in , , , ,

De gamereleases van deze week

Dit zijn de gamereleases van deze week. Een handig overzichtje waar je meteen kan zien welke games er deze week verschijnen. Op zoek naar een nieuwe game, of heb je er een besteld?

Weekreview

Spoilers: Deze week niks bijzonders. Het meest noemenswaardig is (helaas) GTA V. “Wat? GTA 5?” Ja! De game zal zijn PS5 en Xbox Series X-versie op dinsdag krijgen. Het is de derde generatie consoles waar de game op zal verschijnen… GTA 5 voor current-gen consoles wordt louter aangeboden als losse game. PS4- en Xbox One-spelers kunnen dus niet upgraden. Wél is er de optie om je opgeslagen data over te plaatsen naar de current-gen versie. GTA V kost momenteel 10 euro in de PlayStation Store en 20 euro in de Microsoft Store. GTA Online wordt nu ook als losse game verkocht. Deze kan voor 3 maanden gratis geclaimd worden voor PS5, mits je PS Plus hebt. Er zijn nog weinig gameplaybeelden onthuld rondom de “next-gen” versie. Verwacht jij er veel van?

Op vrijdag krijgen we Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin. De game is gebaseerd op de originele Final Fantasy die voor de NES beschikbaar was. Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin vertelt echter een verhaal dat zich afspeelt in een alternatief universum van het origineel en focust erg op een dark fantasy-thema. Verwacht veel Final Fantasy referenties in deze real time combat-game. Al laat het grafisch te wensen over.

Voor de rest zijn er niet echt noemenswaardige titels. WRC 10 komt naar Nintendo Switch, maar dat ziet er niet best uit. Vrijdag verschijnt ook de verhalende game Who Pressed Mute on Uncle Marcus? Het is een game waarbij je echte mensen ziet praten in een familie zoom call terwijl je uit moet vogelen wie je oom heeft vermoord. Het ziet er nogal wacky en overdreven geacteerd uit. Misschien iets interessanter is de PS3/Xbox 360-port van Persona 4 Arena Ultimax. De fighter gebaseerd op de Persona-franchise verscheen in oorspronkelijk in 2013 voor arcades en krijgt nu een PS4-, Switch- en PC-versie. Voor de snowboarders onder ons verschijnt donderdag de game Shredders. De focus ligt vooral op realistische physics en animaties, maar ook ontspanning. De snowboardgame komt op dag 1 beschikbaar voor Game Pass-eigenaren.

Gamereleases overzicht

Dinsdag

Woensdag

  • Tunic [XOne, Series X, PC]

Donderdag

Vrijdag

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rainking
1 jaar geleden

Ik had Tunic in de planning staan, maar ik begreep dat die 60 tot 70 euro moet kosten. Dat vind ik toch wel erg veel. Ik ging eigenlijk uit van rond de 30.

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Rainking
Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  RuanMoleman

Ik zag het via een site voor die prijs op Amazon staan. Ik hoop dat die prijs niet klopt, want het zou wel buitensporig duur zijn.

Rainking
1 jaar geleden
Antwoord aan  RuanMoleman

Gelukkig toch gewoon 30 euro. Download loopt.

Luigi1985
1 jaar geleden

Ik ga wel even een boostertje. halen voor MK8.

Iemand enig idee hoe het precies zit? Ik vermoed dat als je het uitbreidingspakket voor Nintendo Online koopt (en dus twee tientjes per jaar extra betaalt) je slechts toegang hebt tot de Mario Kart uitbreiding, maar dat die toegang na een jaar weer weg is als je het abonnement niet verlengt.

Twijfel namelijk of ik dan de uitbreiding neem, of dat ik gewoon 25 euro betaal voor de gehele DLC. Wil de banen namelijk wel ‘houden’.

Screenshot Sunday #47

Wat spelen we dit weekend? 19 en 20 maart