in , , ,

Coola’s ranking van de AC Franchise (worst to best) deel 2

Zo het is tijd voor deel 2 van mijn worst to best ranking van de Assassin’s Creed franchise. Net zoals in mijn vorige artikel zal ik weer zes Assassin’s Creed titels bespreken en een kleine uitleg geven waarom ze zo laag of juist zo hoog staan.

Side note

Eigenlijk had ik dit artikel al in de voorjaars vakantie af willen maken en posten, maar wederom heeft het noodlot toegeslagen en is na mijn vader en oom nu ook mij oma overleden. Maar ik moet dit gewoon afmaken dus beide deze post ik hem vandaag.

12 Assassin’s Creed: Freedom Cry

Is het terecht om een DLC/Addon mee te nemen in een top zoveel beste games? Nee eigenlijk niet… tenzij het ook als een stand alone ( als in je hebt de base game niet nodig om het te spelen) is uitgebracht dan is het imho meer dan terecht om hem ook in de lijst te zetten. En dit is dus ook waarom Freedom Cry in mijn lijst voorkomt, nu hoor ik je vragen maar waarom zo hoog in de lijst? Nou dat is om meerdere redenen, allereerst speel je als één van de beste side characters van Assassin’s Creed IV: Black Flag namelijk Adewale, ten tweede is er weer een heavy focus op het varen en het piraten leven, ten derde hebben ze een interessante setting gepakt met de slavernij van het negroïde volk en hebben dat heel erg realistisch en rauw neergezet. Het bevrijden van de slaven voelt zo goed en het afstraffen van de gene die denken dat ze beter zijn dan een ander geeft veel voldoening. De enige reden waarom deze game zo laag in de lijst staat is omdat hij vrij kort is , als je alles doet wat de game je te bieden heeft dan ben je met 10 uurtjes klaar.

11 Assassin’s Creed: Unity

Toegegeven tijdens de launch was deze game erg buggy en op sommige momenten zelfs niet speelbaar, maar gelukkig heeft ubisoft hard gewerkt aan de staat van deze game en was de game vier weken na release gewoon heerlijk speelbaar. Ook is het erg netjes van ze dat ze de DLC Dead Kings ter compensatie weg gaven. Dit is een game die ik met elke nieuwe playthrough telkens meer ben gaan waarderen. Het parkoeren was in dit deel erg gestroomlijn en erg soepel. Ook de combat was erg goed ( en wat mij betreft nog steeds de beste combat uit de reeks toen het nog action Adventure games waren) elke gevecht voelde aan als een scherm duel. Waar ik ook erg over te spreken ben is de stealth van deze game die is echt heel erg goed uitgewerkt en dit was dan ook de eerste game die ik 100% stealth heb uitgespeeld. Het is alleen zo jammer dat ubisoft de kracht van de xbox one en ps4 overschat had en dat deze consoles de hoeveelheid npc’s en grafische pracht en praal aan kon want hadden ze niet zo ambitieus geweest dan had unity echt een top game kunnen zijn.

10 Assassin’s Creed II

Nu hoor ik de outrage al van Coola hoe durf je Assassin’s Creed 2 op plek nummer 10 te zetten dat is de beste Assassin’s Creed game ooit. Begrijp mij niet verkeerd het blijft een geweldige game maar er zijn sindsdien gewoon weg veel betere games uitgebracht in de franchise. Bijna alle kritiekpunten van het eerste deel hebben ze met deel 2 aangepakt en verbeterd, de missies waren meer gevarieerd en er was meer in de wereld te doen en te beleven. Ezio Auditore da Firenze is een erg charismatisch personage en was voor een lange tijd het beste personage van de franchise. Maar nogmaals deel 2 moet het plek nummer 10 doen gewoon weg omdat er betere games zijn uitgekomen.

09 Assassin’s Creed: Revelations

Het derde avontuur van Ezio staat bij mij op nummer negen. Ezio is in dit deel ouder en wijzer geworden en ik vind hem dan ook in dit deel het beste. Gameplay wise is het ook een erg goede game, de combat is heerlijk brutal en de grijphaak is een heerlijke toevoeging aan het freerunnen en dat geldt ook voor de ziplines die samen met de grijphaak van de wereld een heerlijke speeltuin maken. Maar wat voor mij dit deel echt goed maakt is de muziek van de game die is echt so magisch als ik bijvoorbeeld forum of Ox hoor word ik weer gelijk in de magische wereld van AC revelations getrokken. Alleen jammer dat game met alles wat die je als speler te bieden heeft je met een uurtje of 19 alweer de credits ziet rollen.

08 Assassin’s Creed: Rogue

Deze game borduurt verder op het concept van Assassin’s Creed IV Black Flag ( die bij mij iets hoger op de lijst staat ) en het varen en het piraatje spelen is net zo leuk als dat in Black Flag is. Ook is het erg leuk om een keer als een templar spelen Inplaats van een Assassin of een bondgenoot van de Assassins, dit is dan ook iets wat ik zo goed vind aan het verhaal van deze franchise het is totaal niet zwart wit en zowel de Assassins als templars zijn zowel goed als slecht. Maar ook deze game heeft minpunten zo is de game vrij kort en zijn de 100% synchronisatie eisen frustrerend en onterecht hard. Ook het stalker element is frustrerend omdat het best wel slecht is uitgewerkt en je daardoor vaak dood gaat door ze dan dat jij hun dood maakt.

