in

Borderlands 3: Welke Vault Hunter moet je kiezen?


Voordat we elke Vault Hunter bespreken, is het belangrijk om te weten hoe skills in Borderlands 3 in elkaar steken. Voor elk level dat spelers stijgen kunnen ze een skill point uitgeven aan passieve of actieve vaardigheden. Naarmate je de skill tree uitbouwt, speel je extra perks vrij, die specifieke bonussen tijdens gevechten bieden. Nieuw in Borderlands 3 zijn de drie skill trees, die elk verbonden zijn aan een action skill die je inzet tijdens het gevecht. Je kunt skills uit alle drie de trees mixen, maar wie zich richt op één categorie speelt de sterkste vaardigheden en perks vrij. Op de website van de game kun je zelf alle skills ontdekken en punten toekennen, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Borderlands 3

Zane: de Operative

Zane Flint is een James Bond-achtige ex-bandiet met een heerlijk Iers accent. Zane is redelijk uniek vergeleken met de andere personages, omdat hij als enige twee action skills kan instellen, in plaats van één en een granaat. Dit betekent dat hij twee van zijn vaardigheden tegelijkertijd kunnen worden ingezet en het personage aanvoelt als een soort eenmansleger. Door de verschillende combinaties van skills kun je zowel solo als coöperatief goed uit de voeten. Zijn vaardigheden zijn als volgt:

SNTL-drone

Deze kleine vriend vliegt rond en vuurt autonoom kogels af op vijanden, tenzij je een specifiek doelwit kiest. Naarmate je de drone uitbreidt, biedt hij allerlei extra bonussen voor Zane. Met name extra snelheid en wat extra vuurkracht zijn handig en worden gelijk ingezet als de SNTL opstijgt. Je hoeft dus niet te wachten tot je iemand doodt, zoals bij veel andere action skills het geval is.

Digi clone

Zane kan een hologram van zichzelf neerzetten, die ter afleiding dient en tegelijkertijd zelf kogels afvuurt. Hier kun je allerlei handige trucs mee uithalen, zoals van plaats wisselen en zo direct je schild opladen. Ook bevat de skill tree veel kill skills, zoals health stelen van vijanden. Het is trouwens ook een van de grappigste action skills, omdat Zane constant tegen vijanden roept dat zijn clone de echte Zane is.

Barrier

De Barrier werkt twee kanten op: het blokkeert inkomende schade en versterkt uitgaande kogels van Zane en zijn teamgenoten. De bijbehorende skill tree en perks draaien vooral om het versterken van het schild en vijanden ervan langs geven die er tegenaan lopen.

Stel hier Zane’s skills samen.

zane

Amara: de Siren

Tussen de Vault Hunters zit inmiddels standaard een Siren. Amara bezit net als de andere Sirens magische krachten, waarmee ze in de vorm van extra armen behoorlijke mêleeschade aanricht. Uniek is dat spelers kunnen kiezen welk element haar schade bevat, wat onwijs handig kan zijn tegen verschillende eindbazen. Ook is Phasegrasp ontzettend handig om teamgenoten uit de brand te helpen. Hieronder vind je een overzicht van Amara’s action skills.

Phasegrasp

Phasegrasp komt je wellicht bekend voor, omdat de Siren Maya uit Borderlands 2 een vergelijkbare vaardigheid bezit. Met Phasegrasp houdt Amara namelijk één en later zelfs meerdere vijanden vast, waardoor ze tijdelijk zeer kwetsbaar zijn. Bijbehorende skills richten zich op schade toebrengen aan meerdere vijanden, een draaikolk creëren die ze naar binnen trekt en bonussen voor wanneer je een vijand in Amara’s klauwen doodt.

Phasecast

Bij deze action skill stuurt Amara een projectie van haarzelf op vijanden af, die alles in z’n pad verwoest. De action skill is verder vrij simpel, met skills als leven stelen en extra elementaire schade die Phasecast versterkt.

Phaseslam

Phaseslam spreekt ook behoorlijk voor zichzelf. Amara springt in de lucht en ramt met haar grote blauwe vuist tegen de grond, ideaal voor vijanden als Goliaths die constant op je afrennen. Een van de handigste skills in de bijbehorende skill tree is overigens Clarity, waarmee je constant health genereert.

