in

Bethesda is officieel onderdeel van Microsoft Xbox


Dat heeft Xbox-hoofd Phil Spencer aangekondigd via een post op Xbox Wire. De afgelopen dagen kwam al naar buiten dat zowel de VS als Europa de vorig jaar aangekondigde aankoop van ZeniMax door Microsoft hebben goedgekeurd, maar nu is de overname dus officieel. Microsoft heeft 7,5 miljard dollar betaald voor ZeniMax.

In de post heet Spencer de werknemers van ZeniMax Media welkom, waaronder ontwikkelstudio’s Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango GameWorks, Alpha Dog en Roundhouse Studios. Deze studio’s zijn verantwoordelijk voor franchises als Fallout, Doom, The Elder Scrolls, Wolfenstein, Dishonored en Prey.

In het bericht geeft Spencer nog geen duidelijkheid over exclusiviteit van aankomende games. Wel hint hij er naar dat sommige games alleen op Xbox- en pc-systemen verschijnen: “Gamers moeten weten dat Xbox-consoles, pc en Game Pass de beste plekken zijn om nieuwe Bethesda-spellen te ervaren, waaronder een aantal nieuwe games in de toekomst die exclusief voor Xbox- en pc-spelers zijn.” Ook laat hij weten dat er later deze week meer Bethesda-games naar Game Pass komen.

Ook Bethesda kondigde op Twitter aan dat de overname officieel is en plaatste daar een video bij, die hieronder te zien is.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Modders maken watergekoeld PlayStation 5-systeem

Modders hebben een PlayStation 5 met waterkoeling gemaakt.