in

Disco Elysium: The Final Cut niet meer verbannen in Australië


Eerder dit jaar weigerde de Australische overheid een leeftijdsclassificatie aan de game te geven, waardoor het spel officieel niet in het land mocht uitkomen. De Steam-versie is echter wel sinds lancering eind maart beschikbaar, aangezien de ban alleen voor fysieke versies en dus consoles gold.

Op de website van het Australische classificatiesysteem valt te lezen dat games die op een manier dat het normale volwassenen stoort beelden van seks, drugsmisbruik, verslaving, misdaad, wreedheid, geweld of andere walgelijke situaties uitbeelden, geen leeftijdsclassifictie krijgen. In Disco Elysium spelen elementen als drank en drugs grote rollen.

De game heeft nu een R18+-rating gekregen in Australië, waardoor het spel ook op PlayStation 5 en PlayStation 4 verkocht mag worden. In een document waarin de reden van het opheffen van de ban wordt uitgelegd, wordt duidelijk dat er gedegen onderzoek naar het spel is gedaan. “De thema’s hangen samen met een detective die een moord onderzoekt terwijl hij vecht met een alcoholverslaving en zijn leven probeert op de rails te krijgen na drugsgebruik. De thema’s en referenties naar drugsgebruik zijn aan elkaar gelinkt.” 

Het document concludeert dat het “een complexe en genuanceerde representatie van het onderwerp is, wat een verhaal voor volwassen spelers oplevert”. Ook zou het gebruik van drank en drugs een negatief gevolg voor spelers van het spel hebben, in plaats van dat drank- en drugsgebruik wordt aangemoedigd.

Disco Elysium: The Final Cut, dat sinds eind maart al beschikbaar is in Europa, breidt de game uit met nieuwe gebieden, quests, personages en nieuwe ingesproken dialogen. Op PlayStation 5 draait de game in 4K op zestig frames per seconde.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Fusie splitst Warner Bros. Games mogelijk op

Abonnementskosten Twitch worden straks per land bepaald