in

Behaal alle challenges van Fortnite seizoen 5 – Week 1


Het nieuwe seizoen is begonnen! We weten bij InsideGamer ook wel dat er veel Fortnite-artikelen geplaatst worden, maar een groot gedeelte van onze bezoekers – bezoekers die vaak niet reageren – leest ze allemaal. En wat is voor Fortnite-spelers nu belangrijker dan elke week de challenges van het seizoen beschrijven, zodat je zo nog sneller en gemakkelijker op kunt lossen?

Het vijfde seizoen brengt behoorlijk wat veranderingen met zich mee. Nieuwe locaties, een compleet nieuwe woestijn in het oost-zuiden van de map, een golfkarretje om in rond te rijden, rifts waar je in kunt springen om ergens boven de map weer terecht te komen… Gelukkig zijn de challenges vrij herkenbaar voor mensen die voorheen al challenges hebben gedaan in Fortnite.

We beschrijven hieronder nog even kort hoe challenges in Fortnite werken, zeker nu het dit seizoen is veranderd.

Hoe werken challenges in Fortnite?

In een heel seizoen verschijnen er elke week, tien weken lang, zeven challenges. In totaal komen er in tien weken tijd dus zeventig challenges beschikbaar. Je hebt de complete tien weken om alle challenges van elke week uit te spelen.

De challenges klaren levert je sterren op die je – indien je een Battle Pass hebt aangeschaft – weer gebruikt om ‘tiers’ mee te ontgrendelen. Bij elke ontgrendelde tier krijg je cosmetische extra’s, screensavers, XP-boosts of andere handige spullen. Er zijn in totaal honderd tiers te klaren, dus hoe meer challenges je voltooit, hoe sneller je daar bent.

Voorheen had je een Battle Pass nodig om alle challenges te doen, maar nu zullen er wekelijks drie challenges beschikbaar zijn voor iedereen. Je kunt de tiers echter pas ontgrendelen wanneer je een Battle Pass hebt gekocht.

Ook al heb je alle tiers gehaald, loont het nog steeds om alle challenges te blijven klaren. Dit levert immers weer extra XP op, zodat je sneller in level stijgt. Ook krijg je een beloning in de vorm van een skin als je bij zeven van de tien weken alle challenges weet te behalen.

De challenges van seizoen 5 – week 1

Deal damage with SMGs to opponents (0/500)

De eerste challenge spreekt voor zich: pak een SMG (sub machine gun) en richt met het wapen in totaal 500 punten schade aan bij andere spelers. Dit hoef je niet in één potje te doen. Wanneer je in totaal 500 punten schade hebt gedaan met een SMG, heb je de challenge geklaard.

Search a Supply Llama

Elk potje worden er drie ‘Supply Llamas’ op random plekken in de map geplaatst. Ze vallen op door hun felle, paarsblauwe kleur. Ondanks dat ze opvallen, duurt het vaak wel een aantal potjes voordat je er bij toeval eentje tegenkomt. Wanneer je hem ziet, moet je hem ‘openmaken’, oftewel onderzoeken zoals je met het openen van kistjes doet. Naast dat je er vaak een aantal mooie spullen voor krijgt, zal je door dit één keer in seizoen 5 te doen ook de challenge behalen.

We kunnen je verder geen tips geven voor het vinden van een Llama. Nogmaals; ze worden elk potje random op de map geplaatst. Gelukkig heb je tien weken om er één tegen het lijf te lopen.

Fortnite

Clinger, Stink Bomb, Or Grenade Eliminations (0/3) (HARD)

Deze challenge is al wat pittiger. Je moet een vijand zien te doden met een granaat, stinkbom of clinger. En dat drie keer. Wanneer een vijand dicht bij een granaat staat die afgaat, is hij vaak al dood, maar je kunt om het jezelf makkelijker te maken eerst een vijand wat verzwakken met kogels uit een wapen voordat je de granaat gooit.

Het is altijd beter om deze challenge in een (zelfgemaakt) gebouw uit te voeren. In een krappe gang kan hij of zij minder makkelijk wegspringen. Wat ook helpt is deze challenge in bijvoorbeeld 50v50 te doen. Hierin blijven spelers die neergeschoten zijn nog een tijdje liggen tot ze geheeld worden of sterven. Een vijand die ligt is makkelijker om op te blazen met een granaat.

