in , , , , ,

Back to the Past with Coola deel 5

Allereerst mijn excuses dat het zolang heeft geduurd voor ik weer met een nieuw artikel kwam, het is nog steeds chaos in mijn hoofd en ik heb te veel ideeën die ik wil uitwerken en ik ben er zo eentje die dan alles door elkaar heen gaat doen. Maar Anyway nu is het toch echt tijd voor een nieuw deel van Back to the Past with Coola.

 

 

En dit keer gaan we terug naar het jaar 1996. Een jaar waar ik nog steeds geen persoonlijke anekdotes te vertellen heb want mijn leven was toen “saai”. En zoals inmiddels wel bekend is er komen nog steeds geen Nintendo games voor in mijn lijstje. Ook sega games zullen van af nu ontbreken want hoewel bij beide grootouders nog steeds een mega drive (2) onder tv staan , heb ik alle games die ik daar op heb gespeeld al besproken dus sega’s tijd is passé. Wie nu wel prominent in beeld is , is de playstation een console die ik op dat moment nog steeds niet zelf in huis heb maar gelukkig heb je daar vrienden voor. Bij mij thuis is het nog steeds een pc. Dit keer overigens weer eens klein lijstje want tijdens mijn trip down memory lane en het grote archief op het internet kwam ik er achter dat 1996 een mager jaar voor mij was. Dus ik geef jullie dit keer acht games…

08 FX Fighter Turbo (pc)

 

Het vervolg op FX Fighter, in veel opzichten het zelfde als deel 1 met hier en daar wat aanpassingen zoals een licht cel-shade filter over de gfx , twee nieuwe personages waardoor het character roster op 10 personages komt te staan, fatalities (want alles moet aan de Mortal Kombat) en network play. Door het cartoony stijltje en de fatalities vind ik dit deel een stuk leuker dan het eerste deel.

07 Resident Evil (playstation)

Zoals ik al eerder zei in 1996 had ik zelf nog geen playstation in huis, maar één van mijn vrienden wel en die had ook een oudere broer (10 jaar verschil) die de games met een hogere leeftijdscategorie mocht kopen en spelen. En één van die games was Resident Evil, nou mochten ik en die maat van me die game totaal niet spelen van z’n moeder maar de grote broer zei als je jullie je waffel houden dan mag je van mij als moeders er niet is deze game van mij spelen (en ik zweer nu plechtig ik heb m’n waffel altijd gehouden). Ondanks ik vier jaar ouder was dan toen ik de eerste Alone in the Dark speelde, was ik voor deze game toch banger. Maar ten opzichte van Alone in the Dark wist ik wel precies wat ik deed en moest doen

06 Tomb Raider (pc)

Tomb Raider heeft natuurlijk geen introductie nodig, het blijft voor mij nog steeds een van de beste action adventure games. Maar bij deze game komen er een aantal dingen specifiek in mijn op. De butler was een creep en ik was blij dat ik hem kon op sluiten in de koelkast. T-Rexen zijn awesome in welke setting ze ook voorkomen. Water levels in de jaren negentig waren k*t. De eindbaas made me poop my pants. En ik weet haast zeker dat het niet in 1996 was maar ik heb zeer zeker met de nude Raider patch gespeel op de pc (thja ik ben semi pervers en 100% niet PC).

 

05 Tekken 2 (playstation)

Ook dit jaar zijn fighting games goed gerepresenteerd in mijn lijstje want naast FX Fighter Turbo staat ook Tekken 2 in mijn lijstje. Ik was totaal niet goed in deze game en werd dan ook door zowel mijn maatje als z’n broer keihard geasswhooped. Ik was dan ook koppig en koos altijd voor Yoshimitsu, ik kon totaal niet overweg met hem maar hij zag er cool uit dus ik moest hoe dan ook met hem spelen. Alle andere characters konden mij gestolen worden. Hoe wel een goede game is het niet mijn favoriete Tekken game, welke dat wel is komen jullie later wel achter.

04 Crash Bandicoot (playstation)

Ook dit is een game die geen introductie nodig heeft. Het was toen al een al een pittige platformer en mijn hand oog coördinatie is nu nog steeds zo slecht dat ik het anno nu nog steeds een zwaar pittige platformer vind. Ik heb de game toendertijd wel uitgespeeld maar de rage quit is heel vaak voorbij gekomen en als 8 jarige heb ik heel wat gevloekt like a sailor. 

03 Quake (pc)

Na een lange afwezigheid (Rebel Assault 2 telt niet) komen er weer twee shooters voor in mijn lijstje. En de eerste van die shooters is Quake. Een shooter die ik vooral in co-op heb gespeeld met één van mijn beste maatjes uit die tijd. In de grote lijnen is het gewoon een evolutie van Doom met beter game mechanieken en een heerlijk H.P. Lovecraft sausje. De pipe bomb launcher was mijn favoriete wapen. Deze franchise is zwaar down hill gegaan toen de ze multiplayer only gingen met quake 3 : Arena.