07 Assassin’s Creed III

Nu hoor ik wederom een outrage, Coola hoe durf je AC 3 met die saaie drol van hoofdpersonage genaamd Ratonhnhaké:ton zover boven Assassin’s Creed 2 te zetten. Alleerst omdat het kan ten tweede ja Ratonhnhaké:ton is qua hoofdpersonage minder dan Ezio Auditore da Firenze maar hij is verre van saai, ja ik moet toegeven ik vond Ratonhnhaké:ton in het begin ook saai maar hoe meer ik de game speelde hoe interessanter ik Ratonhnhaké:ton begon te vinden. Hoe verder je in de game vorderd hoe meer Ratonhnhaké:ton als persoon groeit, hij begint als naïeve indiaan maar op het laatst is hij een man die heeft geleerd hoe de wereld echt in elkaar steekt. De wereld van AC 3 is erg levendig en sfeervol en Ubisoft heeft het amerika van 1754 tot 1783 geweldig neer gezet. Maar ook in dit deel halen de eisen voor 100% synchronisatie de game naar beneden. Ook is het jammer dat game sterk begint maar daarna een tijdje inkakt, de jonge jaren van Ratonhnhaké:ton zijn zwak maar zodra hij een jaar of 17 is en officieel tot de brotherhood of assassins behoort dan word het weer erg sterk.

Dit was het dan voor deel twee. Ik zal beloven dat er tussen deel 2 en deel 3 minder tijd zal zitten. 

Leuke post? Drop een hartje

Score: 3.7/5 volgens 41 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
11 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
1 jaar geleden

Poeh je zit wel in de hoek waar de klappen vallen. Hopelijk kan je t een plekje geven en ik hoop nog meer dat er nu mooiere tijden aanbreken.

Inhoudelijk kan ik weinig zinnigs over AC zeggen, omdat ik bij deel een al ben afgehaakt.

Denk dat ik die een 6 zou geven. Breath of the Wild een 10 😉 nee flauwe grap hoor.

Leuk artikel wel weer om te lezen.

PietS.
PietS.
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

Je hebt zo’n “aversie” tegen het +/- systeem dat je met al je alts je eigen comments liked and andere comments disliked. Dat je in dit topic zelf over het systeem begint, zegt al genoeg. Te doorzichtig jongen. 🙂

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door PietS.
Snoop213
Snoop213
1 jaar geleden
Antwoord aan  PietS.

Beetje liever want hij heeft privé wel het een en ander meegemaakt.

Snoop213
Snoop213
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

Sterkte coola

xevulutionx
xevulutionx
1 jaar geleden

Sterkte met het verwerken van het verlies van je dierbaren. Het gaat nooit wennen natuurlijk maar geef het tijd en een plek.

Wat betreft je lijst zal ik zo iemand zijn die er precies anders over denkt. AC2 (met overigens kort daarachter Brotherhood, maar is nog niet voorbij gekomen) is voor mij veruit de beste AC2. De verbeteringen tov een vorig deel waren enorm en het heden werd daar imo echt interessant. Vond ook de wat vergezochte zaken die voor mij wat plots kwamen erg cool. Op moment van uitkomen durf ik zelfs te zeggen dat die game misschien wel de grootste impact had op mij qua verhaal, was echt impressed.

Dat dus nu een deel als Revelations of Syndicate, die laatste wist me zelfs volledig uit de franchise te trekken, hoger staan doet een beetje pijn :). Hopelijk vind ik Brotherhood iig in de top 3 terug.

tielo
1 jaar geleden

Sterkte met het verlies, ik kan me niet voorstellen hoe zwaar dit moet zijn, nogmaals heel veel sterkte.
Ik vind na de Ezio trillogie, AC Unity de beste game. Ja technisch is het een draak van een game maar de enige die de gamewereld en het tijdsbeeld goed weet weer te geven, iets wat ze de laatste 3 games volledig hebben los gelaten tot mijn grote teleurstelling.

xevulutionx
xevulutionx
1 jaar geleden
Antwoord aan  tielo

Ik heb Unity toen een maandje later opgepakt en vond hem een stuk beter dan de game destijds ontvangen werd. Heb het drama van de release met poppende textures en figuren dus gemist. Ik twijfel nog of ik m direct achter ac2 en brotherhood zou plaatsen voor mezelf.

Rainking
1 jaar geleden

Van de delen die ik tot nog toe gespeeld heb is Assassin’s Creed II mijn favoriet, maar aangezien ik er nog maar drie uitgespeeld heb (1, 2 en Brotherhood), kan ik niet echt over de rest oordelen. Ik heb wel eens begrepen dat III wat minder is en Black Flag fantastisch, maar dat blijft altijd een geval van zelf ontdekken.

Ik had gedacht dat Assassin’s Creed II wel in je derde en laatste post voorbij zou komen, maar zo zijn we allemaal anders. City blijft het populairste Arkham spel, maar voor mij zal het nooit beter worden dan Asylum.

RuanMoleman
1 jaar geleden

Ik ben benieuwd hoe het laatste deel eruit gaat zien. Er zitten een paar bijzondere keuzes in dit deel maar niks gestoords. Ergens heb ik goede hoop dat ook jij Odyssey hoog plaatst.

Dat gezegd te hebben: wat naar dat je zoveel tegenslagen hebt in het leven en nog meer mensen hebt verloren. Hopelijk kom je er snel weer bovenop Coola. Sterkte nog.

Screenshot Sunday #50

De gamereleases van deze week