in

De 7 leukste korte spellen op de Nintendo Switch


We kunnen je alvast verklappen dat een game als Untitled Goose Game niet op de lijst staat. Niet omdat het spel je aandacht niet waard is, maar omdat we er zeker van zijn dat je de game al aandacht heb geschonken. Heb je hem nog niet gespeeld? Voort maar weer, dan heb je een achtste aanbeveling te pakken. We willen dus niet alleen games meenemen die je waarschijnlijk al kent, al zal er vast iets bekends tussen staan. De onderstaande games zijn vaak binnen een uur of vijf uit te spelen en staan in een willekeurige volgorde.

To The Moon

To The Moon is één van de meest krachtige, interactieve verhalen die de Nintendo Switch rijk is. Het spel is al bijna tien jaar oud, maar sinds kort ook verkrijgbaar op de draagbare console van de Japanse spellenboer. Hoewel de ervaring kort is, is die ook best heftig. Het duurt namelijk niet lang voordat je geconfronteerd wordt met situaties en emoties die we allemaal wel eens (gaan) ervaren in het leven. Of het nou om je mentale gezondheid, een tragedie, de dood of het einde van je relatie gaat: de game bevat het allemaal en gaat er heel zorgvuldig mee om. Binnen vijf uur ben je er wel doorheen, maar het duurt natuurlijk wat langer als je ondertussen wat zakdoekjes volsnuit.

Just Shapes & Beats

De game Just Shapes & Beats omschrijft zichzelf prima in de titel, maar dan weet je nog maar de helft. De ontwikkelaar omschrijft de game als een muzikale bullet hell, eentje waar je enig ritme voor nodig hebt om hem te kunnen overleven. Daar waar je aanvankelijk simpele vormen ontwijkt, krijg je al gauw te maken met laserstralen, tentakels en golven die uit EQ-balken komen. Het begint heel simpel, maar na wat sessies wordt het je snel moeilijk gemaakt. Bovendien is er nog een Challenge mode en een multiplayermodus, waardoor je technisch gezien iets langer dan vijf uur met deze game bezig kunt zijn, maar de singleplayer duurt op zichzelf niet zo heel lang.

Gorogoa

Gorogoa is een ongekend goed puzzelspel dat je in de Nintendo Switch eShop vindt. Het is eigenlijk een verborgen pareltje, omdat niet veel mensen het over deze game hebben. In de basis dien je tegels te verschuiven tot je hebt gevonden waar je naar op zoek bent, maar daarmee doen we Gorogoa geen recht aan. De visuele stijl en de rustige muziek zorgen ervoor dat je in een soort magische wereld terechtkomt die in het teken staat van simpliciteit, voldoening en ook een beetje surrealisme. Als je van puzzelgames houdt en je hebt deze nog niet opgepakt, dan kunnen we je aanraden het avontuur zelf te beleven. Het is een titel die zichzelf moeilijk laat omschrijven.

Downwell

Downwell mag dan al een kort spel an sich zijn, jouw ervaring met videogames kunnen de spelervaring daar bovenop nog eens flink inkorten. In tegenstelling tot een aantal games op deze lijst gaat het om behendigheid en reactievermogen om dit avontuur te overleven. Terwijl je van boven naar beneden valt in een grote put, moet je onderweg namelijk vijanden uitschakelen. Je ammunitie is beperkt en wordt alleen gevuld wanneer je op vaste grond land. Naarmate je verder komt, wordt dit aspect gemakkelijker, bijvoorbeeld omdat je meer kogels kunt meenemen. Dan zul je nog sneller naar beneden kunnen gaan dan in het begin., maar dat maakt het avontuur niet minder memorabel.

GRIS

GRIS is een game die voornamelijk furore maakt vanwege de art style en de boodschap. Het spel is nogal aan de korte kant en de puzzels zijn niet heel uitdagend, maar daardoor past het wel perfect op deze lijst. Spelers laten weten dat muziek hartverwarmend te vinden en de reis die een depressie in beeld brengt van begin tot eind als zeer emotioneel te hebben ervaren, wat ons betreft prima aanbevelingen zijn om de game op te pakken. Wanneer je openstaat voor dat soort gameplay en minder gefocust bent op het testen van je behendigheid of andere vaardigheden, dan kun je heel wat plezier uit het – wat ons betreft veel te korte – avontuur van GRIS halen.

Gris

Donut County

Donut County is hét spel wat simpele en korte Nintendo Switch-spellen betreft. De game zelf duurt maximaal drie uur, en dat is wanneer je op je gemak door de levels gaat. In dit puzzelspel is het de bedoeling om als een gat de objecten in de wereld op te slokken. Hoe meer je eet, hoe meer je kunt eten en hoe groter de objecten kunnen zijn die in je gat passen. Het is een soort Katamari, maar dan net even anders: daar waar de spullen aan de bal in Katamari blijven plakken, verdwijnen ze allemaal in het gat in het spel Donut County.

Superhot

Superhot is eigenlijk een soort bonusaanbeveling; een twijfelgeval in het kader van bekendheid en daarom reden genoeg hem hier nog even te noemen. Dit is namelijk één van de meest innovatieve shooters van de laatste tijd. Misschien kun je hem het beste in virtual reality spelen, maar als dat niet kan, dan kun je dat net zo goed op de Switch doen. In dit spel manipuleer je de tijd en bewegen de vijanden alleen wanneer jij beweegt of schiet. Dat leent zich voor snelle potjes waar je ook een hoop strategie in kwijt kunt. Het hoofdverhaal duurt niet lang, maar is wel onvergetelijk.

Heb je zelf nog een korte parel of vind je dat een bepaalde game niet misstaat tussen deze titels? Laat het weten in de comments!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Uncharted-script is volgens Tom Holland ‘beste script ooit’

12 miljoen euro voor vr-therapie van Oxford VR