in

Celeste-muzikanten ontvangen geruime tijd geen royalty’s van platenlabel


Het zou specifiek gaan om de componisten van nummers van de B-Side-levels en Celeste. In juli 2019 gaf componist Lena Raine de distributierechten van de Celeste-soundtrack aan Materia, een label dat diverse soundtracks van games uitgeeft en ook bekendstaat om de tribute-albums voor Final Fantasy en Kingdom Hearts.

Artiest 2 Mello claimt nu dat hij en “minstens” drie andere muzikanten die aan de soundtrack van de B-Side-levels hebben gewerkt geen geld hebben ontvangen. Dat is opvallend, omdat de B-Sides-soundtrack voor 5 dollar per album wordt verkocht. De soundtrack bestaat uit remixen van muziek uit de ‘normale’ levels van de game.

Na 2 Mello lieten ook andere muzikanten weten in hetzelfde schuitje te zitten. Zo heeft Laura Intravia, die onder andere heeft gewerkt aan de soundtracks van Destiny 2 en Mortal Kombat 11, al dertien maanden geen betalingen van het label ontvangen. Ook Alex Parish, de componist van Zed, heeft niets van Materia ontvangen sinds het album in juli 2019 uitkwam.

Het label heeft inmiddels gereageerd op de claims. Er is een e-mail naar de artiesten gestuurd waarin gemeld wordt dat er problemen waren met het tracken van betalingen en dat alle artiesten tegen midden februari hun betalingen alsnog volledig moeten ontvangen. In een publieke reactie laat Materia weten alle andere werkzaamheden te staken tot dit is opgelost.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning verschijnt in maart voor Switch

Skyrim-mod laat game op PS4 en PS5 in 60 frames per seconde lopen