in

De beste Tom Clancy-games – Splinter Cell, Rainbow Six en Ghost Recon


Tom Clancy is een Amerikaanse Schrijver die populair werd dankzij een lofzang van President Ronald Reagan, die zijn boek Hunt for Red October zelfs ‘perfect’ noemde. Inmiddels is Clancy al zes jaar overleden en schrijven anderen boeken in het militairespionagegenre. Deze setting speelt dan ook een rol in het grote aantal games dat in de loop der jaren is uitgebracht, waarvan we de beste in willekeurige volgorde uitlichten.

division

Rainbow Six 3: Ravenshield

Sommigen kijken met weemoed terug op de dagen voordat dat Rainbow Six werd uitgegeven door Ubisoft, maar Rainbow Six 3: Ravenshield bewijst dat dit onterecht is. De game is ontzettend puur vergeleken met andere games en de kwetsbaarheid van je personage en team moedigt aan om stapje voor stapje de Zuid-Amerikaanse omgevingen te ontdekken. Rainbow Six 3 is namelijk onvergeeflijk en elke missie kan in een fractie van een seconde voorbij zijn. Teamgenoten aansturen is gelukkig iets eenvoudiger geworden dankzij een driedimensionale kaart en de online co-op-modus was in 2003 een van de beste in zijn soort op pc. Hoewel de consoleversies van de game een aantal belangrijke features lieten vallen en Rainbow Six: Vegas de serie heeft gemoderniseerd, blijft Ravenshield een van de beste Rainbow Six- én Tom Clancy-games.

rainbow

Ghost Recon: Advanced Warfighter

Ghost Recon uit 2001 legde de fundering voor de serie en Wildlands biedt een indrukwekkende jungle, maar Advanced Warfighter was een dusdanig grote sprong voorwaarts dat de game een plekje in deze lijst verdient. Als eerste Xbox 360-deel bevatte de game een sterke visuele presentatie met nog altijd veel tactische opties, zoals een kaart die gespotte vijanden door de speler én computergestuurde teamgenoten weergeeft. Ook is het mogelijk om helikopters en drones op te roepen voor dekking in de gevaarlijke straten van Mexico Stad. Ook was Advanced Warfighter een van de eerste Xbox Live-titels, waardoor de game maandenlang de ranglijsten domineerde met de vermakelijke Versus- en verhalende co-op-modus.

advanced

The Division 2

Net zoals een aantal andere Ubisoft-games had de eerste The Division een valse start. Het gebrek aan content en andere tekortkomingen werden voor de meerderheid van de spelers te laat opgelost, waardoor velen een zure nasmaak overhielden aan de game. The Division 2 pakt de draad van het eerste deel weer op met een ontzettend goed gevuld Washington D.C om te ontdekken, een bevredigend loot-systeem en sterke missies. Ook is het een van de eerste ‘loot shooters’ waarin je tientallen uren na het – helaas zwakke – verhaal rond kunt hangen zonder je te vervelen, en voorziet Ubisoft de game van een constante stroom aan gratis en betaalde updates. Het is prijzenswaardig dat een recente game als deze de Tom Clancy-naam hooghoudt.

the division 2

Rainbow Six: Siege

Tactischer dan Rainbow Six: Siege wordt het niet. In teams van vier strijd je om een bom of een gijzelaar op erg compacte maps, die zeer gelaagd zijn. Elke deur is een gevaar, elk gat in de muur kan je dood betekenen en elke gemiste kogel telt zwaar. Aanschouwen hoe e-sporters nauw samenwerken en de gadgets van hun Operators verstandig inzetten is bloedstollend spannend, laat staan om zelf een potje te spelen. Hoewel de gameplay bij lancering stond als een huis, werd de game toch matig ontvangen vanwege het beperkte aanbod aan maps, wapens en personages. In de afgelopen jaren is de game echter uitgegroeid tot hét voorbeeld van een game als een service met in totaal 46 Operators, en is de game niet weg te denken uit grote e-sports-toernooien.

Splinter Cell: Chaos Theory

Hoewel deze lijst in willekeurige volgorde is geschreven, bewaren het beste voor het laatst. Tom Clancy’s Splinter Cell: Chaos Theory wordt gezien als de beste Splinter Cell-game en is volgens velen zelfs de beste Tom Clancy-game. Het derde deel in de franchise, waarin een oudere Sam Fisher een Derde Wereldoorlog probeert te voorkomen, maakte in 2005 diepe indruk vanwege de duistere stijl. Chaos Theory legde de lat in veel opzichten hoger voor het stealth-genre, onder andere met een geluidsmeter, slimmere npc’s, dichtbijgevechten, een mes om vijanden te ondervragen en oogstrelenede graphics.

Veel spelers herinneren zich de game ook vanwege de online Spy vs. Mercenary-modus uit Pandora Tomorrow, waarin spionnen zwaarbewapende huurlingen moeten besluipen. De game biedt overigens ook een co-op-modus met maar liefst zeven missies, waarin Sam Fisher een andere spion traint. Destijds dachten gamers dat het niet beter ging worden dan Chaos Theory, en een Splinter Cell-game van kaliber kwaliteit blijft nog steeds uit. Hopelijk komt daar binnenkort verandering in, als we de geruchten mogen geloven.

Ghost Recon 2019

Dit zijn volgens ons de beste Tom Clancy-games in aanloop naar de nieuwe Ghost Recon-game. Wat is volgens jou de beste Tom Clancy-game en welke had absoluut nog in deze lijst moeten staan? Laat het weten in de reacties en vergeet niet om morgen om 20:30 uur InsideGamer.nl te checken voor de onthulling van de volgende Tom Clancy-game.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ruim 150 werknemers Riot Games staken tegen seksisme

Eerste versie Minecraft speelbaar in browser