in ,

BREKEND: Microsoft neemt Activision Blizzard over

Microsoft heeft Activision Blizzard en King overgenomen voor vermoedelijk een magere 68 miljard dollar. Dat heeft het bedrijf zojuist bekendgemaakt in een blogpost.

“Als team zijn we op een missie om het plezier en de gemeenschap van gamen uit te breiden naar iedereen op de planeet. We weten allemaal dat gamen wereldwijd de meest levendige en dynamische vorm van entertainment is en we hebben de kracht van sociale verbinding en vriendschap ervaren die gamen mogelijk maakt. Terwijl we die missie nastreven, is het ongelooflijk opwindend om aan te kondigen dat Microsoft heeft ingestemd met de overname van Activision Blizzard.”

Daarbij meldt hoofd van Microsoft Gaming Phil Spencer dat Activision Blizzard naar hem rapporteerd als CEO. 

Activision Blizzard is bekend om franchises als Call of Duty, World of Warcraft, Overwatch en meer. Het is daarom ook aannemelijk dat de games van de uitgever/ontwikkelaar naar de Game Pass-service komen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4.3/5 volgens 6 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
11 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
1 jaar geleden

Dat is wel een serieuze overname zeg.

Ik speel niet veel games van Activision/Blizzard, maar dit gaat Microsoft’s concurrentiepositite natuurlijk enorm verstevigen. Uiteindelijk zal het marktaandeel dan groter worden en zullen er best wat gamers zijn die ‘overstappen’.

Wat dat op lange termijn voor gevolgen heeft voor Sony en Nintendo weet ik niet, maar ik kan me niet voorstellen dat zij hier blij van worden.

Ben benieuwd wie de volgende is.

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Precies dit. Zal zelf geen/nauwelijks games van deze studio missen (net zoals ik nauwelijks games van Bethesda mis). Sterker nog, hoe je 70 miljard kunt uitgeven aan een weinig inspirerende studio waar het ontzettend rommelt en waar de grote successen dateren van lang geleden of niet getuigen van enige originaliteit, ontgaat me…
Maar ik maak me wel zorgen over de gevolgen op de lange termijn voor de consument. Een te grote speler op de markt is voor niemand goed. Al heb ik goede hoop dat deze geldsmijterij het uiteindelijk niet wint van vakmanschap.

Luigi1985
1 jaar geleden

Ja ik ben als Nintendofan wel blij dat Nintendo, ondanks een grote overlap, toch een beetje een eigen markt heeft gecreëerd en dat de consoles van Nintendo gezien kunnen worden als een aanvulling op de Xbox of PlayStation en niet als vervanging van.

Ik ben namelijk als de dood dat M een keer de knip trekt en Nintendo overkoopt, puur en alleen voor de franchises en dat er geen console meer is. Nu kan Nintendo gewoon blijven doen waar ze goed in zijn. Maargoed. Dat zie ik niet super snel gebeuren.

MonsterCrab
1 jaar geleden

Damn hey. Dit gaat wel erg ver met de overnames, maar ik zag ook weinig toekomst voor Activision Blizzard zoals het nu ging. Erg benieuwd wat dit betekent voor multiplatformgames in de (verre) toekomst.

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  RuanMoleman

Ik vind dit bericht op gamerpuntnl van vorige week wel erg vreemd met dit nieuws.

https://gamer.nl/artikelen/nieuws/werkrelatie-tussen-xbox-en-activision-blizzard-is-veranderd/

Erik07
Erik07
1 jaar geleden

Deze deal moet overigens nog wel goedgekeurd worden. Ze zijn dus nog geen eigenaar.

edwinkox
1 jaar geleden

Betekend dit daar er slag geslagen ten opzichte van het playstation kamp en dat je straks een pc of xbox moet hebben om exclusive de top games te spelen of warzone.

tielo
1 jaar geleden

Als in een bedrijf de sfeer slecht is dan zal talent op de loop gaan, die vinden makkelijk een baan bij een leuk bedrijf. Gezien de kwaliteit van de meeste games uit deze studio’s is dat al een hele tijd geleden begonnen en ongetwijfeld nog steeds gaande.
IP is niet het belangrijkste, creatief en technisch bekwaam personeel wel en dat is niet rijkelijk aanwezig in deze studio’s. MS heeft een hele dure luchtbel met ip’s gekocht maar de waarde van het potentieel is mijns inziens erg klein.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door tielo

De winnaar van de Member Content van de maand!

Ik mis de multiplayer van Assassin’s Creed