in , , , ,

Battlefield 2042

Nou eindelijk kon ik aan de slag met Battlefield 2042. De teleurstelling was ook groot dat je door verschillende laadschermen moet heen worstelen zeker wel 10 minuten laadtijd en dat op GTX 1070.   De eerste keer op vrijdag nacht moest ik eindeloos wachten op een match dus heb als singleplayer gespeeld met bots, die af en toe erg dom waren.   Zaterdag nacht ben ik tot  potjes gekomen die veel spelers heeft waardoor het veld af en toe laged en bij het begin was er geen wapen en hield je  een onzichtbaar wapen   in je handen die wel kon schieten.   Het is wel ofj e  in de moderne oorlog terecht komt alleen het beeld is tjoppie en volgens mij haalt het niet de 144 hz van mijn monitor,. het is gewoon minder soepel.  Wat wel zo is is het plezier van de gameplay en dat je echt wordt ondergedompeld. Alleen ik mis de packs ammo van de kameraden die zijn er wel in Battlefield 1 en IV maar hier moet je het met je eigen ammo doen.   Wel kan je wapens wisselen van je vijanden waardoor je weer ammo hebt op die manier en kan je verder totdat je dood bent en fris opnieuw begint.   Ook is de keuze in wapens nogal beperkt maar dat kan aan het vrije weekend liggen.   Ook lijkt het of de Dice engine minder mooie is zoals bij Battlefield 1 en IV. Dat kan aan mijn GTX1070 liggen maar het is wel gek.  Terwijl ik weet dat de engine mooie beelden kan maken zelfs op medium .Ik had ook de  anti-lag aanstaan van nvidia maar of dat helpt is de vraag. 

Voor 20 euro zal ik deze game niet  kopen maar o wee als die 12 euro wordt dan is het buy.  Kortom als je door voorkomend heden heen kan kijken en wordt wat gedaan aan de laadtijden bij het begin  en de gameplay soepeler  is dan is het voor 12 euro een aanrader.  Ik heb de game nu voor 8 euro gekocht , maar de game is hersendood je moet lang wachten voor een potje met echte spelers. dus het meeste speel ik tegen bots.  Omdat echte personen er bijna niet zijn. In tegenstelling tot battlefield 1.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 2.4/5 volgens 7 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rpenning
rpenning
1 jaar geleden

Ik heb deze game een tijd geleden gekocht voor 35€ in de aanbieding en ik had meteen spijt!
Ik kon vele modes niet spelen want niemand zocht daarvoor. Dus het was eigenlijk alleen maar conquest en dat vind ik niet leuk door al die voertuigen. En ik had het idee of als tanks enzo gigantisch overpowerd zijn.
En wat je zegt de game is lelijker dan zijn voorgangers wat heel vreemd is.
En als ik zie wat ze plannen voor de game 1 map per seizoen dan ben ik bang dat deze game al ten dode is opgeschreven wat erg jammer is want die portal mode heeft veel potentie.

TomKauw
1 jaar geleden

Denk niet dat engine minder mooi is — het is namelijk dezelfde engine — de game en de levels zijn gewoon minder kunstig in elkaar gezet. Zelfde geldt voor de optimalisatie: die heeft in de meest recente Battlefields gewoon wat meer aandacht gekregen. Krijg je ervan als DICE praktisch leegloopt.

Al zou ik van een GTX 1070 vandaag de dag niet verwachten dat je (al te) veel games makkelijk op 144 frames gaat draaien. Nog steeds een prima kaart voor wat 1080p-games, maar hij wordt al wel weer wat ouder.

Wat te doen tegen ‘backlog burnout’?

Screenshot Sunday #82