je samen met je Legion bewijsmateriaal verzamelt, zorgt voor een gebalanceerde gameplay-ervaring. Bij het speurwerk komt de Legion wederom goed van pas, vanwege zijn unieke eigenschappen waarmee het npc’s bijvoorbeeld ongezien kan afluisteren, bewijsmateriaal voor de speler verzamelt en de wereld om ons heen zuivert van Red Matter. Het geeft de gameplay van Astral Chain een extra laag en nodigt spelers uit om de Ark en al zijn noodlottige bewoners te leren kennen.

Astral Chain

Klassieke Platinum-game

Los van ons werk als futuristische detectives in de Ark voelt Astral Chain in zekere zin toch vertrouwd aan. Dit komt voornamelijk, omdat het spel invloeden kent uit andere games uit de stal van ontwikkelaar PlatinumGames. Met name in het dynamische gevechtssysteem zien we Bayonetta terug en bepaalde aspecten van het verhaal lijken zo uit Nier: Automata overgenomen te zijn.

Daarbij moeten we wel stellen dat spelers die simpelweg een goed verhaal willen waarschijnlijk aan het verkeerde adres zijn bij Astral Chain. Van wat we in onze tijd met de game hebben meegekregen van het verhaal, passeerden diverse clichés uit Japanse (sciencefiction)games en films ook in dit avontuur de revue. Bovendien kennen dialogen tussen personages vaak weinig diepgang.

Ook minder geslaagd zijn de animaties die we te zien krijgen tijdens tussenfilmpjes. Het moge duidelijk zijn dat de Nintendo Switch geen krachtpatser van een console is, maar diverse Switch-games laten zien dat de console op dit vlak wel degelijk mee kan komen met zijn concurrenten. Het is dan ook jammer dat Astral Chain wordt geteisterd door houterige bewegingen van personages en matige lipsynchronisatie. Met de release in aankomst is het maar de vraag of dit in de uiteindelijke versie gaat veranderen.

Astral Chain

Astral Chain is hoe dan ook in hart en nieren een game van Japanse makelij, zoals we die kennen van de ontwikkelaar die ons cultklassiekers bracht als Bayonetta en Vanquish. PlatinumGames heeft voor Astral Chain goed gekeken naar wat andere titels in de portfolio van de ontwikkelaar zo uniek maakt en lijkt in ieder geval op het gebied van gameplay een authentiek actiespel neer te gaan zetten. Verhaaltechnisch en visueel wist de game tijdens onze speelsessie echter nog niet compleet te imponeren. Wellicht dat onze mening na meer tijd te hebben besteed met de game nog bijdraait.

Astral Chain is vanaf 30 augustus verkrijgbaar voor Nintendo Switch.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Fortnite kijken tijdens het spelen van Fornite?

Media Molecule laat ontwikkelaars games maken in Dreams