in

Cloud saves op Xbox 360 worden gratis


Cloud saves zitten op dit moment achter een betaalmuur in de vorm van een Xbox Live Gold-abonnement. Op die manier is het straks voor iedereen op Xbox Series X of Series S mogelijk om hun oude saves van Xbox 360-games binnen te halen.

Dit is logischerwijs gedaan door Microsoft omdat backward compatibility een belangrijk element is van de Xbox Series X en S-ervaring. In een uitgebreid artikel vertelt Microsoft meer over hoe backward compatibility op Xbox Series X en S werkt.

Spelers kunnen straks hun Xbox One- en ondersteunde Xbox 360- en Xbox-games afspelen op de Xbox Series X en S. Wanneer men ooit het spel heeft gedownload, wordt het automatisch getoond op de console. Bij een fysieke disk kan men deze simpelweg in de Xbox Series X schuiven. De Series S heeft geen disk drive.

Daarbij laat Microsoft weten dat een AI-tool er voor zorgt dat oude games HDR-ondersteuning krijgen. Zo ontvangen spellen als Blinx: The Time Sweeper en Fuzion Frenzy Auto HDR, wat voor verbeterde graphics moet zorgen. Zoals eerder gemeld wordt de resolutie van veel games ook omhoog geschroefd, tot wel 4K. Ook framerates kunnen verbeterd worden.

De Xbox Series X en Series S zijn vanaf 10 november verkrijgbaar.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De Yiga Clan keert terug in Hyrule Warriors: Age of Calamity

System software update voor PS4 introduceert Mute al Mics-optie