in

CES 2020: 5 toffe producten die we zo snel mogelijk willen hebben


Oled-tv’s die niet inbranden

Als gamer doe je er goed aan te investeren in een oled-televisie. Niet iedereen is het daarmee eens (voor de meeste mensen is een ‘ouderwetse’ led-tv ook prima, terwijl anderen heilig geloven in qled van Samsung) en dat heeft vooral te maken met de angst voor inbranding.

De technologie voor oled-tv’s ontwikkelt zich nog, waardoor de kans op het inbranden van logo’s of – in ons geval: interface-elementen – steeds kleiner wordt, maar menig gamer is er nog niet helemaal gerust op. Hisense, een Chinese televisiefabrikant, heeft tijdens CES 2020 technologie aangekondigd die helemaal moet voorkomen dat bepaalde elementen of aspecten inbranden.

De techniek maakt gebruik van zes speciale lagen waarmee het beeld beheerd wordt. Die lagen moeten ervoor zorgen dat er geen inbranding plaatsvindt en dat de helderheid flink omhoog kan (een andere veelgehoorde klacht over oled is dat de helderheid tegenvalt).

De lagen herkennen logo’s en dergelijke en kunnen deze volgen en aanpassen waar nodig, waardoor inbranding voorkomen kan worden. Dat klinkt nu nog als een typisch geval van ‘te mooi om waar te zijn’, dus hopen we tv’s met een dergelijke techniek snel in actie te zien.

ces 2020

Douchekop met Alexa-speaker

We doen het allemaal wel eens: onder de douche naar je slimme speaker schreeuwen of die nog even boter op je boodschappenlijstje kan zetten. Dat schreeuwen kun je straks achterwege laten wanneer Kohler de douchekop met ingebouwde Alexa-speaker op de markt uitbrengt.

Oh en je kunt ook gewoon naar je muziek luisteren natuurlijk. Dat hoef je dan niet van tevoren te regelen, maar kun je doen terwijl je in je nakie onder het stromende water staat. Want vooruitdenken is zó 2019, dingen moeten gewoon kunnen op het moment dat we ze bedenken.

De speaker zelf is een los onderdeel. Je kunt ook gewoon de douchekop van Kohler kopen en achteraf besluiten om de speaker toe te voegen of niet. Wil je wel een bluetoothspeaker in je douche hebben, maar zonder een stemassistent? Dan kan dat ook, en is ook nog eens een stuk goedkoper. Het scheelt je zestig dollar, maar dan moet je wel weer vanuit de badkamer schreeuwen.

ces 2020

Onderweg SNES- en Mega Drive-spellen spelen

Nog zo’n veelvoorkomende situatie waarmee we allemaal bekend zijn: je hebt een gameroom met meer dan 35 consoles en drie Billy-kasten vol videogames, maar als je thuis bent merk je dat je vooral nooit toekomt aan je SNES- en Mega Drive-spellen. Gelukkig is daar de Super Retro Champ, waarmee je de originele games gewoon onderweg kunt spelen.

Geen gedoe dus met (illegale) roms of extra betalen voor compilaties of een abonnement. Je koopt gewoon wederom een extra spelcomputer (na de dertig kijkt niemand je meer raar aan hoor) en sleept gewoon iedere keer elke game mee die je onderweg zou willen of kunnen spelen, potentieel gezien dan.

Het gevaarte heeft twee openingen: bovenin gaan de SNES-games en onderin gaan de Mega Drive-spellen. De accuduur is niet heel lang, maar in vergelijking met een Game Gear (wie kent ‘em nog?) valt het wel weer mee, namelijk vijf uur. Bovendien kun je een hdmi-kabel gebruiken om de Super Retro Champ op je tv aan te sluiten, waardoor je games ook lekker samen kunt spelen.

Later dit jaar moet de console verschijnen. Hij gaat je 110 dollar kosten (exclusief importkosten).

ces 2020

Rollende robot Ballie

Kijk, CES staat veelal in het teken van dingen die niemand echt nodig heeft. Maar wat geeft dat? Mensen weten eigenlijk helemaal niet wat ze willen. Ze hebben te veel vrijheid en vullen hun lege dagen met lege aankopen en… is dat een rollende robot met de naam Ballie? Hebb0n.

Dit kleine balletje doet op dit moment nog maar vrij weinig, behalve zijn eigenaar volgen als een soort waakzame hond. Hij kan ook op je af komen wanneer je hem roept, en dan lijkt het net een schattige puppy die even moet verwerken wat je zojuist tegen hem zei, maar toch komt omdat je ineens met je kin tegen de grond ligt.

Samsung, de maker van Ballie, heeft wel een video vrijgegeven waarin wordt getoond wat Ballie ooit op een dag allemaal zou kunnen (maar niets is echt zeker in het leven, laat dat een les zijn die je vandaag leert). Zo kan de robot de tv bedienen, de stofzuiger aansturen – als je echte hond zijn etensbak leeggooit – of de gordijnen openen in de ochtend. Je kunt natuurlijk kinderen nemen voor deze taken, maar het duurt even voordat ze motorisch efficiënt zijn. Ballie biedt uitkomst.

Thermometer die je helpt barbecueën

Sommige dingen zijn echt belangrijk in het leven, zoals barbecueën. Of je nu vlees(vervangers) of groenten bakt op dat warme gevaarte maakt geen bal uit, als het maar lekker smaakt. Jij en ik weten allebei dat helaas niet iedereen kan barbecueën. Het is een onbegrepen kunstvorm die niet voor iedereen weggelegd is, Dennis.

De Weber Connect Smart Grilling Hub is een handig apparaat dat via wifi in verbinding staat met je smartphone en zodoende tips kan geven over het bereiden van voornamelijk vlees. De accessoire helpt je van begin tot eind: van het uitkiezen van de juiste ingrediënten tot aan de juiste baktijd voor dat perfecte stukje vlees. Bovendien kun je op elk moment aflezen welke temperatuur de barbecue en het vlees heeft. Zo weet je dus altijd waar je aan te bent.

De thermometer kan bovendien de dikte van het vlees inschatten, waardoor er accurate baktijden gepresenteerd kunnen worden. Mocht het water je nu al in de mond lopen, de Connect Smart Grilling Hub kost je 129 dollar.

ces 2020

Dat waren vijf toffe dingen van CES 2020 die wij willen hebben. Welke apparaten van de beurs zou jij wel willen hebben? Lat het weten in de reacties!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wat spelen we dit weekend – 11 en 12 januari

Games op Xbox Series X komen in eerste instantie ook op Xbox One uit