in

Baldur’s Gate 3 komt dit jaar niet uit Early Access


Dat heeft Swen Vincke, de oprichter van de ontwikkelaar, bevestigd in een interview met GameSpot. “We doen erg ons best om de game volgend jaar klaar te hebben. Het gaat zeker te weten dit jaar niet uitkomen.”

Larian is druk bezig met de Early Access-versie, die al wel geruime tijd beschikbaar is, te verbeteren en ondertussen het gehele spel af te maken. De volgende update moet vooral bestaande elementen in de game aanpassen dan nieuwe dingen toevoegen. “De update richt zich vooral op de feedback die we krijgen.” Wanneer de update uitkomt is nog niet bekend.

Vooral gamers die met mêleepersonages spelen klagen over het feit dat ze te weinig opties hebben. Vincke laat weten dat dit inherent is aan de klasse in Dungeons & Dragons. “De vechtersklasse is de ‘turorial klasse’. In het tabletopspel wordt het gebruikt om je te leren hoe je speelt, maar geeft je daardoor wel gelimiteerde opties.”

Vincke vertelt tot slot dat hij graag een Game Master-modus in de game zou zien, net zoals bij Divinity: Original Sin 2 het geval was, maar dat deze modus op dit moment niet in ontwikkeling is voor Baldur’s Gate 3. “We focussen ons op het maken van de game zelf, en het is echt een beest om te ontwikkelen.”

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Demon’s Souls-vermelding in PS4-database is meer dan vier jaar oud

Verhalende trailer van Lost in Random uitgebracht