in

CD Projekt Red wil gender beter representeren in Cyberpunk 2077


Volgens verhaalregisseur, Mateusz Tomaszkiewicz, hoopt CD Project Red dat spelers hun fysieke karakteristieken aan kunnen passen in de game, zodat deze beter passen bij het geslacht dat ze willen uiten. Dit meldde Tomaszkiewicz aan Gamasutra. CD Project Red wilde niks kwijt over het ontwerpen van personages, maar het lijkt erop dat de advertentie ze gedwongen heeft iets meer hierover te vertellen.

Eerder deze week ontstond er ophef over een advertentie uit de game. In de advertentie stond een transgender vrouw afgebeeld, waarbij het mannelijk geslachtsdeel erg duidelijk te zien was. Daarbij stond de tekst “Mix het door elkaar”. De advertentie kwam naar buiten via een Nvidia-aankondiging over ray tracing.

cyberpunk 2077

De advertentie heeft een behoorlijke discussie aangewakkerd. Het feit dat CD Projekt Red recent een vrij onhandige opmerking plaatste op Twitter hielp niet. Een fan had getweet dat hij meer van Cyberpunk 2077 wilde zien met de tekst: “Ik wil meer, jongens!” CD Projekt Red reageerde hierop met: “Ga je nou van een bepaald geslacht uit?!” De grap viel niet goed bij de meeste mensen, omdat de zin wordt gezien als een manier om transgender personen belachelijk te maken. Los van deze Tweet, die op dit moment verwijderd is, waren er een hoop mensen die simpelweg niet begrepen waar de advertentie op sloeg.

cyberpunk ophef

De maker van de advertentie geeft hier nu echter toelichting over. “Voor mij is deze persoon sexy, maar het lichaam wordt gebruikt voor zakelijke redenen en dat is het erge eraan”, zegt de maker, Kasia Redesiuk. “Cyberpunk 2077 is een distopie waar enorme bedrijven alles dicteren. Ze proberen invloed uit te oefenen op iedereens leven en duwen producten door de strot. Ze creëren agressieve advertenties zoals deze, om gebruik en misbruik te maken van iedereens behoeftes. Hyperseksualiteit is dus overal aanwezig. In onze advertenties zie je daar een hoop voorbeelden van in alle vormen”, aldus Redesiuk.

Niet iedereen vindt de advertentie niet kunnen. Zo reageert ResetEra-gebruiker aett: “Ik zie transgender personen op Twitter die de advertentie oprecht tof vinden. Ook vindt een aantal mensen het tof, maar zijn ze in conflict door de opmerkingen die CD Projekt Red de laatste tijd op Twitter geplaatst hebben.”

“Het is nooit mijn bedoeling geweest om iemand te beledigen met de advertentie, maar met deze afbeelding van een over geseksualiseerd persoon willen we wel laten zien dat over seksualisering slecht is”, zegt Redesiuk erover.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dit zijn de beste E3-gamingdeals bij MediaMarkt

Bungie deelt meer informatie over Destiny 2: New Light