in

Boardgame review: Ready Set bet

Een korte review deze keer over een bordspelletje die ook maar kort duurt om te leren en te spelen. Ready Set Bet is een spel waarin je moet wedden op paarden die racen om als eerste over de streep te komen. Elk paard heeft een nummer van 4 t/m 10 en twee paarden hebben de nummers 2/3 en 11/12. Er moet met dobbelstenen worden gegooid om de paarden vooruit te laten lopen.

Er is een bord dat een beetje op roulette lijkt waarop je met een aantal fiches bets kunt plaatsten die geld opleveren als het paard 1e, 2e of 3e wordt. Daarnaast zijn er nog wat bonus kaartjes met unieke gok mogelijkheden, zoals paard 9 moet voor paarden 7, 8 en 6 eindigen.

Na een race wordt bepaald wie er geld krijgt en wie er geld moet betalen, want verkeerd gokken kost natuurlijk geld. 1 speler gokt niet mee, maar die gooit de dobbelstenen, verplaatst de paarden en kletst het hele verhaal al een echte announcer aan elkaar.

Of je download een app op de tablet. Je drukt dan op start en het dobbelen gaat vanzelf. De announcer in de app praat alsof je bij een echte paardenrace aanwezig bent, wat het spel een stuk leuker maakt. Na 4 races eindigt het spel en degene met het meeste geld is de winnaar.

7/10

+ gevoel van spanning als jouw paard naar keuze voorop ligt

+ prettig gestoorde chaos bij het inzetten van de fiches

+ app is echt een meerwaarde voor het spel

– nauwelijks tactiek en allemaal geluk hebben

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
8 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ruaidri1981
Ruaidri1981
1 maand geleden

Dit is toch al een heel oud spel?

Misschien is de app nieuw, maar ik weet bijna zeker dat ik dit met mijn neefjes speelde 35 jaar geleden bij mijn oma en die had het ooit gekocht voor haar kinderen toen die klein waren.

Luigi1985
1 maand geleden

Thanks voor de review. Dit lijkt me best geinig.

Lavalera
1 maand geleden

Dankjewel voor je review. Dit lijkt me echt enorm grappig als je van een beetje competitieve soort spellen houdt. Gokken, maar dan legaal en beetje met lol. Nornaal heb ik neit zo veel met casio/gok spellen, maar zo op zijn tijd lijkt me dit wel erg leuk om te doen!

Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 maand geleden

Deze lijkt me niet meteen iets voor mij. Ik ben niet zo voor gelukspellen of gokken in het algemeen.

Toch een fijne review!

Inside.Streamer: Leave the World Behind

State of play bekeken