Stel hier Amara’s skills samen.

Moze: de Gunner

Deze kleine, voormalige Torque-soldaat oogt weinig imposant, totdat Moze haar mechanische Iron Bear tevoorschijn tovert. Moze kent daarom niet verschillende action skills, maar drie verschillende soorten wapens voor haar mech, waarvan er naarmate spelers meer spelen ook meer worden vrijgespeeld. Verder is brandstofverbruik een belangrijke factor bij de Iron Beer, want wanneer het op is, is Moze weer op zichzelf is aangewezen. Dit zijn de drie standaardwapens met bijbehorende skill trees:

Minigun

De minigun schiet met ontzagwekkende snelheid kogels af en raakt op den duur oververhit. De bijbehorende skill tree laat je het wapen verwisselen met een vlammenwerper en maakt de Iron Bear zuiniger wat brandstof betreft. Voor co-op spelers is de Dakka Bear-skill essentieel: dit voegt een machinegeweer toe aan de beer, waar medespelers gebruik van kunnen maken.

V-35 Grenade Launcher

De V-35 Grenade Launcher draait om grote schade aanrichten in een grote radius. Verschillende perks kunnen het wapen vervangen met raketten, die bijvoorbeeld geleid zijn of fungeren als een soort verwoestende shotgun. Waar je met de overige twee wapens beter bestand bent tegen enkele sterke vijanden of een eindbaas, komt de granaatwerper goed van pas tegen grote groepen.

Rail Gun

De rail gun is in feite een laser die extra shock-schade aanricht, handig om bijvoorbeeld schilden te slopen. Het wapen kan worden verwisseld met de Bear Fist, een vuist die een flinke mokerslag uitdeelt, en de rest van de skills richten zich op extra verdediging voor zowel Moze als de mech. Denk aan een extra schild en sneller herstel voor Moze’s standaardschild.

Stel hier Moze’s Skills samen.

Fl4k: de Beastmaster

Voor de robotjager Fl4k heeft Gearbox ook iets unieks bedacht, namelijk zowel drie action skills als drie beesten die hem bijstaan in de strijd. De Jabber is een soort aap die een eigen geweer draagt en geeft Fl4k een snelheidsboost, de Spiderant is een spin die constant Fl4ks health aanvult en de Skag verhoogt Kl4ks schade. Door de verschillende skills waaruit Fl4k kan kiezen is het personage behoorlijk veelzijdig voor zowel solo- en coöperatieve spelers. Fl4ks action skills zijn als volgt:

Fade Away

Fade Away is een soort onzichtbaarheidsmantel die Fl4k op den duur ook health laat aanvullen en sneller doet bewegen. In de bijbehorende skill tree bevinden zich een aantal hele handige skills, waaronder Lick the Wounds, waarbij je dier een poging doet je te reviven. Ideaal dus voor wanneer je alleen speelt. Wie de aanbevolen Jabber kiest, kan het beest op den duur ook laten evolueren tot een sterkere variant.

Rakk Attack

Bij deze action skill laat Fl4k twee Rakk-vogels los op vijanden, die met bepaalde perks verschillende bonussen opleveren. Verder draait de skill tree vrijwel geheel om critical hits, die met het juiste wapen in handen behoorlijk wat bonusschade opleveren. Ook kan de Spiderant worden opgewaardeerd naar een grotere versie.

Gamma Burst

Met Gamma Burst teleporteert Fl4k zijn dier naar een gekozen plek op de map, waar radition-schade wordt aangericht bij nabije vijanden. Naarmate de skill tree wordt uitgebreid, wordt de omgeving vergroot en raken vijanden verder doordrenkt met dit nieuwe nucleaire element. Wie de aanbevolen Skag heeft gekozen kan het beest evolueren tot een grotere Skag.

Borderlands 3 verschijnt op 13 september voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Lees ook de review van de game.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

World of Warcraft Classic Review – Wederom de beste mmorpg van het moment

Check hier de gezichten van alle Feyenoord-spelers in PES2020