in

De GameCube is twintig jaar oud!

Party! De GameCube is vandaag officieel twintig jaar oud. Op 14 september 2001 verscheen de magische (soort van) kubus in Japan. 

Deze console betekende zo veel voor mij (en nog steeds!). De stap van de N64 naar de GameCube was een hele grote. Het verschil in graphics, de mogelijkheden in de games en ook de upgrade van de controller maakten meer impact dan we nu bijvoorbeeld met de PS4 naar PS5 meemaken. Ook de games waren allemaal net iets anders dan normaal. The Wind Waker was cell shaded, Mario Kart gaf ons twee personages op een kart en Mario Sunshine had een tropische setting en een maffe add-on voor Mario. Verder kregen we nog een nieuwe IP gebaseerd op planten en bloemen van Miyamoto en werd wel de beste versie van Smash Bros. uitgebracht. 

Kortom: de GameCube was als jonge gameliefhebber een magische console voor mij. Wie deelt deze gevoelens en heeft nog iets moois toe te voegen? Laat je horen in de comments om deze paars bonk te feliciteren.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4.5/5 volgens 8 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
2 jaren geleden

GameCube was echt een geweldige console. Nintendo miste qua marketing etc. de boot daar wel een beetje, want het gros van de goede games was van Nintendo zelf, maar man wat waren het er veel:

Luigi’s Mansion
Pikmin
Smash Bros
Sunshine
F-Zero
Wind waker
Star fox adventures
Metroid Prime 1 &2
Eternal Darkness
Mario kart

En ik vergeet vast nog van alles

Daarnaast had je de Capcom 5 (werden er uiteindelijk vier en kwamen allemaal ook voor de PS2 geloof ik): project number 3, viewtifull joe, killer 7 en resident evil 4.

Timesplitters 2, Burn-out 2 en soul calibur 2 met link.

XIII, Metal Arms, metal gear solid.

Zoveel mooie herinneringen. Fijnste controller ooit als je t mij vraagt.

SamuraiPizzaCat
2 jaren geleden

Ik heb niet zo veel met de GameCube om eerlijk te zijn. Hij kwam uit in een tijd waarin ik persoonlijk vooral bezig was met de Playstation 2. Games zoals Metal Gear Solid, Final Fantasy, Gran Turismo, GTA waren voor mij als tiener gewoon de beste games.

Het feit dat er bijna net zoveel GC’s als Playstation Vita’s zijn verkocht geeft ook wel aan dat de tijd waarin de GC uitkwam een beetje ongelukkig was. Er zijn zelfs meer Xbox Classics verkocht dan de GC. En op de WiiU na is het de slechts verkochte console van Nintendo. Ok, en de Virtual Boy dan :p

Echter … in retrospect, en nu ik wat ouder ben en weer liefde voor Nintendo heb gevonden kan ik de console erg waarderen. De controller is goed, de games zien er nog steeds best goed uit, en het is een fun console om te hebben. Het is jammer dat de games nog steeds erg duur zijn voor de GC.

Mijn persoonlijke favoriete GC games zijn toch wel Double Dash, Smash Football en F-Zero GX.

Op zich mogen we blij zijn met hoe het de GC is vergaan. Nintendo kon het op specs niet meer bijbenen en werd gedwongen om een ander pad te gaan bewandelen. Dit resulteerde in de succesvolste home console van Nintendo ooit, de Wii. Die overigens over 2 maanden 15 jaar oud is 😉

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door SamuraiPizzaCat
HanTheMan
2 jaren geleden

Schitterende console! Het hele ontwerp van dat ding ademt gewoon speelgoed uit 🙂
Ook die controller blijf ik heerlijk in de hand vinden liggen en gebruik ik nogsteeds bij vele switch games.
Vooral de metroid prime reeks heb ik erg van genoten.

Aprotodon
Aprotodon
2 jaren geleden

De GameCube was voor mij de allereerste gameconsole waar ik mee in aanraking kwam. Daarnaast ook m’n eerste co-op ervaring, want een vriend, die in mijn straat woonde, had er een staan en we kwamen daar dan ook héél veel met drie man over de vloer.

Ik heb Mario Kart: Double Dash, Super Smash Bros Melee en Mario Party er helemaal grijs op gespeeld. In die tijd was internet nog niet je-van-het dus guides en fora benaderde je niet zo snel, waardoor unlockables je honderd procent overrompelde. Zo probeerde ik in Super Smash een nieuwe character te unlocken in een 1 vs 1 match (met drie man hijgend in je nek, om die vervolgens te verliezen en ultiem te balen, niet wetende hoe je het opnieuw tegen ‘m op kom nemen). 150cc ‘mirror’ behalen in Double Dash en de game vervolgens ‘uitspelen’. Het waren – en zijn – stuk voor stuk fantastische avonturen waar ik de herinneringen nog zo van naar boven kan halen.

Ik heb zelfs nog een zilveren staan waar ik nog een aantal jaren plezier van heb gehad, totdat scart niet meer op de TV’s werd aangeboden. De games ervan staan als een soort trophies in de kast.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Aprotodon
RuanMoleman
2 jaren geleden

Ik zat toen al voornamelijk in het PlayStation-kamp. Wel veel bij maten zitten spelen maar zelf nooit eentje gehad, wel jammer, want het is ongetwijfeld een toffe console met super goede games!

dagmardg
dagmardg
2 jaren geleden

We hebben er nog eentje staan in de verkoop bij mijn huidige baan, misschien maar even aanschaffen dus, met wat games natuurlijk!

Hoe No Man’s Sky een historische flop heeft overwonnen

De Geforce Now-leak: Welke game zie jij graag verschijnen?