in

Conventies en game-events voor in je agenda in 2020


Tomofair

4 en 5 januari – Amsterdam

Tomofair is een Japan-georiënteerde beurs die meerdere malen per jaar voorkomt. De aftrap van 2020 is in Amsterdam in het World Fashion Center, waar speciaal dat weekend veel anime, manga en cosplay te vinden is.

Harry Potter and the Order of the Phoenix live in concert

15 januari – Rotterdam

Het is misschien geen beurs of conventie waar je vrij kan rondlopen, maar het is wel een evenement dat bij veel gameliefhebbers in de smaak valt. In Rotterdam wordt op 15 januari de Harry Potter-film The Order of the Phoenix afgespeeld, mét live orkest om het geheel te begeleiden.

conventies

Hatsune Miku Expo

24 januari – Amsterdam

Het is de tweede keer dat Miku door Europa gaat touren. Hatsune Miku is een popster die altijd 16 jaar is, altijd bruist van de energie én ook nog eens elke toon raakt. Dat komt omdat ze virtueel is en haar stem via de computer wordt aangestuurd. Er zijn diverse games waarin Hatsune een belangrijke rol speelt, maar op 24 januari in Amsterdam is ze in 3D-weergave op het podium van de Ziggo Dome te zien.

Fantasy Fest

29 februari tot en met 1 maart – Rijswijk

Het hele idee van Fantasy Fest is dat je precies kunt zijn wie jij wil zijn. Met het thema ‘Enchanted World’ word je uitgenodigd te komen als iets uit fantasy-popcultuur, zoals elfjes, magiërs en andere mysterieuze, krachtige wezens. En ja, dat mogen ook lichtgeraakte draken zijn.

Heroes Dutch Comic-Con Spring Edition

28 en 29 maart – Utrecht

Over een paar maanden is het alweer tijd voor de lente-editie van Heroes Dutch Comic Con. Er zijn nog geen gasten bekendgemaakt, maar we kennen het evenement inmiddels en vermoedelijk zijn de hallen weer rijkelijk gevuld met vermaak. Bovendien weet Dutch Comic Con vaak interessante namen aan zich te verbinden, dus ook de panels zullen waarschijnlijk goedgevuld zijn.

conventies

The-Party 2020

3 tot en met 5 april – Eindhoven

Er zijn een paar grote lan-parties in Nederland en de eerste is The-Party, dat gamers in staat stelt om in groten getale tegen elkaar te spelen. Zo kun je meedoen aan het League of Legends-toernooi, maar kun je ook meedoen aan een cosplaywedstrijd en een loterij.

Tomocon

18 en 19 april – Oss

We hadden het eerder al over Tomofair: Tomocon is een soort Tomofair aan de steroïden, want het is aanzienlijk groter met nog meer entertainment. Ook hier staat de Japanse cultuur en popcultuur centraal.

Elfia

25 en 26 april – Haarzuilen

Elfia heeft veel gemeen met Fantasy Fest, maar hierin ben je nog iets vrijer om verkleed te gaan zoals je wil. Wil jij een piraat zijn, dan kan dat, maar Gandalf is ook welkom. Elfia is mede dankzij de bijzondere locatie hét evenement om cosplayers op de foto te zetten, of jezelf als cosplayer te laten kieken.

conventies

Nishicon

2 en 3 mei – Almelo

Nishicon is net als Tomocon Japans georiënteerd. Waar Tomocon echter heel gericht is op mensen ontmoeten, is Nishicon er meer om zelf te leren over Japan. Denk bijvoorbeeld aan sushiworkshops, een maid-café en alles over Gundam.

TwitchCon

2 en 3 mei – Amsterdam

De meest populaire streamingdienst, Twitch, heeft besloten dat TwitchCon in 2020 neerstrijkt in Amsterdam. Normaliter vindt het evenement plaats in de Verenigde Staten, maar sinds 2019 wordt er ook een editie in Europa gehouden. Op TwitchCon zijn allerlei bekende Twitch-streamers te vinden en vinden verschillende toernooien plaats.

