in

De tien beste Star Wars-games ooit


10. Jedi Knight II: Jedi Outcast (2002)

Jedi Outcast volgt Mysteries of the Sith op. Je speelt Kyle Katarn, een jedi die het moet opnemen tegen Desann, die de Force voor slechte doelen inzet. Dat niet meteen met lightsabers is te spelen, doet niet af aan de geweldige ervaring van de game. De game heeft een vette campaign waarin je natuurlijk met de Force aankloot en er is zelfs een multiplayer met zes modi, waaronder Capture The Flag en Deathmatch. Daarbij ziet de game er fantastisch uit en zijn Katarn en zijn vrienden elk op hun eigen manier speciaal.

Star Wars

9. Jedi Knight III: Jedi Academy (2003)

Die krachtige Force gebruiken, dat kan niet zomaar. Je moet ermee leren omgaan op de Jedi Academy en dat is precies waar deze game om draait. Je bent niet langer Kyle Katarn, maar de student Jaden Korr, die na een aanval op een studentenshuttle allerlei missies moeten voltooien om de dark forces buiten de deur van de academy te houden. Als je vooral Star Wars games wilt spelen om de lightsabergevechten, dan is dit een zeer goede keuze.

Star Wars

8. Star Wars: Republic Commando (2005)

Star Wars: Republic Commando is een first person shooter waarin je naast je personage nog drie npc’s bestuurt. Geen willekeurige volgers, maar personages met persoonlijkheid en eigen vaardigheden. Het is een heel futuristisch uitziende game waarin je met je team eropuit gaat om missies te volbrengen. Je bent niet alleen, dus je moet naast je eigen worstelingen rekening houden met je teamleden die zich via de helmcommunicatie laten horen: een schreeuw van pijn, informatie over een nieuw pad, enzovoorts.

Star Wars

7. Star Wars: Dark Forces (1995)

Dark Forces is onmiskenbaar een DOS-game in graphics en gameplay-mogelijkheden, maar heeft dezelfde charme als Doom. De oldskool shooter is lomp, houterig en zit vol gangenstelsels waarin Stormtroopers maar blijven oppoppen. “Stop Rebel scum!” wordt er af en toe geroepen, en natuurlijk hoor je de ouderwetse pieuw-pieuw-geluiden waarvan we zo houden. Je zit vooral verkrampt achter je pc op gespannen en agressieve wijze om je heen te knallen, maar het voelt heerlijk.

Star Wars

6. Star Wars Rogue Squadron II: Rogue Leader (2001)

Het is een van de vermakelijkste titels op GameCube en de opvolger van het zeer geliefde Star Wars: Rogue Squadron. LucasArts zette duidelijk een tandje bij voor dit tweede deel, want de graphics zien er nog steeds piekfijn uit. De game laat je Luke Skywalker en Wedge Antilles besturen, die samen in tien missies de Empire bevechten. Het meest indrukwekkende aan deze game zijn de fantastische graphics, en spelen als Luke Skywalker is puur genot na de vele games met Katarn in de hoofdrol.

Star Wars

5. Lego Star Wars: The Complete Saga (2007)

Stop nog niet met lezen als je denkt ‘ik speel toch geen LEGO-games.’ Dit is een van de beste LEGO-games aller tijden, die wel 13 miljoen keer is verkocht. Het toffe aan deze game is wat de naam al zegt: je hebt in één keer een heel verhaal in huis. LEGO Star Wars is meer op actie gebrand dan puzzelen, dus reken op hordes Battle droids en Stormtroopers. Het is een ideale co-opgame vol humor en oude bekenden in LEGO-vorm, met ruim honderd speelbare personages. Die moet je wel eerst allemaal vrijspelen; werk aan de winkel dus!

Star Wars

4. Star Wars: TIE Fighter (1994)

Vechten met lightsabers is onlosmakelijk verbonden met Star Wars, maar dat is het rondvliegen in ruimteschepen natuurlijk ook. Hoewel je meestal in een X-Wing plaatsneemt van de Rebels, vlieg je ditmaal waarschijnlijk in een TIE Fighter. Het is een oudje, maar hij zet je rechtstreeks in de cockpit met de sfeervolle muziek, goed nagebouwde cockpit en wederom die pieuw-pieuw-geluidjes.

Star Wars

3. Super Star Wars (1992)

Super Star Wars is een trilogie bestaande uit een stuk of zestig sidescrolling platformlevels. Je speelt met Han Solo, Chewbacca en Princess Leia, en je neemt het op tegen Emperor Palpatine en Darth Vader , die als “Bowsers” dienen van het spel. Elk personage heeft zo zijn of haar eigen vaardigheden, wat een beetje Super Mario Bros. 2-achtig aanvoelt, maar dan met wat meer schietgeweld. En vlieggeweld trouwens, want er zit ook TIE fighter vliegactie in.

Star Wars

2. Star Wars: Battlefront II (2005)

In de shooter Battlefront speel je een soort Battlefield met Stormtroopers en ander ruimtegespuis. De singleplayer campaign is lekker lang en laat je rondlopen in een omgeving die van het beeld spat. Sowieso draait de game als een zonnetje, de personages rennen soepel in het rond en niets staat je in de weg om helemaal op te gaan in die wereld van Star Wars. Het is jammer dat de nieuwe Battlefront niet zo fantastisch is geworden als deze.

Star Wars

1. Star Wars: Knights of the Old Republic (2003)

Je hoeft geen Star Wars-lijstjes elders op te zoeken als het gaat om de nummer één, want die is eigenlijk overal hetzelfde. BioWare’s Knights of the Old Republic vertelt een origineel verhaal dat zich goed staande houdt in de canon van Star Wars. In deze rpg beleef je Star Wars vier millennia voor A New Hope aanvangt. Verhaalvertelling is altijd al belangrijk geweest voor BioWare en dat zie je zeer positief terug in KOTOR. Dit is een game die niet alleen wordt gewaardeerd als Star Wars-titel, maar als game in het algemeen. Dat is naast het briljante verhaal vooral dankzij de explosieve lightsaber-gevechten, die net als de rest van de game zowel vanuit de kant van de Dark Force als de Rebel-helden kunnen worden ervaren.

Star Wars

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nintendo verlaagt de prijs van de Switch voorlopig niet

Alleen Grid voor Stadia krijgt nieuwe multiplayer-modus