in

Deze Games verschijnen in mei 2019


9 mei

Life is Strange 2 Episode 3: Wastelands – PlayStation 4, Xbox One en pc

Life is Strange 2 deed tweemaal stof opwaaien. Eerst vanwege de duidelijke politieke boodschap die bij sommige gamers in het verkeerde keelgat schoot en daarna in mindere mate vanwege een tegenvallende tweede episode. Het ontbrak Episode 2 behoorlijk aan tempo, en hoewel de serie gekenmerkt wordt door momenten om even tot rust te komen, viel de aflevering toch wat tegen. Het is dus aan Episode 3, genaamd Wastelands, om het aangrijpende verhaal van de gebroeders Diaz voort te zetten.

Zonder al te veel te verkappen zijn Sean en Daniel nog steeds op reis en hebben ze zojuist een groep jongeren ontmoet die ze waarschijnlijk wat werk aanbiedt. En dat is prettig, want als grote broer moet je goed voor Daniel zorgen en desnoods stelen om hem te voeden. Ook gaan spelers langzamerhand merken wat de consequenties van hun keuzes in de eerste twee episodes zijn, dus hopelijk heb je de juiste gemaakt.

Life is Strange 2

14 mei

A Plague Tale: Innocence – PlayStation 4, Xbox One en pc

Een van de meest in het oog springende indiegames van mei is A Plage Tale: Innocence. De adventuregame leent elementen van het survivalgenre en vertelt het verhaal van Amicia en haar broertje Hugo. De twee zijn op de vlucht voor zowel de pest, die middeleeuws Frankrijk teistert, als de mysterieuze organisatie The Inquisition. Hoewel een groot deel van de gameplay (letterlijk) bestaat uit Hugo’s hand vasthouden en vluchten, biedt de game ook stealth-, puzzel- en zelfs horror-gameplay. Of het verhaal en het acteerwerk overeind blijven gedurende A Plague Tale’s zeventien episodes valt nog te bezien, maar het is zeker een titel om deze maand in de gaten te houden.

Rage 2 – PlayStation 4, Xbox One en pc

Het verbaast je wellicht dat Just Cause-ontwikkelaar Avalanche Studios het leeuwendeel van Rage 2 heeft ontwikkeld, en niet id Software. De game speelt namelijk net zo soepel als de Doom-reboot, met bijbehorende snelle actie en surrealistische geweren. Een groot verschil met Doom en het volgens sommigen ondergewaardeerde eerste deel is dat Rage 2 een gigantische open wereld bevat die je á la Mad Max schietend doorkruist.

De basis van de gameplay draait echter om zo snel en spectaculair mogelijk mutanten neerknallen met allerlei verschillende geweren, raketwerpers, shotguns en granaten. Verschillende vaardigheden en gadgets, zoals een granaat die zwarte gaten creëert, een schokgolf die vijanden uit de weg ruimt en een schild, zijn enkele attributen die het spelen met de mechanieken zo leuk maken. En als Rage 2 niet in de valkuilen van het openwereldgenre stapt, staat er in mei een bijzonder lekkere shooter op ons te wachten.

20 mei

The Elder Scrolls Online Elsweyr – Pc (early access)

De Elsweyr-uitbreiding van The Elder Scrolls Online verschijnt officieel pas in juni, maar vanaf 20 mei kunnen spelers alvast aan de slag met de early access-versie op pc. De betaalde update breidt de game uit met de regio Elsweyr, het thuisland van de katachtige Khajiit. De nieuwe verhaallijn, die hoort bij het overkoepelende Season of the Dragon, draait om het beschermen van de Khajiit tegen draken die rondvliegen door Tamriel. Bethesda waarschuwt spelers dat ze in The Elder Scrolls Online geen Dragonborn zijn en daarom samen moeten strijden tegen de imposante wezens.

Andere toevoegingen zijn de trial Sunspire, draakaanvallen als world events, publieke kerkers en andere nieuwe quests. Ook wordt de Necromancer-klasse aan de game toegevoegd, die spelers de beschikking geeft over duistere spreuken. De volledige versie van de uitbreiding is in juni speelbaar op de PlayStation 4, Xbox One en pc.

the elder scrolls online

21 mei

Team Sonic Racing – PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc

Stiekem was Sonic & Sega All-Stars Racing een ontzettend goede kartgame en volgens sommigen zelfs een waardige concurrent voor Mario Kart. Na een lange pauze verschijnt er in mei weer een nieuw deel, genaamd Team Sonic Racing. Behalve een hoop customization-opties, kleurrijke banen en vijftien Sonic-personages probeert Team Racing het subgenre te vernieuwen met coöperatieve gameplay. Spelers delen wapens en boosts en kunnen elkaar weer op weg helpen als ze van de baan zijn gestort. Ook de verhouding tussen snelheid, techniek en kracht binnen een drietal is cruciaal om mee te komen in een race en als team te winnen. Het is een mooie boodschap en hopelijk werkt het in de praktijk net zo goed als het klinkt.

Team Sonic Racing

23 mei

Total War: Three Kingdoms – pc

Na een aantal keer uitstel is Total War: Three Kingdoms gereed voor lancering. Three Kingdoms speelt zich af in het oude China van de derde eeuw na Christus en is daarmee qua setting een zeer prettig uitstapje. De strijd tussen drie koninkrijken betreft zelfs een belangrijk onderdeel van de Chinese literatuur en daarom geeft Creative Assembly verschillende keizers en hun familie meer persoonlijkheid op basis van bestaande verhalen.

Verspreid over elf speelbare facties hebben verschillende krijgsheren uiteenlopende kenmerken en worden grote wonden zelfs littekens in de volgende slag. Behalve deze geromantiseerde insteek van een zeer turbulente periode voorziet Creative Assembly de game van een hoop updates van bekende elementen, zoals spionnen en diplomatie. Ook is er een klassieke modus, voor spelers die liever genieten van de ‘klassieke’ Total War-gameplay.

Total War Three Kingdoms

28 mei

Blood & Truth – PSVR

In 2016 bracht Sony PlayStation VR Worlds uit, een verzameling van demo’s die tonen waartoe de PSVR in staat is. Een van de beste demo’s, London Heist, krijgt na jaren ontwikkeling eindelijk een volledige versie in de vorm van Blood & Truth. De on-rails shooter draait met name om het verhaal, dat een Mission Impossible- en James Bond-achtige indruk geeft. De game neemt spelers mee door schietpartijen en auto-achtervolgingen in verschillende locaties, zonder enige vorm van adempauze. Sony claimt dat de game rond de vijf tot zes uur duurt, dus verwacht meer van Blood & Truth dan een korte PSVR-ervaring.

Ook verschijnen: Table Top Racing: World Tour (1 mei, Switch), Shakedown Hawaii (7 mei, PS4, Switch), Yakuza Kiwami 2 (9 mei, pc), Saints Row: The Third (10 mei, Switch), Castlevania: Anniversary Collection (16 mei, PS4, Xbox One, switch, pc), Bubsy: Paws on Fire! (PS4, Switch, pc), Resident Evil 4 (21 mei, Switch), Assassin’s Creed 3 Remastered (21 mei, Switch), Little Friends: Dogs & Cats (28 mei, Switch).

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Days Gone review – Daar krijg je de dagen wel mee om

Het mysterie rondom Loot Lake in Fortnite – De eerste hints naar Season 9