Wederom geldt hier: je hoeft de drie vijanden niet in één potje te doden. Ook hoef je niet alle drie de typen bommen te gebruiken. Je mag bijvoorbeeld ook drie keer een granaat gebruiken.

Search Chests in Snobby Shores (0/7)

Snobby Shores is het knusse wijkje in het uiterlijke westen van de map. Hier staan een aantal luxe huizen en in bijna elk huis zit wel een chest. Chests zijn de gloeiende kistjes waar meestal prima loot in te vinden is.

Om chests te vinden loont het om te spelen met het geluid aan. De gloed van de chests kun je duidelijk horen wanneer je in de buurt bent. Vaak zijn ze verstopt op de zolders van huizen, dus soms moet je op de bovenverdieping van een huis het plafond eruit slaan en vervolgens een trap naar de zolder bouwen om een kistje te vinden.

Snobby Shores is over het algemeen niet zo druk bezocht, maar zal in de week van de challenge wat drukker zijn met mensen die de klus proberen te klaren. Denk eraan dat je de volle tien weken hebt om de zeven chests te vinden. En ook hier geldt: het hoeft niet in één potje, zolang je in totaal maar zeven chests vindt in Snobby Shores.

Fortnite chest

Search floating Lightning Bolts (0/7)

Wanneer je de Battle Pass koopt, zul je overal op de map – vooral zwevend boven stadjes – een gloeiende streep zien. Hierin zit een lightning bolt. Je moet er in totaal zeven vinden, er naast of net onder gaan staan en ze searchen, net zoals je bij een kistje doet.

Dat betekent dat je voor veel lightning bolts een trap moet bouwen om er bij te kunnen kopen. Het loont ook, wanneer het seizoen net begonnen is, om vijanden in de gaten te houden die een trap naar een lightning bolt bouwen en daarna verder lopen. Je kunt vervolgens hun trap gebruiken om er zelf te geraken.

Voor zover bekend zijn er meer dan tien lightning bolts te vinden op de map, en je hoeft er maar zeven te verzamelen (wederom niet in één enkel potje). Dit zijn plekken waar je sowieso terecht kunt:

  • Middenin Greasy Grove, ten noorden van de burgertent
  • In Tilted Towers in het centrum tussen gebouwen
  • Naast het grote gebouw in het noorden van Paradise Palms
  • In het noord-oosten vanuit Snobby Shores, te zien vanaf de berg
  • Het westen van Retail Row, tussen de oude gebouwen
  • Hoog boven de riview bij Tomato Town
  • Boven het midden van Dusty Divot
  • Boven Loot Lake, tussen de haven en het eiland met het grote huis
  • Boven het motel dat tussen Pleasant Park, Lazy Links en Junk Junction staat
  • Boven Flush Factory
Fortnite

Follow the Treasure Map in Risky Reels (HARD)

Elke week is er een schatkaart te vinden die je naar een locatie op de map leidt. Daar vind je een gouden embleem die je moet ‘searchen’ (zoals je een kistje opent). Doe dat en je hebt de challenge gehaald.

In Riskey Reels kun je op een houten bordje een map vinden met een hint waar het embleem te vinden is. Dit kun je echter geheel overslaan. In plaats daarvan kun je meteen naar de locatie gaan die we hieronder op de map aangeven.

Fortnite

Dit is ten zuiden van Tomato Town. Daar is een tunnel met auto’s te vinden. Je kunt bovenop die tunnel staan (waar ook een ingang is die je weer naar beneden leidt) en daar jezelf laten vallen op één van de lager gelegen uitsteeksels. Daar vind je het embleem, zoals je op onderstaande screenshot kunt zien. Dat is dus net boven de ingang van de tunnel ten opzichte van Tomato Town.

Fortnite

Eliminate opponents at Retail Row (0/3) (HARD)

Ook deze challenge spreekt redelijk voor zich: dood in totaal (dus niet per potje) drie vijanden in het stadje Retail Row.

Hier zijn niet echt tips voor te geven. Het is een redelijk druk bezochte locatie, dus je vindt al snel iemand om te doden, maar ze kunnen jou natuurlijk net zo snel doden. Het loont altijd om eerst een paar goede wapens te vinden (en je blauwe beschermingsmeter op te bouwen) om minder snel gedood te worden.

Dit zijn de challenges van Fortnite seizoen 5 – week 1. Veel succes!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Alles over Season 5 in Fortnite: Battle Royale

Remnant: From the Ashes is nieuwe game van ontwikkelaar Darksiders 3