Heroes Made in Asia

23 en 24 mei – Gorinchem

Van de organisator achter Heroes Dutch Comic Con is er Heroes Made in Asia. Het is een nieuw evenement dat ditmaal niet draait om de Amerikaanse popcultuur, maar juist de Aziatische. Er zijn natuurlijk wel al heel wat evenementen rondom Aziatische popcultuur, dus het is spannend of Heroes Made in Asia iets nieuws biedt.

conventies

Animecon Classic

5 tot en met 7 juni – Almelo

Een voorbeeld van de gevestigde orde op het gebied van Japanse cultuur is Animecon. De conventie draait vooral om anime, maar schenkt ook voldoende aandacht aan cosplay, manga, games en meer.

E3 2020

9 tot en met 11 juni – Los Angeles, Verenigde Staten

De kans dat je hier ook daadwerkelijk naartoe gaat is wat kleiner dan bij de andere evenementen, maar het is vaak wel de moeite waard om E3 in je agenda te hebben staan. Er zijn genoeg livestreams te zien van wat er allemaal wordt aangekondigd tijdens het evenement en zeker dit jaar belooft E3 interessant te worden met De PlayStation 5 en Xbox Series X op komst.

El Mundo Fantasia

4 en 5 juli – Landgraaf

Waar Elfia en Castle Fest zich vooral richten op fantasy, is er op El Mundo Fantasia ook veel ruimte voor Steampunk, weer een heel andere ‘afdeling’ binnen de kostuumwereld. Bovendien is het in het zuiden van het land, wat voor sommigen ook weleens fijn is.

conventies

Campzone

24 juli tot en met 03 augustus – Veghel

Campzone is het grootste lan-evenement van Nederland. Het is een geweldige manier om je zomervakantie te spenderen, want je bent er maar liefst een week mee zoet. Een week vol grappige spelletjes, goede games en gezelligheid. En kamperen dus.

CastleFest 2020

30 juli tot en met 02 augustus – Lisse

CastleFest is een evenement dat zich plaatsvindt op een mooie locatie: de Keukenhof, waar je in cosplay of fantasy-uitdossing kunt komen en geweldige foto’s kunt maken. CastleFest heeft bovendien nog iets meer een middeleeuws tintje dan andere evenementen.

Comic Con

15 en 16 augustus – Amsterdam

Net als Heroes Dutch Comic Con staat Comic Con in het teken van superhelden, beroemdheden, panels, merchandise en cosplay. Het is nog onbekend welke gasten er dit jaar aanschuiven, maar ze hebben ook nog even.

conventies

Gamescom

25 tot en met 29 augustus – Keulen, Duitsland

E3 mag dan wat ver weg zijn, Gamescom is al een stuk beter bereikbaar. Ook hier worden steeds meer games aangekondigd en kun je ook een heleboel demo’s zien en uitproberen. Je moet er soms wel een tijdje voor in de rij staan, want Gamescom kan erg druk zijn. In Nederland hebben we echter niet zulke grootschalige game-evenementen en zo in de zomerzon is het prima vertoeven in Keulen.

Abunai

28 tot en met 30 augustus – Veldhoven

Ook Abunai staat in het teken van cosplay, anime, manga en alles Japan. Abunai is een van de grootste conventies die ons land rijk is en is een goede ontmoetingsplaats voor mensen met dezelfde liefde voor het land van de rijzende zon.

Dreamhack

16 tot en met 18 oktober – Rotterdam

Dit jaar was de gameweek in Rotterdam fantastisch en volgend jaar belooft het wederom een feestje te worden. Dan vindt namelijk Dreamhack plaats, een evenement waar wel 300.000 game- en e-sportfans samenkomen.

Naar welk evenement ga jij in 2020? Laat het weten in de reacties!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Mysterieuze Switch-games van GameStop hinten naar Nintendo Direct

De Wouter (én stagiairs)-afscheidsstream