in

De Bioscoopstoel #60 – Pacific Rim 2, Fantastic Beasts en Infinity War


In de bioscoop

Vanaf donderdag zien we eigenlijk weer Kaiju hele steden met de grond gelijk maken in Pacific Rim: Uprising. De eerste film is een guilty pleasure voor velen, maar het is nog maar de vraag of het vervolg dat cheesy vermaak kan vasthouden en niet té over-the-top wordt. Het Jeager-programma is in dit vervolg, dat zich tien jaar na het origineel afspeelt, enorm uitgebreid. Dat is wel nodig ook, want de Kaiju zijn terug…

De geprezen documentaire Mountain draait vanaf donderdag in een beperkt aantal zalen. De film is een samenwerking tussen regisseur Jennifer Peedom en het Australian Chamber Orchestra en legt onze fascinatie met de even dodelijke als prachtige bergen op onze planeet uit.

Films over het christendom zijn de afgelopen jaren weer in populariteit toegenomen, maar de meningen zijn niet echt positief over Maria Magdalene, dat het verhaal vertelt over de prostituee die een trouwe volgeling van Jezus werd. De film met Joaquin Phoenix en Rooney Mara in de hoofdrol draait vanaf donderdag in Nederlandse zalen.

Hype

De aankomende blu-ray en dvd van Star Was: The Last Jedi bevat de documentaire The Director and the Jedi, waarin we zien hoe Rian Johnson samen met het filmteam de film tot stand bracht. Daarbij wordt de nadruk gelegd op hoe Johnson, die naast de regie ook het schrijven van het script op zich nam, al sinds een kind een fan is van de franchise. De docu werd al op het SXSW-festival getoond afgelopen week, wij hebben vooralsnog alleen de trailer hieronder om te bekijken. De blu-ray en dvd van The Last Jedi verschijnen op 18 april. Ga jij hem halen?

Het vervolg op de Potter-universumfilm Fantasic Beast and Where to Find Them heet Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald en verschijnt op 15 november. Om ons alvast lekker te maken is de eerste trailer te zien, waarin onder andere Jude Law als Dumbledore en Eddie Redmayne als Newt Scamander schitteren. De film draait om de slechte Gellert Grindelwald (gespeeld door Johnny Depp), die alle mensen knielend aan zijn voeten wil hebben. Newt moet daar onder begeleiding van Dumbledore een stokje voor steken. Er komen na deze film nog drie(!) vervolgen.

Netflix blijft ongestoord doorgaan met het financieren van films, ongeacht de wisselvallige kritische meningen over het leeuwendeel van het aanbod. Dave Franco (de broer van James Franco) speelt in het aankomende 6 Balloons Seth, een drugsverslaafde die uit het niets aan de deur bij zijn zus Kate (Abbi Jacobson) staat. Samen met Seths tweejarige dochtertje gaan ze in LA op zoek naar een afkickkliniek. De film staat vanaf 6 april op Netflix.

De release van het langverwachte Avengers: Infinity Wars komt gestaag dichterbij. In deze nieuwe video worden kijkers getrakteerd op een blik achter de schermen en vertellen de acteurs hoe bizar het is om met zóveel superhelden samen te werken.

Alsof dat nog niet genoeg is, is er ook een gloednieuwe trailer uitgebracht van de aankomende superheldenfilm. Kijk hieronder zelf maar. Infinity Wars draait vanaf 25 april in de bioscoop.

Michael Jai White wist enorm te vermaken met zijn hoofdrol in de blaxploitation-parodie Black Dynamite. Nu komt hij met een spiritueel vervolg genaamd The Outlaw Johnny Black. Hiermee neemt hij het westerngenre op de hak… maar dan wel wederom met een dikke knipoog naar blaxploitation. De trailer is in één dag gefilmd en bedoeld om geld op te halen zodat de film gemaakt kan worden via Indiegogo. Het is dus nog afwachten of de film ooit het levenslicht ziet.

Verfilmingen van waargebeurde verhalen over mensen die moeten overleven na een schipbreuk zijn er genoeg. Toch doet regisseur Baltasar Kormákur ook een poging met Adrift, waarin Tami Oldham en haar verloofde Richard Sharp op reis gaan van Tahiti naar San Diego. Ze komen echter in een storm terecht en moeten vervolgens midden op de Grote Oceaan zien te overleven. De film verschijnt in juni.

Eind maart kunnen we eindelijk Steven Spielbergs nieuwste film Ready Player One zien, over een toekomst waarin mensen hun leven vooral in virtual reality leiden. Voordat het zover is worden we nog op één nieuwe trailer getrakteerd.

In de wandelgangen

Persoonlijk kan ik geen genoeg krijgen van het werk van Alex Garland. Hij schreef het boek waar The Beach op gebaseerd is, schreef het script voor Sunshine en is de regisseur van Dredd, Ex Machina en het vorige week op Netflix verschenen Annihilation. Garland blijkt echter ook een televisieserie te schrijven genaamd Devs. Het Amerikaanse televisienetwerk FX heeft inmiddels een pilotaflevering besteld. Garland zelf overziet de ontwikkeling van de show en regisseert diverse afleveringen. Devs draait om Lily, die bij een techbedrijf aan de slag gaat om te bewijzen dat de werknemers daar verantwoordelijk zijn voor het verdwijnen van haar geliefde. Check hieronder de trailers van Ex Machina en Annihilation om een voorproefje te krijgen van de stijl van Garland.

Is Tommy Wiseau geniaal of gek? De meningen verschillen, maar de maker en hoofdrolspeler van de cultfilm The Room staat de laatste tijd in ieder geval weer in de spotlights doordat de vorig jaar uitgekomen film The Disaster Artist toonde hoe het er achter de schermen aan toe ging bij het maken van die film. Wiseau heeft nu een auditiefilmpje geschoten waarin hij toont dat hij een prima Joker zou zijn in de aankomende Joker-film van Martin Scorsese. Zouden jullie Wiseau als de Joker willen zien?

Na vele geruchten is eindelijk bekend wie de 25ste Bond-film regisseert. Danny Boyle neemt de taak op zich. De regisseur, bekend van films als Trainspotting, Sunshine, Slumdog Millionaire en 127 Hours, is een kei in het schieten van mooie plaatjes en die ook nog eens met sterke bijpassende soundtrack begeleiden, dus ik ben zeer benieuwd wat hij met de James Bond-franchise kan. Binnen zes à zeven weken zouden de opnames beginnen. Eind volgend jaar verschijnt de film, zolang alles volgens planning verloopt.

James Bond

Nu op Netflix

Sinds een weekje staat het derde (en tevens laatste) seizoen van Love op Netflix. Deze Original-show is gemaakt door Judd Apatow (Freaks and Geeks, The 40-Year-Old-Virgin, Knocked Up) en draait om een relatie tussen Mickey en Gus, twee mensen die eigenlijk helemaal niet zo aardig zijn… en dus heel herkenbaar zijn. De serie wordt netjes afgerond in drie seizoenen, dus mocht je er nog niet aan begonnen zijn, dan is dit het ideale moment.

Hiermee zijn we weer aan het einde gekomen van deze aflevering van De Bioscoopstoel. Komende maandag staat er weer een nieuwe episode op stapel, vol met de laatste nieuwtjes en trailers. Tot dan!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Smokkelaars vervoeren drugs in neppe Nintendo-games

De Far Cry 5-campagne kan offline gespeeld worden