in

Beroemde Pokémon Pikachu niet gebaseerd op een muis


Dat laat The Japan News weten op hun website. Dit is de eerste keer dat er informatie wordt gedeeld over het welbekende gele bliksemmonstertje dat nu zó bekend is dat hij zelfs Pokémon Centers te vinden zijn in Japan vol merchandise van de gele ‘muis’.

Volgens de ontwikkelaars, waaronder Ken Sugimori, een executive bij Game Freak Inc. en illustrator Atsuko Nishida, die bij het bedrijf werkte toen Pokémon voor het eerst werd gemaakt, had Pikachu een hele andere inspiratiebron.

Toen het spel in de maak was kreeg Nishida de taak een “schattige monster” te maken met twee eisen: Het moest een elektrisch-type zijn en het moest twee evolutie-stages hebben. In eerste instantie maakte ze een langwerpige ‘daifuku confectie’ (dat is een soort eten) met oren.

Daifuku

Daifuku

Dat vonden haar bazen echter niet schattig genoeg, dus maakte ze een monster gebaseerd op een diertje die ze altijd al als huisdier wou hebben: een eekhoorn. Game Freak-baas Satoshi Tajiri besloot later Pikachu een muis-pokémon te maken.

Pikachu’s naam bestaat uit ‘pika’, wat in het Japans wordt gezien als het geluid van een flits, en ‘chu’, iets wat gezien wordt als een schattig geluidje maar wat ook ‘kus’ betekent.

Pokémon

Leuke post? Drop een hartje

Score: 3.3/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Alles wat je moet weten over Fortnite: Battle Royale Season 4

WTF Update: Winnaar winnaar