02 Duke Nukem 3D (pc)

De tweede en laaste shooter on mijn lijstje. Deze game heb ik zowel veel in singleplayer als in co-op (met mijn broer). En je zal het niet verwachten maar van alle games die ik tot dat moment gespeeld heb was het Duke Nukem 3D waardoor ik paar nachten wakker ben geschrokken omdat ik er nachtmerries van kreeg ( those goddamn pigs invaded my dreams) en de game was dan ook een paar weken off limits voor mij. Ohja in deze PC en Woke Era waar in we leven hebben we weer iemand nodig met de mentaliteit van Duke Nukem. Dus laat een nieuwe game en live action film maar komen.

01 Battle Arena Toshinden 2 (playstation)

In de grote lijnen exact het zelfde als de eerste Battle Arena Toshinden. Zoals gebruikelijk in fighting games zijn er naast de terugkerende personages ook een aantal nieuwe personages (waar onder een nieuwe boss die wederom in de categorie Shao Kahn valt) maar ze hebben voor dit deel ook eental gameplay elementen aangepast, zo hebben ze het combo systeem makelijker gemaakt en hebben ze de dodge(roll) generfd (gelukkig maar) want in deel 1 was je na een dodge tijdelijk untouchable voor aanvallen en in deel 2 dus niet meer. Ook hebben ze de ring out aangepast als je in deel 1 tegelijkertijd uit de ring viel was de fight een draw, in deel 2 word de gene die net iets later de ring uit valt de winnaar verklaard. Aangezien Fo Fai en Ellis nog steeds speelbare personages zijn in dit deel zijn dat wederom mijn twee favoriete personages. 

 

Oké nu allemaal weer terug in de tijdmachine want we moeten nu echt terug naar 2022.  De tijdmachine heeft wel een onderhoudsbeurt nodig dus pas in 2023 kan ik jullie mee nemen naar 1997. 

 

 

 

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
9 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mightybundy
mightybundy
1 jaar geleden

Ahh gouden tijden… meeste games werden door mijn oom gespeeld en ik mocht alleen maar kijken of een sneakpeek ervan zien. Ik moest het maar doen met mijn Sega Megadrive.

Wat mis ik deze belevenissen en hoge dopamine tijden.

Luigi1985
1 jaar geleden

Ik ben steeds verbaasd over hoe oud sommige games al zijn. Voor mijn gevoel kwamen resident evil en tomb raider pas rond 2000 uit, maar eigenlijk ook wel logisch, want in 2002 was er al een nieuwe generatie.

Crash bandicoot heb ik mooie herinneringen aan. M’n eerste PlayStation game ooit.

Luigi1985
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

Ja we zijn nu eenmaal al oud. Sinds enkele jaren wordt ik steevast zonder uitzonderingen ‘meneer’ en ‘u’ genoemd in alle winkels. Daarvoor werd ik door de jongere werknemers vaak nog wel gezien als een van hen, maar dan net iets ouder:P

WitteHerder
WitteHerder
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

Zal ik je dan maar even opbeuren broekie. Ben zelf begonnen met gamen ergens in begin jaren 80 op de Atari 2600 (VCS). 1996 was wel het jaar dat ik een “pauze” van ongeveer 10 jaar nam mbt gamen. Ik gamede nog wel maar niet zo fanatiek meer, had toen andere prioriteiten.

Rainking
1 jaar geleden

Jaaaaaaaaaaa, hier komen toch wel een paar klassiekers voorbij, zeg. En ja, ze zijn wat ouder, maar so be it. Ik had het niet willen missen. De PlayStation had hele toffe spellen dat jaar en ik ben zelfs nog benieuwder naar je lijstje van 1997.

Excuses zijn trouwens niet nodig. Gewoon op je eigen tempo doen. Dan duurt de serie ook lekker lang. Leuke aflevering weer.

mhnl1979
mhnl1979
1 jaar geleden

Och, Tombraider. Veel gespeeld indertijd. Maar je noemde het terloops. Wat was ik blij met Rebel Assault 2. Maar wat ik in die periode zeker veel gespeeld heb, is het nooit geëvenaarde Transport Tycoon. Uren per week heb ik dat gespeeld. Daar zou ik dolgraag een grafisch betere variant van willen zien. Hoeft nog niet eens in 3D, maar ik geloof dat de gameplay nog steeds overeind staat.

Screenshot Sunday #84

Wat spelen we dit kerstweekend? 24, 25 en 26 december