in ,

Check de eerste gameplay van Horizon Forbidden West

Sony en Guerrilla Games hebben gisteravond de eerste gameplaybeelden getoond van Horizon Forbidden West.
 
Dat deden de uitgever en ontwikkelaar in een State of Play-uitzending. Er werd ongeveer veertien minuten aan gameplay getoond van de PlayStation 5-versie van de game. Forbidden West werd vorig jaar aangekondigd middels een trailer, maar het is voor het eerst dat er uitgebreide gameplay van het spel te zien is.
 
In de beelden is te zien hoe hoofdpersonage Aloy een vriend – Erend – probeert te redden van een vijandelijke stam. De vijanden rijden op robots – waaronder een soort mammoet – maar Aloy zelf kan ook robots hacken om er op te rijden. Verder heeft ze ook een grijphaak om zich snel door de spelwereld te verplaatsen en een soort paraglider om door de lucht te zweven. Ook kan ze omgevingen scannen om snelle klimroutes te vinden en in het water duiken en zo een onderwaterwereld verkennen.
 
Horizon Forbidden West speelt zich net als het eerste deel, Horizon Zero Dawn, vele jaren in de toekomst af. De mensheid leeft in stammen en grote gebouwen zijn langzaam maar zeker overgenomen door de natuur. De spelwereld wordt bevolkt door dierachtige robots. In dit vervolg trekt Aloy naar de westkust van de Verenigde Staten – specifiek San Francisco – om een manier te vinden een roodachtig goedje dat langzaam de wereld overneemt tegen te houden.
 
Horizon Forbidden West wordt net als het eerste deel ontwikkeld door de Amsterdamse studio Guerrilla Games, ook bekend van de Killzone-franchise. Het spel komt naar PlayStation 5 en PlayStation 4, maar een releasedatum is vooralsnog niet bekend. Toen de game vorig jaar werd aangekondigd, werd 2021 als releasejaar vermeld. Op PlayStation Blog laat Guerrilla weten dat de ontwikkeling op schema verloopt en dat een update binnenkort volgt.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
10 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
2 jaren geleden

Ziet er goed uit. Heb wel zin in deze game en daarna mogen ze wat mij betreft snel een nieuwe killzone maken. Of snel… ze mogen de tijd nemen.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Luigi1985
Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Nooit echt fan geweest van de Killzone games, maar ik ben toch wel benieuwd wat ze met zo’n game uit de ps5 weten te halen. Dus laat maar komen!

TiRamySu
TiRamySu
2 jaren geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Ja man. Ik vond killzone ook echt gaaf. Vooral 2 en 3 persoonlijk. Bullet impact was goed.

Kiekmgoan46
Kiekmgoan46
2 jaren geleden

Arme PS4 hoe ga je dit op je scherm toveren. Wat ziet dit er werkelijk waar belachelijk goed uit. Rijksmuseum zet maar een digitale hal op, met dit als je “Nachtwacht”. En de gameplay oogt ook verre van verkeerd. En dit is nog maar een voorproefje. Petje af Guerrilla Games!

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Kiekmgoan46

Dat vraag ik me ook heel af! Ik denk dat het grafisch flink gaat verschillen.

TiRamySu
TiRamySu
2 jaren geleden
Antwoord aan  Kiekmgoan46

1080p en 30fps

Eurokok
Eurokok
2 jaren geleden

De eerste Horizon kon mij wonderbaarlijk genoeg niet pakken. Ik weet nog steeds niet waar dat precies aan ligt, maar ik denk dat Breath of The Wild daar een grote rol in heeft gespeeld. Horizon voelde daardoor opeens een stuk minder vrij, ook al was het een open wereld game. Toch wil ik dit vervolg wel een kans geven want de franchise spreekt mij nog steeds heel erg aan.

TiRamySu
TiRamySu
2 jaren geleden
Antwoord aan  Eurokok

Mij jammer genoeg ook niet. Het sprak me wel aan maar heb 2 keer geprobeerd en elke keer had ik het halverwege helemaal gehad. Combat was niet helemaal goed uitgewerkt icm de chaos en overvloed aan hud icoontjes.

Michael-Raymond-Clayton
2 jaren geleden
Antwoord aan  TiRamySu

Bijzonder. Ik vond de gameplay, maar zeker ook het verhaal en de sfeer grandioos. Zo zie je maar hoe smaken kunnen verschillen. Zelf blijf ik dan weer weg van gore games als Bloodbourne of Demons Soul, terwijl dat blijkbaar ook uberdikke spellen zijn. Ach ja, er is gelukkig genoeg te kiezen. Ik verheug me in elk geval erg op de nieuwe Horizon!

TiRamySu
TiRamySu
2 jaren geleden

Ik wou heel graag maar het irriteerde me maar alleen. Ik ga deel 2 zeker proberen want dit ziet er wel weer erg tof uit.

Total War: Three Kingdoms-team begint aan volgende game in reeks te werken

Wachten op de Super Switch en Gamestudio Preview! – Bonuslevel #47