in , , , , ,

Coola’s ranking van de AC Franchise (worst to best) deel 1.

Na een extreem bewogen jaar waarin ik zat te twijfelen of ik nog wel artikelen wou blijven schrijven, heb ik besloten om toch weer artikelen te schrijven, niet omdat ik schrijven nou zo leuk vind en ik er een meester in ben maar omdat ik merk dat ik juist met schrijven de drukte in mijn hoofd kan verminderen. En mijn eerste artikel gaat over hoe kan het ook anders Assassin’s Creed, in mijn eerste artikel van 2022 wil ik alle AC games die ik heb gespeeld ( dus dat is minus de DS games) gaan rangschikken van minste naar beste en een kleine uitleg geven waarom ze zo laag of hoog scoren. Aangezien het om 18 games gaat zal het op z’n minst een driedelige project gaan worden. Ik wou hier eerst eigenlijk een video item van maken, maar dat zou teveel werk zijn plus ik wil mensen het niet aandoen dat z’n mijn ugly mug zien en vreselijk stem horen.

18 Assassin’s Creed Chronicles: Rusia

De derde game uit de Assassin’s Creed Chronicles trilogie is voor mij de minste Assassin’s Creed game en dat is jammer want in theorie zou ik deze game geweldig moeten vinden. want ik houd van 2.5D games (mijn liefde voor games is door mijn vader aangewakkerd met de originele Prince of Persia ) maar op de mooie grafische stijl na is de deze game gewoon weg slecht. Naast dat controls erg wonky zijn is game ook onvergeeflijk hard, de game is zo frustrerend dat ik geragequit ben en de game nooit meer heb opgestart.

 

17 Assassin’s Creed Chronicles: China

De eerste game uit de Assassin’s Creed Chronicles trilogie, deze game beviel mij in eerste instantie wel, want de grafische stijl van deze game is echt prachtig en in het begin herleefde ik mijn glorie dagen uit het prince of persia tijdperk. Maar helaas de controls zijn wonky en de game is tot het oneerlijke toe ontzettend hard, iets minder frustrerend dan z’n 2de opvolger maar nog steeds tergend. De saving grace van China is dat het verhaal van Shao Jun echt heel erg goed is en je het daarom wel wil uitspelen.

 

16 Assassin’s Creed Chronicles: India

Het tweede deel van de Assassin’s Creed Chronicles trilogie. In vergelijking met de rest van de AC games is het nog steeds een minder deel, maar van de ACC trilogie is dit de game waar ik het meeste plezier mee heb gehad en dit komt mede door dat het mij een Prince of Persia 2 : The Shadow and the Flame ( mijn meest favoriete PoP) gevoel gaf. Daarnaast is het verhaal van Arbaaz Mir erg goed, de controls zijn jammer genoeg ook in deze game wonky, wel is de game minder onvergeeflijk…. tot dat je bij laatste paar lvls komt en het rage quit inducing hard word ( gelukkig heb ik niet opgegeven)

15 Assassin’s Creed : Bloodlines

Ik vind dit echt een heel erg leuke game, het verhaal borduurt lekker door op de eerste game en Altaïr is in tegenstelling tot in de eerste game wel interessant en een stuk minder arrogant. De gameplay is…. thja de gameplay is wel oké maar door het ontbreken van een rechter joystick voelt de gameplay erg lomp aan (als ik dood ging kwam het vooral door de clunky controls) dit is iets wat ik ubisoft overigens niet kwalijk kan nemen zij moeten het doen met roeispanen die ze tot hun beschikking hebben, de fout ligt bij Sony en hun faal design van de psp ( gelukkig hebben ze dat gefixed met de ps vita). Wat ik ook erg jammer vind is dat het moderne verhaallijn nergens aanwezig is in de game, ja ik ben van het kamp die het moderne (de rode draad) verhaal van AC interessant en erg sterk vind.

14 Assassin’s Creed

De game waardoor ik “verliefd” ben geworden op de franchise. Het verhaal is interessant en de mix van historie en scifi is een gouden combinatie (en dat moge wel duidelijk zijn aangezien die combinatie nog steeds de focus van meest recentere delen van de franchise is). De gameplay is ook erg goed, de combat staat anno 2022 eigenlijk nog steeds als een huis. Oké eigenlijk is de combat het enige dat goed oud is geworden van dit deel want het klimmen is met elk nieuw deel verbeterd en de missie opzet is inderdaad repetitief, maar het uiteindelijk uitschakelen van me doelwit geeft heel erg veel voldoening. Overigens vind ik in dit deel Altaïr niet zo heel sterk, het is een arrogante stijve hark met weinig persoonlijkheid, ik vind Altaïr dan ook één van de minste protagonisten van de franchise.

13 Assassin’s Creed Liberation (HD)

Ik weet niet hoe de PS Vita versie is, maar de port op de PS4 ( die van de ps3 ook overigens) is geweldig. Het verhaal is top, de protagonist Aveline de Grandprè is interessant. De gameplay is ook erg leuk en vernieuwend ten opzichte van de voorgaande delen, de zweep is zowel in combat als de gamewereld goed verwerkt en voelt als één geheel. Ook het feit dat je  jezelf kan vermommen is een leuke vernieuwing en ook nog eens verrassend goed uitgewerkt. Wat ik wel echt verschrikkelijk vind aan liberation is de 100 % synchronisatie eisen ( maar ja die haat ik al sinds hun conceptie bij Brotherhood) zoals bijvoorbeeld vermoord harry met een vat buskruit….. gewoon nee laat mij zelf bepalen hoe ik iemand vermoord.

 

Anyway dit waren de eerste zes AC games uit mijn ranking the AC games from worst to best. Deel 2 en 3 zijn onderweg.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 3.8/5 volgens 23 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rainking
8 maanden geleden

Ik wou eerst zeggen dat dat een hele hoop spellen zijn, maar ik zit net even in mijn kast te kijken en ik blijk er zelf al twaalf van te hebben en ik weet dat ik ze niet allemaal heb. Ik heb er tot nog toe nog maar drie van uitgespeeld. 1, 2 en Brotherhood, waarvan ik 2 de beste vind.

Luigi1985
8 maanden geleden

Interessant ik was na de eerste al afgehaakt, maar volgens jouw ranking zijn er dertien delen die beter zijn. Moet ik er dan toch ooit nog eens een proberen?

Ben benieuwd naar de beste.

RuanMoleman
8 maanden geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Zitten zeker goede delen tussen! Ik zal mijn persoonlijke top 3 of 5 ook delen zodra Coola zo ver is.

obi-twan kenobi
obi-twan kenobi
8 maanden geleden

Leuk geschreven Coola. Ik ben benieuwd naar de volgende delen.

Sunshine010
Sunshine010
8 maanden geleden

Heel leuk artikel dit , heb nog niet elke AC voltooid , persoonlijk vond AC black Flag en Syndicate wel erg tof.

Wat spelen we dit weekend? 22 en 23 februari

De ode aan ; Heroes of Might and Magic 3