in

Broncode en meer van Twitch uitgelekt

Een anonieme gebruiker heeft naar eigen zeggen twitch.tv in z’n geheel gelekt. Dat blijkt uit een post op de website 4chan. In de post vertelt de gebruiker dat hij de onderdelen lekt als een statement tegen Twitch. 

De gebruiker vindt Twitch.tv een “toxic cesspool” en wilt met deze lek het online streaming-landschap verstoren. Naast de complete geschiedenis van het platform en de broncoe bevat de lek ook alle clients van Twitch (mobiel, consoles, etc). Daarbovenop zijn ook de SDK’s (software development kits onderdeel van de lek. De lekker heeft alle bestanden verzameld en beschikbaar gemaakt via een torrent ter grootte van 128 GB. 

Daarbovenop is veel data van gebruikers onderdeel van de lek. Mensen op Twitter melden dat versleutelde wachtwoorden ook te vinden zijn. Het wordt daarom aangeraden om je wachtwoord te veranderen en 2-stapsverificatie aan te zetten.

Tot slot zijn ook de betalingen aan streamers vanaf 2019 tot en met nu te vinden in de bestanden. Van elke streamer, groot of klein, kan nu ingelezen worden wat zij verdiend hebben. 

De lekker zegt dat dit het eerste deel van zijn lekken is. Mogelijk heeft hij dus nog meer in petto. Wat dat precies zal zijn blijft onduidelijk. Twitch heeft nog niet gereageerd op de kwestie.

Lees hier meer informatie over hoe je je Twitch-account kan beschermen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
SamuraiPizzaCat
10 maanden geleden

Zojuist mijn ww veranderd en 2FA aangezet. Better safe than sorry

Laatst bewerkt 10 maanden geleden door SamuraiPizzaCat
MonsterCrab
10 maanden geleden

Ook m’n wachtwoord maar aangepast. Wat een clusterfuck..

HBO onthult teaser van prequel Game of Thrones

Mijn onvergetelijke gamemomenten #5 – De Metroid-editie