in

Call of Duty: Modern Warfare-tips voor de multiplayer


Stop met sprinten

Eigenlijk is deze tip van toepassing op elke Call of Duty-game, maar in Modern Warfare is het belangrijker dan ooit: stop met rondsprinten over de map. Voor ons gevoel duurt het haast een halve minuut voordat je vanuit een sprint door het vizier van je wapen kijkt, en dan ben je al lang en breed neergeschoten. De beste tactiek is dus op normale snelheid rondlopen, door je vizier elke hoek en mogelijke nederlaaglocatie checken en alleen sprinten als je het echt nodig hebt. De tactical sprint, die je inzet door tweemaal de linkerstick in te drukken, is fantastisch om snel even naar dekking te sprinten.

call of duty modern warfare

Check de geluidsinstellingen

Voetstappen zijn ontzettend luid, dus met een headset spelen is een must. Dat is voor de gemiddelde gamer bekende kost, maar waar niet iedereen bij stil staat is dat je het geluid van de game naar wens kunt afstellen om voetstappen beter te horen. Het muziek- en dialoogvolume kun je bijvoorbeeld gerust wat naar beneden schroeven, terwijl je de effecten op maximaal zet. Ook zijn er verschillende audiomixen, die je eigenlijk het beste zelf kunt proberen om te kijken welke je voorkeur geniet. Begin echter met boost high, want dat is naar onze mening de beste manier om voetstappen in de omgeving te horen. Anders is boost over het algemeen een prima keuze.

Gebruik de M4A1

Wie de multiplayermodus voor het eerst opstart ziet direct dat de M4A1 de slagvelden domineert. We raden dan ook ten zeerste aan om, in ieder geval tijdens de eerste dertig levels, dit geweer zoveel mogelijk te gebruiken om jezelf niet te benadelen. De Stock M16 Grenadier-barrel en de Commando-foregrip zijn twee onderdelen die daar wat ons betreft niet bij mogen ontbreken. Mocht je toch iets anders willen proberen, dan zijn de Famas (FR 5.56), de Kilo 141 en de MP5 meer dan de moeite waard.

call of duty modern warfare

Verdiep je in onderdelen

Hoewel sommige wapens van zichzelf erg effectief zijn, kunnen de talloze onderdelen van de game je een handje helpen. Weet dus wat elk onderdeel doet, want in feite zijn er maar een paar categorieën die de statistieken van je geweer beïnvloeden. Zo betreft recoil stabilization het zwaaien van je geweer naar links en rechts, zorgt recoil control voor minder opwaartse zwaai en betreft aiming stability de subtiele zwaai als je stilstaat en door je vizier kijkt. Vooral de eerste twee vullen elkaar goed aan.

Verder is er movement speed, wat eigenlijk voor zich spreekt, en aim walking movement speed, wat invloed heeft op hoe snel je naar links beweegt tijdens een vuurgevecht – een behoorlijk ondergewaardeerde factor. Tot slot heb je onderdelen die aim down sight speed aantasten, waar je niet te veel van wilt opgeven, en is bullet velocity vooral belangrijk bij burst-wapens.

Field supplies redden levens

Waar je in Black Ops 4 nog een vlammenwerper uit je achterzak haalde, krijg je in Modern Warfare naar verloop van tijd subtielere bonussen. Deze field supplies kunnen je leven redden als je ze slim inzet. De ammo box is bijvoorbeeld een handige manier om niet zonder kogels te komen zitten als je een punt verdedigt in de modi buiten Ground War, waar je wél punten hebt om uitrusting te vervangen. Een andere goede field supply is Dead Silence, die je een hogere sprintsnelheid en muisstille voetstappen geeft. Dead Silence laadt zo snel op dat je het regelmatig kunt inzetten wanneer je je verplaatst en het is ideaal om achter vijandelijke linies wat kills mee te pakken. Bovendien krijg je een reset als je binnen vijftien seconden iemand neerschiet en kun je in feite oneindig rondlopen als een ninja. Richting level 50 krijg je zelfs de optie om twee field supplies in te zetten.

call of duty modern warfare

Neem campers te grazen

Het is je vast niet ontgaan dat Modern Warfare vol zit met campers: geniepige ‘soldaten’ die je vanuit een hoekje neerschieten. Er zijn gelukkig wat tactieken om deze lafaards te grazen te nemen. Zoals genoemd is Dead Silence een uitstekende manier om vijanden te verrassen. Ook is de perk High Alert fijn op grotere maps, omdat het je een waarschuwing geeft wanneer iemand je vanaf een afstand in het vizier heeft. Verder is het handig om een flashbang-granaat op zak hebben om campers te verblinden en ze veilig te benaderen.

Geef jezelf een rondleiding

De Operators in Modern Warfare roepen van alles en nog wat tijdens het spelen, inclusief waar vijanden zitten, zoals: “Enemy at the broken house!” Soms hebben we geen flauw idee wat er nou wordt bedoeld en gezien de grootte van maps duurt het even voordat je elk hoekje en gaatje kent. Dat is geen probleem, maar het is wellicht de moeite waard om een private match op te starten en gewoon even rond te lopen en maps te analyseren. Behalve Azir Cave dan, want daar hebben we nog steeds geen idee welke van de vijf ingangen wordt bedoeld als er wordt geroepen dat er een vijand zit. Dat is ook het moment dat de totale paniek inslaat.

Call of Duty: Modern Warfare

Pas je loadout aan op Ground War

Mocht je Ground War gaan spelen, vergeet dan niet je loadout aan te passen. Een zeer belangrijke perk is bijvoorbeeld Overkill, die je zoals vanouds twee primaire wapens laat instellen. Dit geeft spelers de optie om een sniper te combineren met een submachine gun, om zowel van een afstand als in gebouwen uit de voeten te kunnen. Een launcher, met name de JOKR, is eventueel ook een handig middel om jezelf te weren tegen de ontzettend sterke voertuigen. Vergeet trouwens niet dat je je loadout gewoon kunt aanpassen tijdens een potje.

Het is oké om een positie in te nemen

We hebben het niet zo op campers, maar eigenlijk is het helemaal prima om een positie in te nemen op de map. Voel je dus niet verplicht om constant van positie te veranderen, want zo zijn de maps eenmaal gebouwd. Dekking zoeken gaat immers uitstekend met de nieuwe mounting-mechaniek, waarbij je de terugslag van een wapen significant vermindert. Denk echter niet dat je onfeilbaar bent achter dekking, want je bent nog prima zichtbaar en dus kwetsbaar voor vijanden die je spotten. Oh, en vergeet de omgeving niet vol te zetten met claymores met de Restock-perk.

call of duty modern warfare

Dit zijn onze tips om beter te worden in Call of Duty: Modern Warfare. Heb je zelf nog handige tips en tricks? En heb je al een tactical nuke behaald? We horen het graag!

Lees hier de review van Call of Duty: Modern Warfare.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Call of Duty: Modern Warfare haalt in 3 dagen 600 miljoen dollar binnen

Ubisoft wil crossplay-ondersteuning op al hun PvP-games