in

De beste wapens uit de geschiedenis van Call of Duty


Omdat updates een hoop wapens hebben aangepast en verschillende games lastig met elkaar te vergelijken zijn, maken we geen top tien, maar gewoon een overzicht van de beste wapens. Tijd voor een flinke dosis nostalgie.

M16A4 – Call of Duty 4: Modern Warfare

De M16 is een vrij standaard wapen dat je in veel Call of Duty-games terugvindt. Sterker nog: het geweer is in alle Black Ops-games te vinden, met uitzondering van het tweede deel. Het is echter de moderne M16A4 die in Call of Duty 4: Modern Warfare veel spelers overtuigde van de effectiviteit van een burst-wapen. Zeker met Stopping Power, dé perk in Call of Duty 4, is het geweer bijna niet te stoppen. Van alle afstanden is de M16A4 dan namelijk dodelijk, mits de drie kogels hun doel raken. Zeker bij de remaster van Modern Warfare in 2017 werden we er aan herinnerd dat het geweer eigenlijk veel te sterk is.

Call of DutyCall of Duty

Desert Eagle – Call of Duty 4: Modern Warfare

In de trainingsmissie van Call of Duty 4: Modern Warfare krijg je een belangrijke tip voor de rest van je Call of Duty-carrière: van wapen wisselen is sneller dan herladen. Het beste pistool om in het heetst van de strijd in je zak te hebben is ongetwijfeld de Desert Eagle, een zeer krachtig pistool met een fantastisch geluid. In twee schoten heb je een kill van een aardige afstand, waardoor we extra blij zijn dat het wapen onder de noemer .50 GS terugkeert in het aankomende Modern Warfare.

Call of Duty

ACR/ACR 6.8 – Call of Duty: Modern Warfare 2 en 3

Deze voelde je wellicht aankomen, want de ACR is geliefd onder veel spelers en is inderdaad een fantastisch wapen. Feitelijk lijkt het geweer op de vrij standaard M4A1, maar dan met iets minder schade en praktisch gezien geen terugslag. Dat maakt de ACR zo verschrikkelijk dodelijk van alle afstanden en het was in de hoogtijdagen van Modern Warfare 2 dan ook hét geweer om mee rond te rennen over het slagveld. De ACR 6.8 in Modern Warfare 3 is trouwens misschien net zo goed, dankzij de belachelijk hoge schade en uiterste precisie.

Call of Duty

Intervention – Call of Duty: Modern Warfare 2

De kans is groot dat je ooit een trickshotvideo van Modern Warfare hebt gezien met de Intervention in de hoofdrol. Wie kan omgaan met het geringe aantal kogels en het sterk zwaaiende vizier, maakt met dit sluischuttergeweer de meest indrukwekkende kills. Zeker met Stopping Power, waarbij het geweer bij een schot in de buik zelfs dodelijk is, kan de Intervention in goede handen complete potjes beslissen.

AK74u – Call of Duty: Black Ops

Wat ons betreft is de AK74u het beste geweer uit de eerste Black Ops-game en een van de beste wapens uit de serie. Deze miniversie van de AK-47 is met een foregrip en het onderdeel rapid fire een zeer snel en dodelijk wapen waar we talloze potjes in Nuketown mee domineerden. De gewone AK-47 in Black Ops verdient overigens ook een vermelding, want dankzij de hoge schade en de voor een AK lage terugslag was deze verschrikkelijk goed.

MP7 – Call of Duty: Modern Warfare 3

Er werd een hoop geklaagd over de MP7 ten tijde van Modern Warfare 3 en misschien is dat wel een beetje terecht. Dit geweer biedt namelijk een middenweg tussen een submachine gun en een assault rifle, waardoor het in veel situaties bruikbaar is. Neem daarbij het zeer duidelijke standaardvizier, de hoge vuursnelheid en de geringe terugslag, en je hebt een veelzijdig wapen waar je altijd op kunt vertrouwen.

AN-94 – Call of Duty: Black Ops 2

Voor Call of Duty: Black Ops 2 maakte Treyarch een futuristische versie van de AK-47, genaamd de AN-94. Het geweer werd niet alleen populair door het duidelijke vizier en de hoge schade per kogel, maar ook door de interessante vuursnelheid. De eerste twee kogels van het geweer vuren namelijk sneller, waardoor het loont om in korte sessies te knallen van een afstand. Sinds het tweede Black Ops-deel maakte Treyarch nóg modernere versies van het geweer in volgende games, zoals de KN-44 in Black Ops 3.

Call of Duty

MSBS – Call of Duty: Ghosts

De MSBS is een van de weinige wapens die niet als dlc werden uitgebracht en toch werden verbannen in competities. Dat zegt wel iets over de immense kracht van dit burst-wapen. In veel opzichten doet het geweer denken aan de M16A4 of Type 95 uit Modern Warfare 3, want de meeste tegenstanders haal je neer met één burst vanaf een aardige afstand. Zodra je het slechte vizier vervangt voor een red dot sight heb je werkelijk een moordmachine in handen. Er is overigens ook een volautomatische modus beschikbaar op de MSBS, maar die komt niet in de buurt van de burst-modus. Geheel terecht werd het wapen na release iets aangepast met een update.

Call of Duty

BAL-27 – Call of Duty: Advanced Warfare

Wellicht ben je het alweer vergeten, maar zeker in de begindagen van Advanced Warfare liep iedereen rond met de BAL-27. Waarom? Het is een geweer met een zeer hoge vuursnelheid en genoeg stabiliteit om tijdens immens hoge sprongen tegenstanders neer te schieten. Voor de onvermijdbare nerf van het geweer werd de game in de Call of Duty-community gekscherend ‘BAL of Duty genoemd’, maar ook daarna bleef het wapen dominant.

Call of Duty

VMP – Call of Duty: Black Ops 3

We noemen de VMP uit Black Ops 3 ook wel de ‘MVP’, want deze submachine gun is een van de fijnste uit de franchise. De terugslag is aanzienlijk (en gedurende de levenscyclus van Black Ops 3 meerdere keren aangepast), maar daarvoor in de plaats krijg je een zeer rap vurend geweer dat in combinatie met de bewegingsvrijheid van de game ontzettend fijn is. De VMP is statistisch gezien niet een zeer uitzonderlijk wapen, maar gewoon uitzonderlijk prettig om te gebruiken op wat kleinere afstanden.

Call of Duty

Dit zijn tien van de beste wapens uit de Call of Duty-franchise. Uiteraard kunnen we de lijst niet afsluiten zonder een paar wapens die buiten de lijst vielen te erkennen: MP40, MP5, UMP45, SCAR-H, DSR-50, Galil, OSA, PPSH, Man-o-war en de Rampart-17. Wat is jouw absolute favoriet? Laat het weten in de reacties!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gratis Apex-Battle Pass voor Origin Acces-gebruikers

Pokémon Sword en Shield bevatten achttien gyms