in

Cyberpunk 2077-ontwikkelaar CD Projekt Red gehackt


Dat heeft het bedrijf via Twitter laten weten. Via zogenaamde ransomsoftware heeft de hacker er voor gezorgd dat het bedrijf niet meer bij zijn eigen bestanden kan. Ook zouden onder andere de broncodes en de next-gen update voor The Witcher 3: Wild Hunt in handen zijn van de hacker.

Daarnaast zou de hacker in het bezit zijn van diverse documenten gerelateerd aan investeringen, personeelszaken en juridische zaken. De back-ups van het bedrijf zijn nog wel intact. Gegevens van spelers zouden niet tot de gehackte bestanden horen.

De hacker eist losgeld en geeft de ontwikkelaar 48 uur om aan de eis te voldoen, waarna de persoon in kwestie claimt dat de studio weer toegang krijgt tot deze bestanden. Betaalt CD Projekt niet, dan dreigt de hacker deze bestanden online te publiceren of te verkopen. Ook zouden journalisten de bestanden ontvangen.

CD Projekt Red laat weten niet te willen onderhandelen met de hacker. Het Poolse bedrijf staat in contact met de autoriteiten over de kwestie. Daarnaast is men bezig met het terugkrijgen van de bestanden via de back-ups.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Levolution lijkt een comeback te maken in Battlefield 6

Mogelijke Fortnite-content voor Fall Guys in aantocht