in

De acht beste Android-games om op de Samsung Galaxy S9 te spelen – Partnerbijdrage


partner

Er zijn letterlijk duizenden games voor Android verkrijgbaar en een behoorlijk aantal van die titels zijn de moeite waard om te checken. Onderstaande selectie combineert een aantal klassiekers die iedere gamer eens gespeeld moet hebben en een aantal recente releases die op dit moment erg populair zijn. Zit er wat voor jou bij?

Final Fantasy 15: Pocket Edition

De smartphoneversie van Final Fantasy 15 is een groots avontuur en biedt content die je van games op consoles bent gewend in broekzakformaat. Het is niet precies dezelfde game als op je PlayStation 4 of Xbox One. In plaats daarvan zien de personages er extra schattig uit en is het gevechtssysteem op de schop gegaan. Daarbij kun je het eerste gedeelte van de game gratis uitproberen. Smaakt het naar meer, dan betaal je voor de hele game.

Rules of Survival

Terwijl we wachten tot PlayerUnknown’s Battlegrounds en Fortnite perfect speelbaar zijn op Android-toestellen, spelen we Rules of Survival. Deze battle royale-game laat je tegen in totaal 120 andere spelers strijden om het zo lang mogelijk vol te houden zonder neergeschoten te worden. Natuurlijk kun je ook teams maken, want samen sta je sterker. Een prima zoethoudertje tot de grote namen uit het genre eindelijk op Android verschijnen.

Animal Crossing: Pocket Camp

Nu Nintendo smartphonegames maakt, zijn diverse bekende gezichten van het bedrijf ook op Android speelbaar. Van alle games die het Japanse bedrijf naar smartphones brengt is Animal Crossing: Pocket Camp toch wel het meest verslavende. De Animal Crossing-reeks laten je je eigen huisje in een door dieren bevolkt dorp opbouwen, maar in Pocket Camp ben je op een camping om daar je rustige leventje te leiden. Fruit verzamelen, met je buren kletsen, een hengeltje uitgooien… Animal Crossing: Pocket Camp is als een relaxte vakantie die je altijd bij je draagt!

Monument Valley (2)

De Monument Valley-games zijn zo’n beetje beroemdheden onder de smartphonetitels. Ze zien er niet alleen heel stijlvol uit en worden door gamerecensenten geprezen om de leuke gameplay, ze werden zelfs getoond in de populaire Netfix-serie House of Cards. In deze games speel je met het perspectief van prachtig vormgegeven levels om hoofdpersonage Ro door de ingewikkelde gebieden heen te loodsen. Het is ontspannend en heerlijk om naar te kijken. Een Escher-schilderij dat tot leven komt! Of je nou het origineel of het vorig jaar verschenen vervolg koopt, je gaat je er sowieso mee vermaken.

De Square Enix GO-games

Square Enix maakt graag kleinere smartphonegames van zijn grote westerse franchises. Zo zijn er Hitman GO, Deus Ex GO en Lara Croft GO, waarin de camera meestal isometrisch boven de actie hangt. Dat ziet er niet alleen heel tof uit, het bestuurt ook nog eens geweldig op je Samsung-telefoon. De sfeer uit de bovengenoemde franchises wordt perfect overgebracht naar het kleine scherm. Kies je favoriete serie en probeer het eens uit.

Minecraft

Als je nu nog niet van Minecraft hebt gehoord, dan heb je echt onder een steen geleefd. Op Android en iOS ging Minecraft jarenlang door het leven als ‘Pocket Edition’, maar inmiddels zijn deze versies zo goed als gelijk aan de ervaring op andere platformen. Je kunt dan ook samen spelen met mensen die de game op pc (via Windows 10) of console spelen. De kern van de game blijft gelijk: verzamel blokjes en maak er je eigen prachtige omgevingen, dorpen of kunstwerken van.

Hearthstone

Als het op digitale kaartgames aankomt kun je het niet beter treffen dan Hearthstone: Heroes of Warcraft. Blizzard stelt zijn helden en monsters uit de Warcraft-games ten toon via honderden verschillende kaarten die je vervolgens gebruikt om tegenstanders online te verslaan. Het spel kost daarbij ook nog eens weinig internetdata en je kunt cross-platform tegen pc- en iOS-gamers spelen. Blizzard blijft het spel daarnaast ondersteunen met nieuwe uitbreidingen.

Her Story

Her Story wist een paar jaar terug indruk te maken en heeft sindsdien nog niets aan kracht ingeleverd. De game combineert ‘echt opgenomen beelden’ met interactie, een beetje zoals die oude FMV-games uit de jaren ’90 dus. Je neemt video’s door waarin een vrouw die wordt verdacht van moord wordt ondervraagd. Je gaat zelf op onderzoek uit en gebruikt diverse videoclips om er achter te komen wat er precies aan de hand is. Her Story is perfect voor op je smartphone en kort maar krachtig. Een ervaring die je nog lang bijblijft.

Welke Android-games raad jij alle kersverse Samsung Galaxy S9-eigenaren aan? Laat het weten in de reacties.

Dit artikel is tot stand gekomen met onze Partner-redactie. Deze levert redactionele diensten aan commerciële partners van Reshift. Artikelen die door afdeling geschreven zijn, herkent u aan het lichtblauwe Partner-label. De Partner- redactie opereert gescheiden van de reguliere Reshift-redacties, zodat de redactionele onafhankelijkheid van deze laatste groep gegarandeerd blijft.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zo speel je crossplay in Fortnite: Battle Royale op PS4, Xbox One en pc

Sword Art Online: Fatal Bullet review – niet geschoten is altijd mis