in

Brazilië doet mogelijk lootboxen in de ban


Het onderzoek wordt gedaan op aanbeveling van de National Association of Child and Adolescent Defense Centers (ANCED). ANCED is van mening dat lootboxen een vorm van gokken betreffen, wat illegaal is in het land.

Grote uitgevers als EA, Activision en Tencent worden onderzocht. Ook zou mobielegameuitgever Garena gevraagd zijn om tijdelijk te stoppen met de verkoop van lootboxen.

Mochten lootboxen daadwerkelijk worden verbannen, dan beoogt de Braziliaanse overheid boetes van maximaal 700.000 euro voor uitgevers.

In verschillende landen worden lootboxen onderzocht of worden maatregelen genomen. Zo wil de Duitse overheid meer transparantie bij leeftijdsclassificaties en verbiedt België lootboxen die kunnen worden aangeschaft met echt geld volledig. 

Ook in Nederland zijn sommige vormen van lootboxen volgens de kansspelautoriteit in strijd met de wet. Sommige lootboxen werden daarop aangepast, zoals die in Valve-games, maar sommige niet. Vorig jaar legde de Ksa EA daarom een dwangsom van maximaal 10 miljoen euro op. Die zaak ligt momenteel bij de rechter.

Lootbox

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Claymore Game Studios werkt aan Commandos: Origins

Digitale E3 2021 bevat nieuws van Nintendo, Microsoft en Ubisoft