in

De gamereleases van augustus 2020


Horizon Zero Dawn: Complete Edition

7 augustus – pc

Na Death Stranding brengt Sony een andere PS4-game naar pc: Horizon Zero Dawn. Guerrilla’s geprezen openwereldgame profiteert uiteraard van de extra mogelijkheden van pc-hardware, zoals ondersteuning voor ultra wide-schermen, onbeperkte framerates en uitgebreide grafische settings. Ook zijn reflecties verbeterd, is vegetatie dynamisch en is er een benchmarkoptie aanwezig. He gaat om de Complete Edition, dus de Frozen Wilds-uitbreiding zit bij de game inbegrepen.

EA Sports UFC 4

14 augustus – PlayStation 4 en Xbox One

Eens in de zoveel tijd brengt EA een nieuwe UFC-game uit. Op 14 augustus is het tijd voor UFC 4. Aan de informatie die de uitgever naar buiten brengt is te merken dat het bedrijf net zoals spelers niet altijd tevreden was over bepaalde aspecten van de game. Daarom zijn onder andere clinchsituaties en verwurgingen en klemmen aangepast om natuurlijker en minder arbitrair te laten aanvoelen. Ook is de besturing volledig op de schop gegaan om gemakkelijk verschillende stoten en trappen te kunnen geven. Of UFC 4 de pijnpunten van de vorige game daadwerkelijk verhelpt moet nog blijken, maar MMA-liefhebbers hebben in ieder geval weer een verse editie om in te duiken.

UFC 4

Microsoft Flight Simulator

18 augustus – pc

Microsoft haalt alles uit de kast voor de terugkeer van Microsoft Flight Simulator. Bijgestaan door haar eigen Azure-servers en Bing Maps wordt de hele wereld één op één tot op de stoeptegel nauwkeurig gesimuleerd. Alsof dat nog niet indrukwekkend genoeg is, werkt het ook samen met weercentrales om realistische klimaten en weersomstandigheden te creëren, die uiteraard invloed hebben op in hoeverre spelers hun kist veilig aan de grond krijgen. Verschillende hulpmiddelen moeten spelers begeleiden bij het leerproces, waardoor commerciële vluchten uiteindelijk een fluitje van een cent worden.

Microsoft Flight Simulator

Tell Me Why

27 augustus – Xbox One en pc

Life is Strange-studio Dontnod Entertainment timmert hard aan de weg met allerlei verschillende titels via verschillende uitgevers. In samenwerking met Bandai Namco verschijnt op 27 augustus de eerste episode van Tell Me Why, een game over de tweeling Alison en Tyler. De twee hebben een bovennatuurlijke band waarmee ze herinneringen uit hun jeugd kunnen herleven, terwijl ze ook een mysterie in een dorpje in Alaska proberen te ontrafelen. Tell Me Why viel in de media vooral op vanwege het personage Tyler, dat transgender is. De studio zegt externe instanties ingeschakeld te hebben om het onderwerp zo empathisch mogelijk te behandelen, en gezien de reputatie van Dontnod lijkt dat goed te komen.

Tell Me Why

Project Cars 3

28 augustus – PlayStation 4, Xbox One en pc

De Project Cars-franchise staat bekend om vrij hardcore racegames, maar met het aankomende deel poogt Slightly Mad Stutios de drempel te verlagen. Zo kunnen spelers verschillende parameters aanpassen die de moeilijkheidsgraad beïnvloeden, zoals de agressie van tegenstanders. Anderzijds moet Project Cars 3 ook een diepgaandere simulatie bieden, met uitgebreide customization-opties voor auto’s – wat het ook mogelijk maakt om de carrièremodus door te spelen met je eigen auto – en een Scheduled Event-modus voor regelmatige toernooien.

Project Cars 3

Wasteland 3

28 augustus – PlayStation 4, Xbox One en pc

InXile’s eigen lat ligt vrij hoog nadat de opvolger van het klassieke Wasteland alle verwachtingen overtrof. Wasteland 3 komt na wat uitstel relatief snel uit en kent een voornamelijk ijzige setting in Colorado. Spelers stappen in de schoenen van de enige overlevende van een team – simpelweg getiteld Team – dat op zoek is naar een nieuwe basis, en te midden verschillende facties een bestaan probeert op te bouwen. Verwacht verder uitgebreidere dialoogopties in lijn met Torment: Tides of Numenera, handige teamvaardigheden tijdens gevechten en de optie om de campagne volledig coöperatief te spelen. Augustus lijkt een goede maand te worden voor liefhebbers van tactische rpg’s.

Wasteland 3

Baldur’s Gate 3 (early access)

Augustus – Stadia en pc

Het Belgische Larian Studios houdt voor Baldur’s Gate 3 een flinke slag om de arm. In augustus gaat de game namelijk eerst in early access, en wellicht wordt die nog uitgesteld. Toch is alleen al een vervolg op een van de meest legendarische rpg’s ooit genoeg reden om alvast enthousiast te worden. De tot nu toe uitgebrachte gameplay doet sterk denken aan Larians vorige meesterwerk, Divinity Original Sin 2, met intrigerende en volledig ingesproken personages, spannende gevechten en een zee aan mogelijkheden. Zo heeft elke klasse eigen dialoogopties en verhalen en is de game voorzien van een indrukwekkend customization-systeem. Deze features lijken nog maar het topje van de ijsberg te zijn, dus hopelijk kunnen we deze maand met de game aan de slag.

Baldur's Gate 3

Ook verschijnen in augustus: Relicta (4 augustus, PS4, Xbox One, Stadia en pc), Skully (PS4, Xbox One, Switch en pc), Fall Guys: The Ultimate Knockout (4 augustus, PS4 en pc), Fast & Furious Crossroads (7 augustus, pc), PS4, Xbox One), Risk of Rain 2 (PS4, Xbox One, Switch en pc), Dying Light: Hellraid (13 augustus, pc), Rogue Legacy 2 (18 augustus, pc), A Total War Saga: Troy (13 augustus, pc), Pathfinder: Kingmaker (18 augustus, PlayStation 4 en Xbox One), Danganronpa 2: Goodbye Despair Anniversary Edition (20 augustus, iOS en Android), RPG Maker MZ (20 augustus, pc), Samurai Jack: Battle Through Time (21 augustus PS4, Xbox One, Switch en pc), PGA Tour 2K21 (21 augustus, PS4, Xbox One, Switch, Stadia en pc), Descenders (25 augustus, PS4), Final Fantasy Crystal Chronicles Remastered (27 augustus, PS4, Switch, iOS en Android), Captain Tsubasa: Rise of New Champions (28 augustus PS4, Switch en pc), Jump Force: Deluxe Edition (28 augustus, Switch), Windbound (28 augustus, PS4, Xbox One, Switch, Stadia en pc), Serious Sam 4 (augustus, Stadia en pc).

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Honest Opinions – Ghost of Tsushima

WTF Update: piemelvuurwerk in Animal Crossing