in

Bijzondere easter eggs Red Dead Redemption 2


Red Dead Online

La LIorona

Spelers die zo gek waren om tussen één en vier uur ’s nachts door het moeras heen te dwalen, zijn zich waarschijnlijk een hoedje geschrokken. Het begint met een zachte, verdrietige vrouwenstem in de verte. Volg je de herkomst van dit geluid, dan kom je uit bij een vrouw in wit die voorovergebogen zit te huilen. Hoe zielig ze ook lijkt; het is slimmer om uit haar buurt te blijven. Zoek je toch contact? Dan stormt ze op je af met een mes. Dat is niet het enige vreemde, want wat ook meteen zichtbaar is als ze overeind komt is dat ze duidelijk al een tijdje dood is.

Wie is die vrouw nu eigenlijk? Misschien dat de term ‘La Llorona’ bekend in de oren klinkt. Het verhaal over La Llorona, oftewel ‘the weeping lady’, komt oorspronkelijk uit Mexico. De legende vertelt over een vrouw genaamd Maria. Ze kwam uit een arm gezin, maar haar hele dorp kende haar vanwege haar schoonheid. Op een dag kwam er een rijke man in het dorp en vroeg Maria ten huwelijk vanwege haar schoonheid, waarop ze positief reageerde.

Het stel bouwde een huis en kreeg twee zoons. Na een tijd verliet haar man haar echter voor een jongere vrouw en uit woede heeft Maria haar twee zoons verdronken in de naburige rivier. Toen ze besefte wat ze had gedaan, ging ze wanhopig op zoek naar de twee zoons, maar die waren al meegenomen door de rivier. Een paar dagen later werd ze dood aan de oever van de rivier gevonden. Vanwege haar daad mocht ze de hemel niet in moest ze rond blijven dwalen tot ze haar zoons gevonden had. En zo ontstond La Llorona: een huilende, vrouwelijke gedaante in het wit die eeuwig op zoek is naar haar verdronken zoons.

Het gefluister in het bos

Over dode, dwalende mensen gesproken: Als je naar het bos ten zuiden van Brandywine Drop gaat, kun je ook op iets vreemds stuiten. Op een bepaald punt in het bos is het net wat mistiger, en daar hoor je opeens stemmen. Er is ontzettend veel gefluister met een paar zinnen die eruit springen: “What’s that terrible noise?” en “I need to get back home!” bijvoorbeeld.

Het is mogelijk om in het spel er achter te komen waar dit gefluister vandaan komt. Ga langs een theater en bekijk de show ‘The Ghastly Serenade’ maar eens. Hierin wordt duidelijk dat het om een jong stel genaamd Ethel Boshared en Eugene Hutton gaat. Eugene weigerde mee te vechten in de oorlog en dat heeft hij geweten. Tijdens een stiekeme afspraak in het bos hoorde het stel geluiden. Voor ze doorhadden wat hen overkwam, werd Eugenes hoofd afgehakt door dode soldaten die wraak namen wegens Eugenes verzuim. Ethel is naar huis gevlucht, maar toen ze daar aankwam en uit wilde leggen wat er gebeurd was, werd ze voor heks uitgemaakt en verbrand. Het gesprek dat nagespeeld wordt in de minifilm is woord voor woord te horen in het bos. Om de rillingen van te krijgen!

De KKK

De Ku Klux Klan kent sinds de oprichting in 1865 een lange geschiedenis van geweld tegen de gekleurde bevolking van de Verenigde Staten. We kunnen dus wel stellen dat de KKK geheel terecht weinig fans heeft. Ook Rockstar Games zet ze in Red Dead Redemption 2 goed voor joker. Je kunt op random momenten drie verschillende setpieces rondom de KKK tegenkomen, maar de mooiste is ongetwijfeld de inwijdingsceremonie die wordt gehouden.

De groep racisten is in het bos bezig een nieuw lid in te wijden en dit wordt bekrachtigd door het in de fik steken van een groot houten kruis. Terwijl het kruis in de fik wordt gestoken, steekt een van de leden per ongeluk zijn eigen gewaad in brand. Een ander probeert te helpen, maar ook zijn gewaad vat vlam. Het is ontzettend grappig om ze te zien klunzen. En geen zorgen als je ze gewoon af wil knallen: dat heeft geen invloed op je honor-level.

Bigfoot

De zoektocht naar Bigfoot zit in meerdere Rockstar-games en begon bij GTA: San Andreas, want hij zou volgens geruchten ergens rondlopen. In Red Dead Redemption 2 wordt er door veel spelers wederom naar het wezen gezocht, en hij lijkt er in te zitten, maar echt zeker zijn we er niet van.

Om deze missie beschikbaar te maken moet je eerst dertig verschillende dieren geïdentificeerd hebben. Daarna ga je naar het oosten van het Wapiti-reservaat. Op een bepaald punt vliegt er een groep vreemde vogels weg. Het is de bedoeling dat je deze vogels volgt tot je bij een grot uitkomt. Bij deze grot begint iemand tegen je te praten. Een mannelijke stem vertelt dat hij eenzaam is en geen vrienden heeft, omdat hij te groot is. Natuurlijk past dat perfect bij een vleesgeworden Bigfoot, aangezien dit volgens de legendes inderdaad een groot wezen is, maar het is niet mogelijk om hem zelf te zien. Je kunt wel nog een keer terugkomen en een ander gesprek voeren, waarin de mannelijke stem vertelt dat hij je gemist heeft en vraagt of het goed met je gaat. Dit is echter het laatste gesprek dat je met hem kan hebben. Het mysterie blijft dus intact…

Aliens

In Red Dead 2 kun je twee Ufo’s spotten. Eentje op een berg en de ander in een verlaten hutje in het bos bij New Hanover. Loop naar binnen en je ziet allemaal lijken op bedden liggen. Wanneer je doorloopt, zie je een skelet aan een tafel zitten met daarop uitgespreide papieren, kaarsen en ingrediënten. Op het papier staan instructies met onder andere de zin: “At the Second Hour under the Half Moon by the great love and grace of our savior Kuhkowaba, voyager of time and galaxies, we cast off our corporal shells so his vessel can take our spirits to the promised realm.”

De brief komt in eerste instantie over als vaag gebrabbel, maar er zit wel degelijk een boodschap in. Kom maar eens terug rond twee uur ’s nachts tijdens een halfvolle maan. Je wordt dan verblind door fel groen licht en als je naar boven kijkt, is er duidelijk een Ufo te zien. Het licht verdwijnt weer net zo snel als dat het verscheen en verdere interactie is helaas niet mogelijk.

Deze vijf easter eggs zijn maar een klein gedeelte van alle spannende geheimen die je in Red Dead Redemption 2 kunt vinden. Heb jij er meer gevonden? Laat het dan vooral weten in de reacties. En heb je de game nog helemaal niet gespeeld? Alleen vandaag is hij flink in de aanbieding bij Bol.com.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Anthem review in progress – BioWare’s zwanenzang?

Epic Games klaagt organisator van gefaald evenement aan