in

Astro’s Playroom-makers werken aan nieuwe franchise met wereldwijde aantrekkingskracht


PlayStation Studios-hoofd Hermen Hulst meldde dat in een vragensessie op PlayStation Blog. Hij maakte duidelijk dat Japan een belangrijke markt voor Sony is en dat het graag blijft werken met Japanse ontwikkelaars, waaronder Team Asobi. “We bouwen Team Asobi in Tokio uit, een studio van wereldklasse waar men werkt aan een franchise voor alle leeftijden met globale aantrekkingskracht. Het is zo’n creatief team.”

Kort daarna werd Team Asobi formeel ‘geïntroduceerd’ met een beschrijving van de studio op PlayStation Blog. Ook in die tekst wordt gemeld dat het team wordt uitgebreid. Daarbij werd het nieuwe logo getoond, dat hieronder te zien is.

Team Asobi was voorheen onderdeel van Sony Japan Studio – bekend van spellen als Ape Escape en Gravity Rush – maar die studio werd min of meer opgeheven en volledig gecentreerd om Team Asobi. De ontwikkelaar is verantwoordelijk voor de Astro Bot-games, waarvan het nieuwste deel, Astro’s Playroom, gratis bij elke PlayStation 5 wordt geleverd. Het spel wordt geprezen om zijn toegankelijke platformgameplay, aanstekelijke muziek en unieke manier waarop het spelers laat kennismaken met de functies van de DualSense-controller.

Team Asobi

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Horizon Forbidden West komt waarschijnlijk nog dit jaar uit

Op PlayStation 5 gebaseerde merkkleding duurder dan console zelf