in

Bethesda-aankoop ‘draait om het leveren van geweldige, exclusieve games’


Dat heeft Xbox-hoofd Phil Spencer gemeld tijdens het roundtablegesprek dat vanavond werd gehouden door Microsoft en Bethesda. Microsoft heeft deze week de aankoop van Bethesda en moederbedrijf ZeniMax beklonken en er was veel verwarring bij gamers over in hoeverre Bethesda-games nog op andere platforms gaan verschijnen.

Spencer gaf tijdens het gesprek aan dat hij weet dat deze kwestie bij veel fans speelt. “Ik kan hier niet melden dat alle Bethesda-games exclusief zijn, want we weten dat dit niet klopt. Er zijn contractuele verplichtingen waar we ons aan gaan houden, zoals we altijd doen.” Spencer noemt geen specifieke namen, maar praat hier hoogstwaarschijnlijk over Deathloop en Ghostwire: Tokyo, twee games die in ieder geval tijdelijk exclusief op PlayStation 5 verschijnen. De deals voor deze games waren nog voor de aankoop van Bethesda door Microsoft gemaakt.

Spencer vervolgt: “Er zijn ook games die al op andere systemen bestaan en die games blijven we op die systemen ondersteunen. Er zijn communities met spelers, we houden van die spelers en we blijven in ze investeren.” Een voorbeeld van een game die hier onder kan vallen, is The Elder Scrolls Online, al noemt Spencer deze naam wederom niet specifiek.

“En ook in de toekomst kunnen er dingen zijn waar we contractuele verplichtingen voor hebben of die een geschiedenis hebben op bepaalde systemen. Maar als je een Xbox-consument bent, wil ik dat je weet dat dit draait om het leveren van geweldige, exclusieve games die uitkomen op systemen waar Game Pass op bestaat.” De systemen waar Game Pass op dit moment op beschikbaar is, zijn de Xbox-consoles, pc en mobiel (via cloud).

“Dat is ons doel, dit is waarom we dit doen, dit is de kern van deze samenwerking die we bouwen, en de creatieve mogelijkheden die we aan onze Xbox-consumenten kunnen gaan bieden zijn beter dan ooit voor Xbox.”

Tijdens de roundtable werd niet bevestigd of aankomende, langverwachte games als The Elder Scrolls 6 of Starfield exclusief op Xbox-consoles en pc uitkomen. De quote van Spencer lijkt daar echter wel naar te hinten.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

Bekijk om 19:00 uur een roundtable met Bethesda en Microsoft

Twintig Bethesda-games verschijnen morgen op Game Pass